Son Çare Ne? (Sarıgül)

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Sewerus

Banned
Şu sıralar bayağı stres ve karamsarlığın içindeyim.Birkaç kez intihar etmek geldi aklıma Tolstoy'un 'İtiraflarım' adlı kitabını okuyunca bu düşüncemi biraz daha tetikledi.

İntihar bir çözüm mü? Hayat ,Tanrı'nın insana oynadığı bir oyundan,şakadan mı ibaret?

Konu ile alakalı özellikle kitap tavsiyesi istiyorum.


 
Foruma seni intihara sürükleyecek sebepleri yazmadan böyle bir mesaj atarsan ergen ergen cevaplar alırsın.

Kaç yaşındasın? Seni bu kadar intihara sürükleyen sebepler ne ?
 
Yok o kadar ciddi değil sadece bir düşünce.17

Dedim ya zaten karamsar bir hayat yaşıyorum.
İnsanlara artık nefret gözüyle bakıyorum özellikle yaşama gayesi olmayanlar için.
Çok kitap okurum felsefi düşüncelerim yaşımın ilerisinde,doğrusu hayatı anlamsız buluyorum.
 
İntihar etmek istiyorsan namaz kılan cemaatta ayakkabılarını fırlat ve ya Camii'nin içine işe gerisini onlar halleder.

Şaka maka hayat güzel lov bak yaz geldi parka git oynayan çocukları izle sende onlarla oyna. :wink:
 
Sewerus said:
Yok o kadar ciddi değil sadece bir düşünce.17

Dedim ya zaten karamsar bir hayat yaşıyorum.
İnsanlara artık nefret gözüyle bakıyorum özellikle yaşama gayesi olmayanlar için.
Çok kitap okurum felsefi düşüncelerim yaşımın ilerisinde,doğrusu hayatı anlamsız buluyorum.

Nefret gözüyle bakma, eğer her insan aynı olsaydı dünya da biraz saçma değişik olurdu, dünya da her çeşit insan var, zaten dünyayı da biraz da olsa güzel yapan bu.
 
17 yaşında olup felsefeyle ilgilendikten sonra Turancı olabiliyorsan, felsefeyle biraz daha ilgilen, felsefi düşüncelerini en azından yaşının seviyesine ulaştır.
 
savs2 said:
İntihar etmek istiyorsan namaz kılan cemaatta ayakkabılarını fırlat ve ya Camii'nin içine işe gerisini onlar halleder.

Şaka maka hayat güzel lov bak yaz geldi parka git oynayan çocukları izle sende onlarla oyna. :wink:
Bir ara sıkıntı gidermek için bakkalların içine taş atıyordum.Malum o da sıktı duvarlara Haydar Baş Alırsın Baş yazıyordum onu da geçtim rap dinliyordum halen dinliyorum.
Kısaca ne ettiğimi bilmiyorum arkadaş çevrem geniş ama elime silah verseler göz kırpmadan vururum.
Yani çok anlamsız,hiçbir maddeye değer vermiyorum canlı yada cansız.
 
NODKRM said:
17 yaşında olup felsefeyle ilgilendikten sonra Turancı olabiliyorsan, felsefeyle biraz daha ilgilen, felsefi düşüncelerini en azından yaşının seviyesine ulaştır.
Turan denilince ilk akla Türk-İslam ülküsü geliyor.Benim kendi geliştirerek üzerine kattığım bir başka Turan davası var.Felsefe ile ideoloji ne kadar aralarında çatışsada kafamdan uzaklaştıramıyorum.Sürekli bir düşünce veya akıma kapılma isteği var içimde.
 
Realist Kupa said:
Şimdi herkes trollediğimi sancak ama bence git bi ev boşken çek yani en azından bişeylerden zevk alırsın.
O zaten elenmiş.Yani bir çare değil eskidendi o :smile:
 
Bahsetsene aklındaki Turan davasından.

Not: Dünyanın en mantıklı konusunu tartışmadığımızın farkındayım ama lütfen saçma olduğundan emin olduğunuz iletileri atmayın.
 
Bence siz anlamıyorsunuz. Önemli olan Turan veya Komünizm değil. Yığınla cahil komünist ve yığınla felsefeyle haşırneşir ülkücü duydum, gördüm. Her ülkücü sandığınız gibi allahuekber diyip komünist avlamıyor.

Senin düşüncelerine gelince dostum. Seni anlıyorum, yaşama gayen yok. O zaman neden yaşadığını anlamaya çalış. Hayatına anlamlar kat. Herkes için hayatın anlamı farklıdır, yaşama amacı farklıdır ve insanlar bu amaçlardan, umutlardan güç alırlar. Senin de buna ihtiyacın var. İnsanlar, arkadaş çevresi, bilgisayar oyunların geçici ve boş zevkler. Bir zaman sonra sıkar. Ama hayatta bir amacın varsa her zaman bundan güç alırsın. Bir amaç bul kendine.
 
Herneyse bir Atsız hayranıyım,bundan önce Hitler vardı hatta forumdan bu sebeple yasaklanma almıştım.Öncelikle diyeceğim milliyetçi bir aile de büyüdüm,okul çevrem yine ülkücülerden oluşan bir kitleydi.Komünizm'e gerçek anlamda bir düşmanlık gösterdiğim yoktu hatta sempatim bile vardı.
Karl Max'ın Kapitalizm'inin ilk bölümlerini inceledim,okuduğum her kitap için ayrı bir not defteri tutarım.
Bazı maddeleri alıntıladım,bu sefer Atsız'ın Turancılık,Milli Dava ve Gençlik kitabına baş koydum,oysa bu daha çok bir 'düşünce' kitabıydı,sadece sisteme biraz eleştirim arttı.
Bay Pipo,Efendi diğer Soner Yalçın kitaplarını okuyarak malum 'Derin Devlet'i kendimce tanımaya çalıştım.Haliçte Yaşayan Simonlar sayesinde 'Cemaat'in nelere el uzatacağını ilk orada anladım.
Bende bizzat bu cemaat topluluklarının içinde yetişdiğimden "Din"i damardan aldım.
Yine oralarda Atatürk'ü anlattılar.Cumhuriyet'e düşman kesildim,bir bana birde cahil ve sinsi müritlerin yaptıkları sohbetlerin etkisine bakın,herneyse cemaattan ayrıldım,koptum.
Skyrim falan götürdü işi.
Yeniden çalışmalarıma başladım dine karşı şüphelerim bu zamanda artmaya başladı.
Yurt Kütüphanelerinden kitap çalmaya başladım,Cemal Anadol'un kitaplarını kısa bir sürede okudum.
Elime Vladimir Sakharov'un Ortadoğuda Kızıl Çember adlı kitabı geçti.Böylece sağ çevreler tarafından saniyede bir milyon kez sövülen Sovyetleri ve KGB'yi onun iç halini tanıdım.
Seyit Ahmet Arvasi'nin üç ciltlik bir Türk islam ülküsü vardı.Parça parça okudum,sanki yeni bir devlet kurmak için yazılmış bir kitaptı,Ülkücülük değerlerinden bir nebze olsun vardı ama tam açıklamıyordu,aklından geçenleri hemen kağıda dökmüş gibiydi.
Tuttuğum notlar binlerce sayfayı buldu,birkaç yüz tanesini imha ettim.Geriye kalan kendimin tasarladığı Turan politikasıydı.
Ve işte aklımı değiştiren bu kısa serüvendi.Dostoyevski ve Tolstoy'un her kitabını okumuşumdur.
Kısaca böyle ''Deistim
 
Eğer dediklerin doğruysa gerçekten takdir ederim seni. Gerçekten yaşına göre baya bi gayret göstermişsin. Tabi doğruysa...

Mesela o yazdıklarını kitaplar haline getirip düşüncelerini diğer insanlarla paylaşabilirsin. Eğer zannettiğim türde bir insansan düşüncelerini insanlarla paylaşmaktan hoşlanırsın.
 
carrier said:
Eğer dediklerin doğruysa gerçekten takdir ederim seni. Gerçekten yaşına göre baya bi gayret göstermişsin. Tabi doğruysa...

Mesela o yazdıklarını kitaplar haline getirip düşüncelerini diğer insanlarla paylaşabilirsin. Eğer zannettiğim türde bir insansan düşüncelerini insanlarla paylaşmaktan hoşlanırsın.
Elbette doğru niye olmasın?!
Tek yaptığım Fantastik-Kurgu FRP,arasıra şiir yazdığım oluyor hiciv tarzında.Büyük bir hikaye yaratıyorum şuan onunla ilgileniyorum daha çok,okula kapak atıp pc aldıkan sonra belki kitap çıkarmayı düşünebilirim.
 
Hmm güzelmiş. Hayatını mesleğine veya yazarlığa adayabilirsin. Şahsen zevklerin enerji felan verdiğini düşünmüyorum tam tersi bir zaman sonra insanın daha çok zevk arzulayacağını düşünüyorum. O yüzden amaç edinmen önemli.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom