Sizin ordunuz nasıl ?

Users who are viewing this thread

Forumda araştırdım. Buna benzer konular vardı ama onlara da 100-200 gündür ileti gönderilmemiş. Sizin kendi Mount & Blade Warband'de ordunuz nasıl (Single player) SS atabilirsiniz yada tarif edebilirsiniz. İletileriniz için şimdiden çok teşekkürler.

Ben stratejist bir insan olduğum için genelde Rodok olurum.Zaten en iyi strateji Kergit ve Rodok'ta yapılır fikrimce.
Çavuşları Arbaletçilerin önüne koyup dağıl derim böylece ip gibi dizilirler , arbaletçilere de aynı şekilde dağıl derim sonra gözcülük yaparım ileri gidip düşmanlar gelene kadar ateşi kestiririm arbaletçilerime düşman göründüğü an ateş emri veririm.Bilirsiniz bizim çocuklar attığını vurur çavuşlar da adam geçirmez düşman sizden çok aşırı kalabalık değilse tebrikler savaşı kazandınız :grin:

Valar Dohaeris said:
Ben stratejist bir insan olduğum için genelde Rodok olurum.Zaten en iyi strateji Kergit ve Rodok'ta yapılır fikrimce.
Çavuşları Arbaletçilerin önüne koyup dağıl derim böylece ip gibi dizilirler , arbaletçilere de aynı şekilde dağıl derim sonra gözcülük yaparım ileri gidip düşmanlar gelene kadar ateşi kestiririm arbaletçilerime düşman göründüğü an ateş emri veririm.Bilirsiniz bizim çocuklar attığını vurur çavuşlar da adam geçirmez düşman sizden çok aşırı kalabalık değilse tebrikler savaşı kazandınız :grin:
Az çekmedim o rodok arbeletçilerinden  :roll:

Daima Rodok oynarım. Sadece Rodok, tam zorluk ve Rodok.
2/1 Mızraklı-Arbaletçi oranı, genelde ordunun 3'te 2'si çavuş, 3'te 1'i de keskin nişancı olur, 100 kişi civarı, +/- 10. Kalede de daha alt rütbelerden askerler. Savaş zamanı böyle gezerim, barış zamanı da kaledeki yeni yetmeleri bunlarla değiştirip onları yetiştiririm.

Onun dışında yeni bir Kalradya İmparatorluğu kurmakla devam eder bütün oyunlarım :grin: Hattımı Nord savaşçılarıyla desteklerim, kendime de kral olarak bir at alırım, yanımda da soylu kesim olarak Svadya'dan birkaç şövalye gezdiririm. 150/180 kişi arası. Hep böyle gider :grin:

Role play'e çok daha yakın oynarım, mesela lord olmadan adamlarımı "talimli"den öteye götürmem, kendime param olmadan zırh almam, çok namlı biri olmadıkça yanımda onlarca adam taşımam, öyle her bulduğum esiri almam, asla kaydetmeden çıkmam, vesaire vesaire... Dolayısıyla, tüm bu roleplay etkenleri ve türevleriyle ancak 200. günde lord olabiliyorum, ancak Warband cidden çok eğlenceli hale geliyor.

Antifiriz said:
Daima Rodok oynarım. Sadece Rodok, tam zorluk ve Rodok.
2/1 Mızraklı-Arbaletçi oranı, genelde ordunun 3'te 2'si çavuş, 3'te 1'i de keskin nişancı olur, 100 kişi civarı, +/- 10. Kalede de daha alt rütbelerden askerler. Savaş zamanı böyle gezerim, barış zamanı da kaledeki yeni yetmeleri bunlarla değiştirip onları yetiştiririm.

Onun dışında yeni bir Kalradya İmparatorluğu kurmakla devam eder bütün oyunlarım :grin: Hattımı Nord savaşçılarıyla desteklerim.
Buraya kadar aynı beni tarif ettin ben Svadya'dan nefret ederim içimde bir düşmanlık var nedensiz Svadya'ya karşı.

Baltaları için Nordları seçerim.Rodoklulardan arbaletli,khergitlilerden de süvarilerimi toplarım.

Süvarilerime hücüm etirir ve açılmalarını isterim (kargıcı falan olursa iyi olur).Arbaletlileri yüksek bir yere konuşlandırırım.Nord piyadelerimi de 10 adım ilerletip durdurarak ilerletirim.Bende sızabilirsem arka tarafa sızıp bir kaç adam keserim.Piyadeleri ve süvarileri boş bırakmadığım sürece kazanıyorum.

Kergit Kargıcıları,Veagir Şövalyeleri,Kılıç Kardeşleri.Kısacası full süvari

Eğer ki taktiksel oynayıp gerçekten büyük başarılara imza atmak istiyorsanız (100 kişi ile 1000 kişi yenmek gibi.) Veagir veya Rodok oynayın. bu iki krallık ile taktik yapabilirsiniz. Bunun ile ilgili konu açmayı düşünüyorum.

Crusaders mod oynuyorum ben. Normal modda uzun zamandır takılmıyorum. Ordum (crusaders modda) Memlüklü atlılarından oluşuyor.

Bizim ordu iyi şükür yaramazlık yok.

Mümkünse vaegirli okçuları 30 rodoklu arbaletçileri de 30 yapmaya çalışıyorum.Piyade olarak da nordlardan 40-60 tane.süvari de karışık.kergitli alıyorum şövalye alıyorum memlük fark etmez.Alınca 30 süvari 30 piyade yapıyorum.

ben kergitleri tercih ederim atlı oldukları için stratejini hızlı yaparsın ben olduğum yerde bir tepe ararım ordumu oraya götürürüm atlı okçuları öne koyarım onlar ateş edip zaten çoğunu öldürür (tepeye çıkarken askerler daha yavaş hareket ediyo) yaklaştıklarında hücum komutunu veririm hepsini öldürürler. Bu strateji az askeri varsa ve düşmanın çok kişiyse işine yarıyo).

Ordudan çok taktik konusu oldu :razz: Hayır Taktik konusu açsan böyle taktik gelmez.

Önce Nord+Rodok toplar bir Svadya Şehri Alırım. Svadya ile Barış yapabildikten sonra:

Svadya Şövalyesi
Nord Kahramanı
Rodok Nişancı.

Bunları Topla Vaegirin Üzerine Yallah! Yol üstünde Bolca Vaegirli topla. Sonra Ordu:

Svadya Şövalye
Vaegir Şövalye
Rodok Çavuş
Vaegir Okçu

Yallah Nord Üzerine. Yolda Bolca Nordlu Topla.
Sıra Geldi Taktik zamanı. Şövalyeleri kollara ayır Piyadeleri öne koy Okçular arkada Halletsin.

Daha Sonra Vaegir Şövalyesi, Nord Kahramanı, Rodok Nişancı,
Yallah Svadya'ya!
Taktiğe gerek yok

Svadyadan Bolca Lord Topla.

Sonra Svadya Şövalyesi, Vaegir Şövalyesi, Nord Kahramanı, Vaegir Okçu. Memlük. Yallah Rodok Üzerine.
Yolda Bolca Rodok Lord Topla.

Sıra Sarranidde. Çölde Olacağımız için Çöl Atları gerek. Ağır Zırhlı atlar olmaz:

Rodok Çavuş,Nişancı, Nord Kahramnı,Okçu, Vaegir/Svadya Çavuş.

Yolda Bolca Sarranid Lord Topla. En Son  geldi Bozkıra.

Düzlük. Atlı Lazım,Okçu/Nişancı Lazım, Piyade Lazım

Svadya,Vaegir Şöavlyesi, Sarranid Memlük
Nord Kahramnı, Rodok Çavuşu, Svadya/Vaegir Çavuş. Belki Sarranid Piyade.
Nord+Vaegir+Sarranid Okçu, Rodok Nişancı. Svadya güvensiz. Berbatlar.
Bunlarla Kergite Yallah! Yolda Kergit Lordu Toplama, Arkanda en az 20 Lord Var zaten ve çoğu Toprak istiyor.
İşte Savaşacağım yerlere göre ordular.

1000den fazla askerim var. Az posta güvercinliği yapmadım bu kadar kanki edinene kadar :smile: Sorduklarımın %90ı beni destekleyior mülk konularında :smile:

memlük ve atlı okçu karışımı favori.

Valar Dohaeris said:
ihsan03 said:
Svadyalı Şövalyelerle doldurup akacaksın abi

Rodok modok kalmaz

Kalede de akın hadi bekliyorum qnq.

O kalenin çıkışı da var yalnız svadyalı şövalye candır :grin:

Bu arada ben de vaegir olarak oynamayı seviyorum.Genelde okçu ağırlıklı ordum ama yüzdelik dilimlere ayırırsam %45 okçu %35 piyade %20 süvari hemen hemen.

Back
Top Bottom