Sonbahar Lakırtısı

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Bırakmak isteyenin pat diye bırakması gerekir zaten kesinlikle katılıyorum ben buna. Azaltmak istiyorsanız da kendinizi bunu yapabileceğinize inandırmanız gerek ve kararlı olmanız gerekiyor. Ağır sigaraya alışılması durumunda ise daha fazla içmeye başlamıyorsun. Ağıra alışırken ne kadar içiyorsan öyle devam ediyor. Bu tamamen bireysel karar içeriyor mesela ben sigarayı severim verdiği zarar 1 gram umurumda değil. O yüzden günde 1 paket Brown içiyorum oranı 10 1 10. Dediğim ne kadar içeceğiniz ne zaman bırakacağınız tamamen sizin ellerinizde yardım hatları azaltarak bırakmak falan yalan dolan.
 
Karatasak said:
Günde 1.5-2 paket arası sigara içiyordum. Elektronik sigara aldım 6mg nikotinli likit ile. Tam bırakamadım sigarayı ama 3 dal içtim iki gündür. 0'a inecek inşallah. Aldığım elektronik sigara ciğerimi tatmin etmiyor, hayvan gibi çekmem gerekiyor. Yeni likitler sipariş ettim. Sigarayı bırakıp nikotinden kafayı yemem inşallah.
Sigara gibi vakit geçirmelik bir şey isteyenler ucuzundan elektronik sigara alıp 0 mg nikotinli likitle içsin.
elektronik bırakmak için etkili diyorlar zaten.Sonuçta rahatça sigaraya ulaşımın olduğundan bir süre sonra soğuyorsun.
 
Cioss Julius U.X. said:
Aynen öyle. Son paketim, son sigaram, yarından itibaren içmiyorum falan kendini kandırmayla sonuçlanıyor. Yeter lan içmiyorum diyebilen tiryaki de olsa içmemenin yolunu buluyor. Bak nikotin sakızı falan varmış ben hiç bilmiyordum.

Ne sigaraymış be aman ıyyh.
Bagimlilik olayini tam olarak bilmiyorsun demek ki.  Ben universite sinavina hazirlanirken ders calismaktan sıkılıyordum, sigara alternatif sundu. 40 dakikada bir mola verip bir dal icince hem rahatliyor hem de ara vermis oluyordum. Universitede ders aralarina girdi bu olay. Yaptigin gunluk aktiveteler arasina giriyor bir sure sonra. Bu durumda da biraktim bitti gitti demek gercekten zor. 1 ay icmesen bile anlik bir sey tekrardan ictirtebiliyor cunku uzun sure hayatinin fiks bir parcasi haline gelmis coktan sigara. Spordan aldigim verimi azalttigi icin birakmaya calisiyorum suan ben. Spor yapmasam buyuk ihtimalle birakmaya tenezzul etmem.
Elektronik sigarayi da iyi bir alternatif olarak goruyorum. Ancak kendine uygun guzel bir ciger cekisli sistem yaratmak da zor.
 
Bağımlılığın ne olduğunu biliyorum. Bütün iş irade meselesi. İradelilik ya da iradesizlik değil, gerçekten isteyen bırakıyor. 30-40 sene aralıksız içip bırakan bir sürü insan var. Çoğusu kendisine iyi bir sebep buluyor böylece iradesine destek oluyor. Orta yaş erkeklerde akciğer kanseri olup ailemi yüzüsü bırakmayayım çok yaygın ve etkili. Sen de misal spor için bırakmaya çalışıyormuşsun işte sağlığını önemsemeyi merkeze koyarsan er ya da geç başarırsın.

Bırakamıyorum ya yeniden başlıyorum diyen bırakmak istememiştir zaten. Bağımlılık kolay bir şey değil ama insanlar eroin bağımlılığından bile kurtulabiliyorsa kimsenin zor ama ya diye bir bahanesi olmamalı.
 
Sigara içen insanın mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşama gayesi olmaz. Atın ölümü arpadan olsun anlayışıyla yaşıyor çevremdeki tiryakiler. Kokunun getirdiği pislik hissi, parmaklarda dudakta diş etlerinde doku hastalıkları falan.
 
Turkish Cavalry said:
Looter31 said:
Looter31 said:
Merhabalar 2010 yılında hesabım banlanmıştı(haketmediğimi iddia etmiyorum)Bannerlord videoları izlerken warbandi özlediğimi farkettim ve çocukluğumun oyununu indirdim.Serverlar eskisi kadar dolu olmasa da bu kadar eski bir oyun için tatmin edici seviyede.Oyuna dönünce foruma da bir göz atmak istedim,bazı tanıdık isimler çoktan gitmiş ama bazıları hala burda ve iyi yerlere gelmiş,sevindim(M.arda) Neyse lafı fazla uzatmak istemiyorum,moderator arkadaşlar izin verirse eğer 9.5 yıl önce banlanan biri olarak foruma geri dönmek istiyorum.
(Banlanan hesabımın kullanıcı adı trs_turk,lütfen gönderilerime bakmayın  :lol: )
Neden bunu yazıp yeni bir üye gibi davranmadın diye soracak arkadaşlara cevabım ise belki beni hatırlayan birilerini görür sohbet etme şansı bulurum ve okul/iş/spor üçgeninden arta kalan zamanımı M&B’yi bu kaliteli topluluk üyeleri ile oynayarak geçirme şansı bulurum.
Saygılarımla
Kıymetli cioss derdim bedava oyun oynamak değil,forum hareketlensin diye yapılan bir çekilişe katılmak.
Ben çekilişten çekiliyorum rütbe sınırının altında kaldım yapacak bir şey yok.
İyi forumlar herkese.
ulan bak kalbini kırdın adamın pis cimri konyalı  çitos seni,  puhhğ senin sıfatına  :evil:
akıllının bi tanesi bunu ciddiye alıp raporlamış, diğeri de ciddiye alıp %40 uyarı vermiş AHLIMI YİTİREECCCEEĞĞĞM  :facepalm:
 
Hakan Balamir said:
Konyalılardan özür dile.
cumhurbaşkanı olursam konyayı il sınırlarından kazdırıp antartikaya taşıttırıp buzula gömdüreceğim içindekilerle birlikte, bundan 300 yıl sonra buzulları araştırırken bunlar hangi tür diye incelesinler de gafaları karışsın

Cioss Julius U.X. said:
Raporlayan benim spam diye. Keşke küsüratlı uyarı verilebilse ya %42 süper olurdu oraya.
olm forumda 5 tane üye 1 tane de amdin var zaten kimi kime raporluyosun değişik
 
Aşağı yukarı 25 şehir gezdim Türkiye de haliyle Karadenize de gittim onun dışında Karadenizli tanıdıklarım da oldu baya. Karadenizli olup da kafası normal çalışan birini görmedim, ya çok gamsızlar, ya çok agresif ve sinirliler, ya çok kafadan çatlaklar, ya çok gevezeler ve diğer saydıklarım hepsinde olmasa da genelinde bi' patavatsızlık var, nemden boğulmak isteyenler için mükemmel yer Karadeniz öneririm

Dracheon said:
GoNyAya kİm lAf dİDi lA?
afyonun kaymağı, konyanın manyağı
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom