Sizce Carladia'nın En Güçlü Kralı Ve En Güçlü Ordusu Olan Ülke Hangisidir?

Users who are viewing this thread

İlngiç bir anket olmuş. Bu hükümdarlıkların birbirini dengelediğini görsek bile Kergitler Spde zayıf kalıyor bence. Ve vaegirlere çok düşük oy verilmiş. Arbaletler güçlü ama yavaştır yayların pratikliği ve okların gücü arbaletin üstünde bir seviyeye ulaşır. Svadyaların atlıları güçlü gözükebilir ama bence ilk karşılaşmada büyük zarar verdikten sonra büyük kayıplarda vermektedirler. Piyadelerde nordların üstünlüğü tartışılamaz ama. Vaegir Krallığındaki baltalı piyadeler ve atlılar kalkanlara karşı bonus sahibidirler. Keskin nişancılarının ise namı takdire değer seviyededir. Eğer eğitimli askerlerden oluşan bir birlikten bahsediyorsak bence en iyi seçim Vaegir Krallığı olacaktır. Çünkü dengeli bir birliğe sahiptirler hem atlıları hem piyadeleri hemde okçuları yeterli güce sahiptir gerisi sizde biter yani birliği organize etmek ve en uygun orduyu savaşa tayin etmek size kalmıştır.   :wink:
 
rabbitstayla said:
Veagir'lerin okçusu olmayınca 10 tane Svadya Şövalyesi 50 tane piyadeyi rahat avlar biliyorsun değil mi ?
Tamam, bu normal zaten 10 tane Vaegir Şövalyesi neden aynı saldırıyı yapamıyormuş gibi anlatıyorsun? Hız ve manevra faktörleri işin içinde. Yani atlıların piyadelerin karşısında bu tarz saldırı yapması doğal.  :wink:
 
Svadya ordusu gözlemlediğim kadarıyla karma bir ordu. Yani Atlı-Piyadi sistemi karışık.
Ama Kergit ordusu büyük ölçüde süvarilere dayalı ve atlıların önünde durabilecek bir güç düşünemiyorum. En güçlü ordu Kergit Ordusu bence.
 
Bir dakika Kergit mi Svadya mı konuşuyoruz?  :lol: Svadya ise tamam ama ben kergitlerden bahsediyorum at ölünce sahibide ölüyor birden.
 
Turkish_Bandit said:
Hepsinin farklı farklı özellikleri var
nordların yaya askerleri 'ki hepsi yaya
rodokların arbalet ustalıkları
kergitlerin atlı okçuluk ve kargıları
swadyan ve vaegirlerin atlı birlikleri

Vaegirlerin okçuları
 
Kizil Vaiz said:
Hiçbiri.

Hepsi eşittir...Denge olmasa oyunda güçlü olan silip süpürürdü her yeri...

arkadaş doğru diyor ben kergit de svadyan da vaegir de nord da rodok da oldum hepsinin farklı özellikleri var hepsi birbirinden güçlü.Ama krallarda kral Harlausun zırhlarında oldukça cömert davranmışlar.
 
Herkez kafasına göre yorum yapmış :grin: Bakın herşey taktik meselesi..

Svadya Şövalyeleri: Düşmana düz bakan yüksek bir yerde süvarileri tek sıra halinde yan yan diz ve düşman yaklaşınca saldırt, katliam..
Nord Kahramanları: Yüksek bir yerde birbirlerine yakın durma emri verin, ne şövalye ve çavuş tanırlar..
Kergit Atlı Okçuları:  Koyun gitsin :grin: bunlar serbest at üstünde ok atıp dursunlar..
Rodok Arbaletçileri: Yüksek bir yere yerleştirin, piyade varsa önlerine yerleştirin, isteyen gelsin, hepsini indirirler..
Veagir Birlikleri: Birlikleri dedim çünkü Veagir krallığı karma bir krallıktır, orduları her krallıktan birşeyler kapmıstır, özenti gençlik :wink:
Sarranid Birlikleri: Süphesiz oyunun ikinci karma ordusuna sahip krallık, düz arazide iyidirler..

Şimdi diceksiniz bunun güç ile alakası ne ? Çok basit, rakip ordunun yapay zekası taktik kullanmaz, sadece saldırırlar düz yada 10 10 adımlarla, ancak biz taktik kullanabiliriz, nord kahramanları bize yavaş yavaş gelirken yüksekten şövalyeler ile güçlü bir saldır yaparak düzenlerini bozup rahat bir şekilde hepsini halledebilirsin, kısacası hangi krallıktan yana hangi ordudan yana olursanız olur, siz karşınızdaki düşmandan dahima üstünsünüz çünkü sizin aklınız var, onlar sadece bir makine yönetimindeki zavallı köleler :wink:
 
Ben oyumu her ne kadar svadyadan yana kullansamda oynadığım bir oyunda svadya ilk önden yıkılmıştı.Hemde kergitler tarafından.Burada savaşları bilgisayar yönetirken(yani savaşlara biz karışmazken bilgisayar herşeyi rastgele ayarlarken) olay şans meselesi.Ama işin içine biz girince illa ki güçlü veya güçsüz ayrımı oluyor.Örneğin rodoklara bakarsak hiçbir atlı birliği yok ama atlıları 3-4 saniye içinde yok eden çavuşları,mızrakçıları var;arbalet ile nokta atışı yapabilen keskin nişancıları var.Zırhlarıda iyi ama gelgelelim ki vaegir gibi karma bir orduyla karşılasınca sonları pek hayırlı olmuyor.Söz vaegirden açılmışken oradanda örnek vereyim.Vaegir nişancıları çok iyidir.Gerçekten iyidir.Ama onlarında sadece uzak dövüş yapması lazımdır yoksa 200 tane vaegir ninşancısı yakın dövüşte 20 nord kahramanına karşı mağlup olur.Atlılarıda iyidir ve atların zırhlarıda iyidir.Ama atlılarınında silahları kötüdür.
Ben lafı fazla uzatmayayım.Buradan satırlarca yazı çıkar.Demem istediğim bütün ordular içine biz katılıncaya kadar eşit güçtedir. İş orduya biz karıştıktan sonra başlıyor.İş biraz da taktik meselesi yani.
 
en guçlu krallık veagirler  ben hıle secenegı kapalı oynuyorum swadyadanım harıtanın yarısı veagırların                 
 
Back
Top Bottom