Skandinavisk/Skandinaviske Politik/Politikk

Users who are viewing this thread

Ett förslag ska läggas fram av försvarets utredare i sluten av September, förslaget innebär återinförande av värnplikt för både män och kvinnor. Om förslaget godkänns så är värnplikten tillbaka vid 2019, då kommer årskullar av cirka 100 000 personer väljas men endast ett få tusen tas ut.

http://www.svd.se/utredning-varnplikten-tillbaka-2019--for-bade-kvinnor-och-man/om/laget-i-forsvaret#xtor=AD-500-[svd]-[tf__1609]-[integration]-[aftonbladet_nyheter]-[nyheter]-[29502]
 
Jag har förstått att dom mestadels kommer rikta in sig på 18-åringar som gått ur gymnasiet.
 
Ett steg i rätt riktning, dock behöver man förfarande tillföra ca 40-45 miljarder till utgiftsområde Försvar och samhällets krisberedskap, för att komma upp till 2% av BNP.
 
Borde outsourca försvaret till finska militären.



Svensk-dansk debatt om könsjämställdhet:

Bra diskussion, trots en del känslomässiga argument från "svenska" sidan.


"[...]Att fler män använder våld, ja det tror jag att är en del av ojämställdheten."
"Måske er det, fordi kvinder afbryder."
:lol:
 
Det var interessant, eg må sjå heile greia ein gong. Bytta ho Emma Holten frå dansk til midt i debatten svensk, eller er det noko eg innbiller meg? Kult i alle fall.
 
Storregion Norrland kommer inte att hända och region Gävleborg som del av Svealand kommer möjligen inte heller ske då vi har tillåtits en folkomröstning om detta. Sedermera så kommer rösterna för en folkomröstning vara rätt så tysta nu när Norrland föll.  :party:
 
Vad är orsakerna till förslaget om sammanslagning? En mer central sjukvård? Betyder det att sjukvården inte skulle ligga lika nära till hands för lokalbefolkningen?
 
Man ville försöka få fram ett regionsystem som liknade Tysklands, det handlade mest om att få "slagkraftiga" regionråd som jag förstått. Sjukvården här har raserat sedan diskussionen ens påbörjade, en tredjedel av regionens sjukvård har sagt upp sig och det finns inte nog med ambulansförare.
 
Gestricius said:
Sjukvården här har raserat sedan diskussionen ens påbörjade, en tredjedel av regionens sjukvård har sagt upp sig och det finns inte nog med ambulansförare.

Inte så konstigt när lösningen från regering/politker mest varit "Stay calm, healthcare is going great!!!"
 
Hello my scandinavian brati especially danish ones, sorry to interrupted but i have a homework and i need danish news about refugees in engleski or it could be in danish language
And before I forget I'm sorry for my english
 
  • Anti-imperialister
  • Anhängare till världens NÄST mäktigaste stat (ja, det är ju inte supermakten i alla fall, då är invasioner av grannländer OK)
    • Sagda stat är inte ens commies längre
    GG
 
SDU och Unga Muslimer nekas statligt stöd.

Följande organisationer nekades bidrag:
Booster riksförbund
Erasmus Student Network Sverige
Internationella ungdomsförbundet i Sverige
KFUK-KFUMs idrottsförbund
Passalen riksförening Stockholm
Politicesstudenternas riksorganisation
SEF Sveriges ensamkommandes förening riksförbund
Svensk-somaliska ungdomsförbundet i Norden
Svenska e-sportsföreningen
Sverigedemokratisk ungdom
Sveriges unga muslimer
Ung vänster
*Ungdom mot rasism

Vi bedömer att SDU har skrivningar i sina politiska program och Sveriges unga muslimer har inslag i sin verksamhet som gör att organisationerna inte lever upp till de krav som vi vill ställa på en verksamhet för att kunna få statliga medel, säger Lotta Persson, avdelningschef vid Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).
Myndigheten pekar på sitt uppdrag att motverka *rasism, främlingsfientlighet och intolerans.

giphy.gif


Finns självklart fler ironiska, men tyckte att denna var lite speciell.  :lol:
 
Back
Top Bottom