Users who are viewing this thread

Meni ista situacija kao Marku.
U gradu u kojem radim je javni prijevoz špica, a put autom kući i nazad košta me isto kao avion.
Plus što u sljedeće tri godine imam nekoliko putovanja pri kojima od auta ne bi bilo koristi.
?
 
Ja nemam isplanirau ni sledecu nedelju, ionako se uvek nesto iskundači, jos uz sve to haos gde god se okrenem.

Aj jos jedan semestar i momentalno napuštam bez obzira što sam šef smene. Haos, katastrofa, dzungla bolje rečeno, ne zna se ni koja sam smena sledeće nedelje, izlaznice za ispite ne mogu da dobijem, moram da preklapam smene, jedan dan prva, sledeci druga, treci dan opet prva, četvrti budem i treća. Subote radne. Kući me ne podržavaju, pitaju me kako mi je na poslu pa se čude sto krenem da psujem i da se nerviram, onda viču samo "pa šta" šta god da im kažem. Plata naravno bedna.

Nema šanse, odlučio sam konkurisati za ŠRO momentalno pri dobijanju diplome maš. inženjera, uz malo sreće proći ću fizičku i psihičku proveru ako me ovaj posao i moji kod kuće psihički ne dokusure. Ni ne moram da se zaposlim u ministarstvu odbrane, oću da se odmorim od svega, pa makar i tu.
 
Ja nemam isplanirau ni sledecu nedelju, ionako se uvek nesto iskundači, jos uz sve to haos gde god se okrenem.
Tak i ja ne smijem planirati nista jer ova moja svaki dan ima neku novu ideju kud i kako, sa tim jos na poslu se moram jebavat sa studentima kojima se nis neda i samo drkaju kurac a ja odgovaram za njih lol
 
Nisam pratio forum u zadnje vrijeme pa me zanima jel bilo kakvih vijesti o tome kada će modding tools biti dostupni?

Usput, zna li itko gdje bi mogao naći neki sample chanimail teksture iz Bannerlorda? Mislio sam doraditi modele za mod u stilu koji se uklapa u Bannerlord.
 
Nece biti dostupni tijekom EA, ili barem dok ne bude blizu kraj EA. Za teksture iz Bannerlorda ces onda morati cekati dok ne izdaju neki tool za otpakiranje asseta ili dok neki modder ne napravi.
 
Pitah i ja Delinarda, reče da "rade" na south slavic forum, uz dodadak da language forumi nisu gotovi svakako.

Razumem da je slabo bilo aktivnosti, ali uz ovaj novi početak, nadam se da će i to da se promeni.

@Silver Wolf jedino kako mogu da pomognem je da ti dam ovaj manRef.obj , koji je John M. extract-ovao, pa da modeluješ ispočetka, ali po pravilnim proporcijama. Ukoliko nemaš tj.

ako je negdje bas hitno onda taxi/Uber nije skup.
Imam taxi službu, Uber mi je najgori potencijalni neprijatelj, srećom ga još uvek nema u mom gradu ni okolini. . . :grin:
 
Last edited:
Nece biti dostupni tijekom EA, ili barem dok ne bude blizu kraj EA. Za teksture iz Bannerlorda ces onda morati cekati dok ne izdaju neki tool za otpakiranje asseta ili dok neki modder ne napravi.

Hvala na odgovorima Marko. :grin:

@Silver Wolf jedino kako mogu da pomognem je da ti dam ovaj manRef.obj , koji je John M. extract-ovao, pa da modeluješ ispočetka, ali po pravilnim proporcijama.

Super, to nisam očekivao. :grin:
Pomaže mi definitivno, jer ako se dobro sjećam developer bloga modding tools će imati opciju za copy/paste rigging.
 
Copy/paste rigging? Pa onda 1257 AD mod izlazi u prva 2 meseca nakon full release ?.
E da, što se automobila tiče, zavisi za šta i kako koristite auto, svakojake krševe sam vozio u firmama, privatno i sad za taxi firmu, ali za privatni auto, donekle pristupačan, ali malo mator, preporučujem toyota prius ~2004. godišta, automatik (znam, znam, ali kad jednom probaš, uživancija ?). To je neuništiv auto. Jednostavno se ne kvari, bez zajebancije.
 
Last edited:
Copy/paste rigging? Pa onda 1257 AD mod izlazi u prva 2 meseca nakon full release ?.

Ili možda skinning, stalno zamjenjujem to dvoje.
Uglavnom mislim na ono što trenutno nudi OpenBRF, da kopiraš vertexe/skeleton/štagod s jednog modela i samo apliciraš na drugi.

Bilo je riječi o tome u ovome blogu, ali je iz nekog razloga link broken:


EDIT: Još jedno pitanje, za vas koji sudjelujete u Beti. Kako funkcionira armour u Bannerlordu? Jel isto kao u Warbandu ili ima neke nove zasebne slotove tipa shoulderpadove ili tako nešta?
 
Last edited:
Još jedno pitanje, za vas koji sudjelujete u Beti. Kako funkcionira armour u Bannerlordu? Jel isto kao u Warbandu ili ima neke nove zasebne slotove tipa shoulderpadove ili tako nešta?
Ono sto mozemo da vidimo pri menjanju mesheva (pogledaj u mom threadu, koji inace ne mozes da vidis ako si na telefonu, image-link je u mom signature, pa preskrolaj na drugi post), Bannerlord ima odvojen slot za "shoulder armor", tu se ubrajaju i raznorazni plastovi (cape), kapuljace itd. Pri menjanju mesheva multiplayer class armora, mozes samo da menjas ceo "body armor" npr, a secam se da sam u singleplayeru negde video da je player prvo stavio gambezon, pa onda preko njega nabacio lamelar armor posebno . . . Ne znam da li ce to da ostane, ali cisto sumnjam jer ce im trebati vecnost da modeluju svaki deo od tkanine posebno, koze, chain metala, lamelar i plate.
 
Ono sto mozemo da vidimo pri menjanju mesheva (pogledaj u mom threadu, koji inace ne mozes da vidis ako si na telefonu, image-link je u mom signature, pa preskrolaj na drugi post), Bannerlord ima odvojen slot za "shoulder armor", tu se ubrajaju i raznorazni plastovi (cape), kapuljace itd.

Hvala na odgovoru, sada sam uspio naći screenshot na netu i točno je to što si rekao:
latest

Srećom to neće biti komplicirano pri konvertiranju.
 
Evo mene s još jednim glupim pitanjem, nadam se zadnjim.

Gledam baš ovaj reference body koji mi je Piconi poslao i to čudo ima samo 2236 poligona.
Tako da me zanima da li netko ima kakvu informaciju/nagađanje o tome koliko bi poligona trebao imati standardni potpuno opremljeni character?
Uglavnom, zanima me jesam li pretjerao u upgradanju modela za mod jer mi trenutno full setovi armoura imaju oko 15 000 - 20 000 poligona u prosjeku.

Po onome što sam vidio iz snimki mi se čini da nisam pretjerao, ali možda me varaju novi shaderi i ostale picaboce.
 
Back
Top Bottom