Siyasi İdeoloji ve Gündem Tartışma

Cumhurbaşkanı Adayım

  • Recep Tayyip Erdoğan

    Votes: 0 0.0%
  • Muharrem İnce

    Votes: 1 7.1%
  • Kemal Kılıçdaroğlu

    Votes: 9 64.3%
  • Sinan Oğan

    Votes: 4 28.6%

  • Total voters
    14
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Kesinlikle bahsettiğim şekilde bir ifaden vardı, eğer düzeltmediysen o yazdıklarını; bakıp bulursun, fakat ben tekrar okumak istemiyorum mesajlarını, dolayısıyla şimdi alıntı yapamayacağım, istiyorsan git bul, ben kendimden bu konuda eminim. Çünkü sadece basit bir eleştiri veya tavırdan ibaret olmayan o söylemini hafızam unutmuş değil. Her partinin bu derece insanlık dışı fikirlere sahip olanları elbet vardır ve ben bu tip karanlık düşüncelere sahip olanlara forumda cevap vermek istemediysem bu beni faşist yapmaz. Düşüncem bu yönde.

Türkiyede düzgün kimse yok diyip şu ve şu adam bulunmaz nimet diyorsun. Gene güzel ifade etmişsin meramını. Bir de şu partileri bıraksan da esaslı iyileştirici çözümlere odaklansan keşke.

Allahım bir günde palpatine oldum gene iyi mi? asdfasdf

Sanki herkes kusursuz da bi ben dark sidedayım.

Yanlış bir şey yazdıysam ki, neyi yanlış yaptığımı dahi anlayamadım? bu okay bir durum bence. insanım çünkü. olabilir. önemli olan hatamı düzeltmek. ha ama sen kafanda damgalamışsın bile 40 hendek atsam gene fikrin değişmez.




Bu ülkede batıda ki ülkelerin geçtiği 'gelişim süreçleri' yok.
Benim bu ülkeden tek umudum sistemi şöyle boyle ilerleten çatışma yaratmayan bitiren bı iktidarın gelmesi. Fazlası azı yok. Böyle olunca potansiyeli olan bireyler istediği hayatı yaşamak için yurt dışına gidebilir. Fırsatı olur.

diye yazmışım zaten. partileri tuttuğum falan yok ama yukarıda da belirttiğim gibi böyle bir ülkede istesende hiç istemesende partileşiyorsun bir nebze. önemli olan radikallikten ya da kutuplaştırıclıktan, damgacılıktan ne kadar uzak olduğundur bu mevzuda.
 
Hdpye bakanlık vermek sorun değil; eğer avrupa içinde(türkiyede ihraç edilenin aksine) asla kabul görmeyecek ayrıştırıcı siyaseti benimsemeyerek türkiyede gerçek bir kaynaşma faaliyeti yürütseler..

Değersiz ve popüler(ayrıca bağımlı ve sorunlu kılacak) siyasi tavırlarla seçimi kazanma başarısını elde etmekte kararlı bu ittifakın siyasileri. Oysa hdpye, avrupanın kırmızı çizgilerini çekip sonra gene hdpye, avrupanın değerli özgürlüklerini sunmak ve şöyle demek lazımdı: "daha iyi ve herkes için güçlü bir türkiye için; gel ittifakta yer al, muhalefet olarak bu herkese yarayacak güçlü türkliyeyi kuralım"

Böyle deniyor mu? Hayır. Kaynaştırma ve herkesi düşünme yok.
Ne var?
Değersiz siyaset var. İlerde meyvelerini verecek olan ayrıştırıcı siyasetin üstü örtülerek; "iktidarı yenelim" birlikteliği var.
Sorun çözmez ki bu.. Avrupanın -içinde- de asla kabul görmeyecek bir durum, eğer orda böyle bir durum olsaydı..

Neyse.
Memleket Partisi kuruldu. Tabiki kazanamaz bu seçim. Ama eleştireceği yerlerde herkesi eleştirip, herkes için farkındalık yaratsa yeter:




Logosu fena değil. @ sembollü olandan iyi.
 


Önceki mesajlarımda paylaştığım nedenlerden ötürü(muhalefetin ekseriyetinin; ülkeyi şimdi değil ilerde değersiz kılacak/avrupada olsa asla kabul görmeyecek siyaseti salt çıkar gözeterek benimsemesi ve gene ülkeye zarar verecek potansiyeldeki geri kalmışlık/gericilik göstergesi olan; -her şeyde köstek olma- muhalifliği sebeplerinden); bence popüler muhalif tavır ülke yozlaşıyor ve Yılmaz Özdil^in de eleştirdiği KK ve KK'nın rüzgarı sırtına alan duruşu; bence bu yayında ülkeye katkısı olmayacak süslü söylemler ve siyasi tavırlardan öte bir şeyler ifade edemeyecek.
Yine de kibar/hoş/gençleri anlayan/cici ana muhalefet liderini popüler gençlikle birlikte bi dinleyeyim gene de. Kötü örneği de görmek bilinçliysen zarar getirmez. Hem belki bu sefer Jaho biraz kibar olur konuğuna karşı.

Witchn güzel demiş. İnsanların sorularına cevap vermeleri filan. Gerçekten çok hoş şeyler :smile:

20.30'da
Jahodayım.
 
Halkt tv, tele1 gibi birkaç kanal haricinde nerde bir kanal ve tartışma programı varsa, onları: "ana akım medya " olarak tarif edip hakir gören: "popülist muhalif liderler ve tabanları" zamanında bu kanallara yaklaşmıyor, alaya alıyor ve iktidarın her yaptıgına da illa karşı çıkıyorlardı(popülist bayraktarlık gereği.. )

Şimdi haberturk gibi bir "ana akım medya kanalı" da dahil olmak üzere her yerde seslerini duyurmaya çabalıyor; "popülist muhalif tavırdaki liderler" .

İşte bugün oldukça rabet görür halde gelmiş "ana akım medya" kanallarından birindeki, değerli bir programa bakın:


Tartışmalar ve değerli söylemlerden illa kaçınıp, illa iktidara yüklenmek, illa başka kanalları kötülemek doğru olan değilmiş demekki..
(kaldı ki iktidarı da otoriter buldugunu söyleyip eleştiren bu popülist liderlikler, kendileri de benzer şekilde otoriter muhaliflikle yapılanarak, değersiz bir muhalefeti iktidara taşımaktalar)


Demekki neymiş, hakkaniyetli bir şekilde ülkenin/bölgenin/dünyanın menfaatine doğru hareketler söz konusuysa; "rüzgarı sırtına alıp popüler siyaset bayraktarlığı yaparak" illa eleştirmemek gerekiyormuş(HTnin hakir görünüşü/s400leri almanın gereksizliği, hudut savunması vs ile ilgili hemen illa eleştirmek/alaya almak yanlışmış.. )

Ne zaman bu muhalefetin ekseriyeti; avrupa içinde olsa asla kabul edilmeyecek siyasi yönelişleri + ülkeye zarar getirir mahiyetteki otoriter/at gözlüklü eleştiriciliği + popülist dil ve tavırları bırakıp; iyi bir muhalif yapılanma ile herkesi düşünerek iktidar olacak? Böyle iyi bir muhalifetle iktidar olursa, herkese, dolayısıyla yanlışlarına kızdıkları iktidar tarafına da iyilik yapmış olurlar, onlara da örnek olurlar. Ayrıştırma değil, kaynaştırma muhalefeti ile hakkaniyet gözetilmeli.

Popülist dille çamur atmak kolay.
Videoda değerli tespitler var. Aman s400le ne işimiz vardaki gibi(batı hiçbir sistemi inatla vermemişken ihtiyaç dolayısıyla aldıgımız s400ler) aptalca bir popülist bayraktarlık yerine gerçekten iyi bir muhaliflikle; iktidarın bu tespitleri hakkaniyetli herkesin lehine gerçekleştirebilmesi ve böylece ülkenin ve bölgenin kazanması için uğratışmalı. İktidarıyla muhalefetiyle. Birlikte.
 
İbretlik Çalışma.. +300k seyirciye özel derleme..


Önemli yerleri not aldım; anlık yazarken tam anlamış ve hatalı/eksik yazmış olabilirim, eğer hatasız yazdıysam ilgili yerlerde söylenenler şuna benzerdi:

KK: gençlerin (vs) tweetlerdan rahatça twit atabilmesini saglayacagım, özgür olacaklar
KK: ben seçildiğimde
KK: ben seçildiğimde hakaret içermeden beni eleştirmek tamamen sebest olcak, ben de dersimi çıkartacağım bu yolla
KK: sadece gençler için olmak kaydıyla; gençler kdvsiz elektronik cihazlar/konsollar vs alabilecek
KK: ancak işe girdikten sonra olmak kaydıyla ve faizsiz olarak genclerin ögrenim borcu devletçe geri alınması saglanacak
KK: üniversitede isteyen istediğini yazıp konuşabilecek, kimse khk ile vs atılamayacak, üniversiteler özgür olacaklar
KK: yatılı teknoloji liseleri kurulacak, okuldan sonra iş garantili eğitim olacak
KK: üniversiteler çok, ama kalitesi yok, bundan da bu kadar çok üniversite yapanlar sorumlu
KK: internet neden ağır çalışıyor? turk telekom bankalara satılmak durumunda kaldı siyasiler yüzünden. işte bu internet ağırlı/interneti olmayan evler kabahatli olan; ülkeyi yönetenler. bu durumu gençler bilmeli.
KK:
öğrencilerin yurtlarında geniş bant internet erişimi olacak. kamu/özel sektör engelleri kalksın bakın nasıl yapılıyor. 5g nasıl da yapılır, altyapılar nasıl da yapılabilir. engel çıkartılıyor, olmuyor dolayısıyla bu işler.
KK: (kalitesiz eğitimi nasıl iyileştiriceksiniz?) bir ülkeyi çökerteceksiniz egitim sistemini bozacaksınız.. çocuklarımızı denek olarak kullandılar[yanıt olarak KK laf dolaştırmayla tam iktidarı suçlayacak şekilde örnek verirken, tekrar soru geliyor] => (tekrar ilk sorunun sorulması üzerine):
eğitime büyük kaynak ayıracağız. bir şey daha söyleyim; birleştirilmiş sınıflara son vereceğiz, her yerde okul yapacağız.
KK:
eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştirmek zorundayız, aksi halde türkiye büyüyemez. türkiye büyüyemez...
KK: gençlerde büyük bir enerji var, işe yönlendirmeliyiz. ev gençleri var artık, bu çok dramatik bir tablo.
KK: merkez bankasının kasasında paramız yok, 128 milyar dolar nerede dedik, cevabını vermediler ama ne oldugunu bulacağız.
KK: vergilerde adaletsizlik var. pandemi döneminde bile internete zam yaptılar. vergi cennetinden vergisiz para getiriliyor, ama vatandaşa vergiler ağır ağır var. adil bir vergi düzeni gelmeli, tabloyu degistirmeliyiz. asgari ücretten vergiyi kaldıracagız.
KK: kentsel dönüşüm paraları, söylendiği gibi olması gereken yerlerde harcanmış değil, kentsel dönüşüm yapılmış değil.
KK: köprü yaptık diyorlar, kaça yaptınız diyoruz söylemiyorlar. parayı biz ödüyoruz vergiyle. biz topladıgımız vergiyi üretim için harcayacagız; ama
sadece katma degeri yüksek ürün için bu toplanan verigiyi harcayacagız. örneğin, çip gibi katma degerli bir ürün üretiminde.

KK: üniversiteleri bitirdiler. katma degeri yüksek ürün üretmemizin tek yolu üniversiteleri canlandırmaktır.
KK: (gençlerin önü yazılımda/yayıncılıkta tıkalı, ne düşünüyorsunuz?) çok basit, silikon vadisi kurarsınız, gençler burada vergisiz üretir.
KK: (vergi kaçırılabiliyor ama paypal gibi girişimler tekrar geri gelebilir mi, sizce nasıl olur) oturur konuşuruz. maduriyete yol açmadan.

KK: (pkkya bakıs açınız nedir): çok basit, terör örgütü. biz adını anmak istemiyoruz, çünkü terör örgütü bunu ister.
KK:
(hdp ile ittifak içindemisiniz): hdp bir siyasi parti. (ittifak içindemisiniz) hayır. ittifak içinde olsak deriz, ittifak halindeyiz.. böyle bir şey yok. hdp de bir siyasi parti, gizli kapaklı iş de yapmıyoruz. siyasi partiyi yasa dışı ilan edemezsiniz, bu doğru degil. akpye de saygı duyuyoruz. çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz.

KK: (lgbtli olsun inançlı biri olsun, herhangi bir yaşam tarzıyla bir derdiniz var mı): yok öyle şey. inanç, kimlik ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayız, herkese saygı duyarız.
KK: (inanç özgürlüğünü saglayıp koruyacakmısınız hukuki olarak): %100 inanç özgürlüğü getireceğiz, hukuki olarak destekleyecek özgürlüğü genişletecegiz.
KK: ittifakla konuşarak adayın kim olacagına karar vereceğiz.
aksi halde cumhur ittifakına benzeriz. orada 1kişi konuşuyor, hepsi o kişinin lafına bakıyor.

KK: 4 gençten biri işsiz. bunu düşünen yok. onun için daha agır faturalar ödemeden seçime gidelim bunları düzeltelim diyoruz.
KK: cumhuriyet halk partisi nin en köklü partilerden olmasını nedeni de bu, biz demokrasi partisiyiz.
KK: bakanın dezenfektan satması konusunu araştırın dedik. parlamento işlevini yitirmiş halde. o yüzden araştırabilmek için güçlendirilmiş parlamento diyoruz. parlamento bunları sorgulamak zorundadır. yargı bagımsız olmalıdır. yasaam yargı ve yürütme denk hale gelmeli, tek kişiye bırakmamak gerek.
KK: siyasetçi vatandaşa hesap vermeyi onurlu bir görev olarak benimsemelidir, vatandaşın parasını kullanıyoruz.
KK: İnşallah iktidar olacagız ve 1 hafta içerisinde yapacaklarımı saydım demin. Ve şunu söyleyim, ahlaklı adamlar parlamentoda bulunabilecek..
KK: milletin vekilini millet seçecek. önce ön seçime gidilecek. önce millet kendi vekilini seçecek. burada cinsiyet ve gençlik kotası, ayrıca yurtdışı kotasının getirlmesini istiyoruz.
KK: yurtdışında yaşayanlar, türkiyede demokrasinin varlıgı için oy kullanabilmeli ve kendilerini de temsil ettirebilmeliler.
KK: yer altı dünyasıyla mücadele edecegiz. para alan siyasi kim. kokaini kim getirir; yer altı dünyası getirir. belli siyasiler veya savcılar yer altı dünyasınca satın alınmıştır. bu kirlilikten türkiye temizlenmeli. Soylunun bildirmesi lazım; her ay 10bin dolar alan siyasi kim.
KK: (profesyonel ordu ve gönüllü askerlige nasıl bakıyorsunuz): eğer profesyonel askerlik yoksa, zorunlu olarak askerlik yapılır. profesyonele mi ihtiyac duyuluyor zorunluya devam mı gerekiyor buna tsk karar verir.
KK: (dokunulmazlık dosyanızı göndermişler) kaldırmazlarsa namerdim. suçlu değilim, neden çekineyim.
KK: (siyasetçilerin eleştiriye açık olması önemli vs dediniz, kaftancıoglu kendini eleştirenleri kripto akpli olarak tanımlıyor, eleştirme konusunda onunla konusacakmısınız?): biz sosyal mesafeye dikkat ediyoruz/bla bla bla/. (tekrar aynı soru ile kaftancıoglunun eleştiri kabul etmemesi sorulunca) herkes eleştiri kabul etmek zorundadır.
KK: koronadan ölüm sayılarını az gösterirseniz devlet itibar kaybeder, bunlar dogru olmaz.
KK: saglık bakanı aşı alımları ile kendini yalan söyler konuma koydu. niye baştan dogrudan alım yapmadınız. her şeye para gözüyle bakamazsınız.
KK: koronadan vefat eden saglık çalışanları meslek hastalıgı statüsünde değerlendirilsin dedik kabul etmediler.
KK: bunların yatacak yeri yok. ama durumu düzeltecegiz.
KK: beraber ülkeyi aydınlaga cıkartacagız. 6 ay sonra bambaşka bir ülke göreceksiniz. özgürce yaşayacaksınız. konsollar daha ucuz olacak. internet erişimi kolay olacak. gençler, size hizmet etmek benim boynumun borcudur. sözüm söz kesinlikle yapacagım.
The End




Evet. Anlık yazım sonrası asla niyet okuması yapmadan; sadece gerçekçi değerlendirme üzerine satır aralarından yorum yapmak isitiyorum işittiklerimle ilgili..
Pkk'nın artık farklı isimlerle ve dünyada cici gösterilen bu isimler altında; devlet kurma çabası içinde oldugunu + batının sadece çıkarı için bazen demokrat bazen de anti demokrat çevreleri destekleme örneklerinin bolca dünyada bulundugunu + amerikanın asla yumurtalarını tek bir sepete dolduran hamleler yapmadıgını ve dünyada her şeye zamanı geldimi "he tamam" demeyen iktidarların vadesinin erkenden bitirilebildiğini aklımın bir köşesinde tutarak yorumlarıma geçiyorum* :



>ÖRTÜLÜ İTTİFAK, ÖRTÜLÜ KUYU KAZMA; ÜLKE ZARARINA POLİTİK ÇIKAR. ÇOK YANLIŞ ve HALEN BU POLİTİKA DIŞLANMIYOR(hdp degil, hdpnin ülkeden ayrışacagı ithal politika dışlanmalı) HDPnin AVRUPADA İÇİNDE YAPMAYA KALKSALAR ASLA KABUL GÖRMEYECEK POLİTİK-AYRIŞTIRICI SÖYLEMLERİ KK VE ITTIFAKI TARAFINDAN HALEN AÇIKÇA VE ISRARLA DIŞLANMIYOR. İTTİFAKTA DEGİLİZ, SEÇİMDE İKTİDARI YENECEGİZ deniyor. BU NASIL İŞ?.. :

gençlerin (vs) tweetlerdan rahatça twit atabilmesini saglayacagım, özgür olacaklar
üniversitede isteyen istediğini yazıp konuşabilecek, kimse khk ile vs atılamayacak, üniversiteler özgür olacaklar>

>Yani isteyen bölücülük taraftarı söylem ve politikaları twitterda/barış bildirilerinde vs haykırabilir, atatürke dil uzatabilir? Bu mudur? Özgürlükten yana ingiltere de her şeyde. Ama başkasının hakkına tecavüz etmeyen özgürlükten yana. Özgürlüğün sınırı olmalı, özgür üniversitelerde/twitlerde. Ayarı tutturulabilirse, elbette özgür olmalı ikisi de (her çağdaş ve değerli ülkedeki gibi).


sadece katma degeri yüksek ürün için bu toplanan verigiyi harcayacagız. örneğin, çip gibi katma degerli bir ürün üretiminde.
üniversiteleri bitirdiler. katma degeri yüksek ürün üretmemizin tek yolu üniversiteleri canlandırmaktır.

>Katma değeri yüksek ürün üretmek demek, araba parçaları, bilgisyar parçaları üretmek demek. bunlar için de siyasetin batıdan teknoloji paylaşacak ülkelerle içli dışlı kıvama gelmesi gerek demek. siyasi çıkarla avrupada kabul görmeyecek işlere "he tamam" denirse tabi olur katma degerli üretim. neden olmasın. neden türkiye jet hızında kalkınmasın? babacan da diyor; "seçimi kazanalım yeter, görürsünüz çok kolay gerisi" diye. üretim de canlanır, ekonomi de düzelir, elektronik ürün fiyatları da azalır, işsizlik de azalır. araba fabrikaları filan açılır ardı ardına, sıkıntı yok. akşenerin dediği gibi "s400e ne gerek var" demek lazım ama tabi. he denmeli, haklı olsa bile ülkemiz. neyse, çözümü söylemeden; olcak olcak diyen popüler siyaset işte. Çıkar uğruna değersizce yapılır her şey. Farklı bir şey işitmedim KKdan bu konuda.



(hdp ile ittifak içindemisiniz): hdp bir siyasi parti. (ittifak içindemisiniz) hayır. ittifak içinde olsak deriz, ittifak halindeyiz.. böyle bir şey yok. hdp de bir siyasi parti, gizli kapaklı iş de yapmıyoruz. siyasi partiyi yasa dışı ilan edemezsiniz, bu doğru degil. akpye de saygı duyuyoruz. çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz.

>Hdpnin avrupa içinde olsa asla kabul edilemeyecek politik söylem ve tavırlarını benimseme + ısrarla karşı çıkmama + hdpyi kaynaştırmayıp ayrıştırmaya siyasi çıkar ugruna kuyruk sallamak: zaten sorun. hdp siyasi parti biliyorum. seçmeninde de sorun yok. sorun siyasi etik dışı politikalarla hdp ve seçmeninin ayrıştıranlarda. eleştiri de bunlar ve bunlarla örtülü-direk ittifak kuranlarda.
>ayrıca KK bir sürü seçim kaybetmesine ragmen koltuga sıkıca sarılan ve parti içi seçim yapılmak istediginde devamlı engel olan bir "demokrat" siyasetçi, bunu da belirteyim. İfadeleri sırıtıyor.


(siyasetçilerin eleştiriye açık olması önemli vs dediniz, kaftancıoglu kendini eleştirenleri eleştirdikleri için kripto akpli olarak tanımlıyor, eleştirme konusunda onunla konusacakmısınız?): biz sosyal mesafeye dikkat ediyoruz, keşke sosyal mesafeyi korusaydınız dedim/bla bla bla/. (tekrar aynı soru ile kaftancıoglunun eleştiri kabul etmemesi sorulunca) herkes eleştiri kabul etmek zorundadır.
>Ok. Çevir çevirebildiğin kadar kazı ki yanmasın. Ört üstünü üşümesin; atatürk türkiyesi ve gelişmiş bir ülke yolunda olacaklara yakışmıyor asla ama olsun, ört.Israrla yanlış politikaları, avrupa birliği normları üzerinden red ediphdpninyanlış olan politikalarını eleştirmek varken olan bu.tavır işte. Öte yandan, hdphaklı oldugu her konuda, avrupa normlarıçerçevesinde herkes gibi gene hakkını aramakta da özgür olmalı. Bunu da hep söylüyorum.



..aksi halde cumhur ittifakına benzeriz. orada 1kişi konuşuyor, hepsi o kişinin lafına bakıyor.
milletin vekilini millet seçecek. önce ön seçime gidilecek. önce millet kendi vekilini seçecek.

>Demokrat KK. Demokrat AKŞENER. Partileri nasıl süreçlerden geçti kabaca "ana akım medyada" görmesem, inanırım. Bu söylemleri de bana sırıttı. Basit bir gelişmekte olan ülke siyasetçisi, basit bir muhalif bana göre kendleri. Keşke böyle olmasalardı da seçimleri yaptırsalar, herkese hakkaniyetli oldukları sürece söz ve yer verilseydi.





Yukarıdaki yorumlarım ülkeye/bölgeye/dünyaya çok zararlı olabilecek kısımla ilgiliydi. Diğer yayında ifade edilen söylemler ve yorumlarım ise aşağıda:

>BU YURTLARDA İNTERNET OLAYI ZATEN YOK MUYDU? Ayrıca 5Gye ne gerek var, çevre kirliliği diye bir şey duymuş mu acep KK, kablolu hızlı uygun fiyatlı internet mesele?
öğrencilerin yurtlarında geniş bant internet erişimi olacak. kamu/özel sektör engelleri kalksın bakın nasıl yapılıyor. 5g nasıl da yapılır



> "ÇÖZÜM ÜRETEN" TEZAT Jr. ?
üniversiteler çok, ama kalitesi yok, kalitesizlikten de bu kadar çok üniversite yapanlar sorumlu
bir şey daha söyleyim; birleştirilmiş sınıflara son vereceğiz, her yerde okul yapacağız.



>DİREK YETERSİZ ÇÖZÜMLER VEYA ÇÖZÜM ÜRETMEYEN BOŞ LAFLAR VEYA HUKUKİLİK VURGUSU YETERSİZ CEVAP
sadece gençler için olmak kaydıyla; gençler kdvsiz elektronik cihazlar/konsollar vs alabilecek
eğitime büyük kaynak ayıracağız
.
eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştirmek zorundayız, aksi halde türkiye büyüyemez. türkiye büyüyemez...
gençlerde büyük bir enerji var, işe yönlendirmeliyiz. ev gençleri var artık, bu çok dramatik bir tablo.
(gençlerin önü yazılımda/yayıncılıkta tıkalı, ne düşünüyorsunuz?) çok basit, silikon vadisi kurarsınız, gençler burada vergisiz üretir.
(vergi kaçırılabiliyor ama paypal gibi girişimler tekrar geri gelebilir mi, sizce olur mu) oturur konuşuruz. maduriyete yol açmadan.
4 gençten biri işsiz. bunu düşünen yok. onun için daha agır faturalar ödemeden seçime gidelim, bunu düzeltelim diyoruz.






İktidar tarafını eleştirmiyorum, orada da ciddi eleştirecek yerlerim var. Sadece muhalefeti eleştirme sebebim; seçimde kazanma ihtimallerinin çok yüksek olması fakat kabul edilemeyecek yapılanma ve tavırlarla ülkeyi bagımlı kılacak bir başarıya dogru gidiyor olmaları. Ben Atatürk olsa ne yapardı ile, Avrupa içinde bir bölge olsaydı Türkiye ne olurduya bakıyorum. Muhalefet de iktidar da degerli olsun, gelişmekte olan ülke olarak kalmayalım, popülistlikle gözlerimiz boyanmasın istiyorum. Ondan böyle, muhalefetin en ciddi kusurlarını sürekli ifade etmek istiyorum. Düzelene kadar muhalefetin bu kesimine benden rey de yok.
KK bu yayında şaşırtmadı. Jaho ise şaşırttı, kibardı.




*Batı düşmanlıgım yok. Batının yeri geldiğimi iktidarı yer geldiğimi muhalefeti kullanarak ülkemi sömürmesini istemiyorum, batının zayıflatıcı etik olmayan bu ve benzeri politikalarını beğenmiyorum sadece. Ayrıca, hdpyi sevenlerle bir sorunum da yok, sadece hdp politikacılarının avrupa içerisinde mücadele verseler orada nasıl hareket edebilecektilerse, türkiyede de öyle hareket etmelerini istiyorum, çünkü türkiyede üstü örtülü mevcut popülist yaklaşımları, terör ve ayrıştırmayı esasen körüklüyor. Gerçek demokrasi/barış/kaynaşmayı değil. KK ve diğer saz arkadaşları da örtülü popülist politika çizgisindeler, bu rahatsız edici. Çünkü etik, iyi ve değerli/değer gözeten bir yaklaşım değil; avrupada olsa, ingilterede olsa asla müsade etmezlerdi böyle politik ayrıştırıcı al gülüm ver gülüm siyasi ayak oyunlarına..
 
Yayını izleyip döneceğim.
İzle bakalım. Ana muhalefet liderinin ifadelerinde yanlış yazdıgım varsa söyle, düzelteyim. Onun dışında tespitlerim nasıl ona da yorumunu beklerim.


Gene bu konuda mesajlarımda bahsettiğim bir şeyden örnek vermek istiyorum..

Bu adam A haberde filan konuşmacı olarak tartışma programlarına katılıyor(sadece a haber degil, ama ahaberde de katılımcı oluyor) :
29C6V.jpg

Neden "a habere" katılımcı oluyor? Kim bu adam, amacı ne? Nasıl olur da a habere katılır? Göstermelik olarak atatürk resmiyle fotoğraf veren, sözde değer savunan biri mi bu adam?

Bu adam alanında bilgili biri ve tarafsızca olayları her boyutuyla anlatıp; akıllı ve vicdanlı bir şekilde olaylara yaklaşmaya yardımcı olmaya çalışan biri. Yetkin, hakkaniyetli ve herkesi düşünen bir yaklaşımı gözettiği için, imkanın tanınırsa her kanalda bilgi paylaşmak ve çevreye yardımcı olmaktan yana belli ki. O yüzden ahabere de katılıyor. Başka kanallara da.

Doğru mu yapıyor. Bence çok doğru yapıyor.

Fakat popülist muhalif liderliklerin her birine bakın, a haberi geçin, "ana akım medya" yı bile tv listelerinden silme, onları hakir görme, tartışma programlarını alaya alma modundaydılar daha aylar öncesinde.
Gene aynı mantıkla, AKŞENER mesela, (batıdan diğer sistemleri ısrarla satın almak istememiz, çinle olan anlasmamızı iptal etmemize ragmen tekrar bize sistem satmamaları sonucu aldıgımız) s400 için: ne gerek var, nato ülkesiyiz tarzı bir siyasi söylemin bayraktarıydı.

>Yani, siyaset yapıcam diye ülkenin hakkaniyetli olan eylemlerine çamur atmak yanlış.
>Çoğunlukla yanlış söylemlerde olsalar bile, diğer kanalları/programları asla dinlemeye deger bulmamak/onları alaya almak yanlış. (dogrulara katılıp yanlışlarına yanlıs demek gerekiyor)
>Siyasi çıkar ve iktidar dusmanlıgıyla, iktidara her türlü çamur atmak yanlış
>Avrupa içinde olsa, asla kabul edilmeyecek siyasi politika/söylem/eylemlere dolaylı olarak siyaseten olur vermek, yanlış.


20V7V.png

Önceki mesajımda yayından bir bölümü paylaştıgım bu adam, ülkenin haklı menfaatini savunuyor, hem de ana akım medyada. Sadece tele1 izlesem, ana akım medya kanallarını popüler liderliklerin popüler yaklaşımlarına kanarak kanal listesinden silseydim; muhtemelen bu yayını göremezdim.

Muhalefetin tamamı degil ama bayraktar/işin göbeginde olanları, yanlış tavır/söylemler içinde ve cici görünmekle/yapacaz edecez üzümü yiyeceksiniz demekle; değerli bir muhalefet olmaz. Değerli muhalefet olsunlar; gereklerini ısrarla yapsınlar; reyimi vereyim. Bunu yaptıktan sonra isimler önemli degil benim için.
 
Twitch gibi, haberturk youtube canlı yayını da rekor kırıyor sanırım şuan..
2-3k normal yayında, 10-15k önemli canlı yayınlarda izleyiciye sahip olurdu ht youtube kanalı. Şuan 122k izleyicide.
 
Dün yayının son 1 saati filan kalmış uyumuşum. Bugün kalanı izledim. Açıkçası fazla tatmin olamadım yanıtlardan. Eğer zorunluluk hali varsa bile, başka bir sıkıntılı örgütle uğraşmak pahasına da olsa, meydanları sıkıntılı örgütlere bırakmamak lazımdı. İşte o gün öyle fayda görürsün, sonra bugün böyle iktidara da devlete de yük olur.. Sadece sıkıntılı örgütlere değil, ırkçı/faşist/her türlü yobaz tiplere yahut ikiyüzlü/çıkarcı siyasilere de meydanı bırakmamak lazım ki devlet gerçek anlamda demokratik ve özgür bir şekilde ilerleyip/üretip her sorumlu vatandaşını rahatça yaşatabilsin.
Dünkü yayında tele1den birini görmeyi de hiç beklemiyordum, süpriz oldu. Bence moderatör gayet iyiydi, sadece bakana süre yetmedi-gazeteciler fazla soru soramadı. Yanıtlar da dedigim gibi biraz dagınık ve pek saglam degildi.



Geleyim sabah kahvaltıda özellikle açtıgım, tele1deki "ne olursa olsun çamur atma mantıgında kahveagzıyla konusan" programcı sayın Ataklı'nın ifadelerine. Evvela moderatörü ve haberturkü kötülemesi/ötekileştirmesi yanlıştı. Ayrıca diyor ki, "yha suç örgütü lideri vs ben anlamam, oraya bakmayacaksınız; ne diyor ona bakacaksınız, dediklerini soracaksınız" . Niye? "çünkü seçimde kazancaz, ısrarla söylenenler o yayında sorulmalıydı" vs.

İyi de, bu mu değerli muhalefet? Değil. İktidara benziyorsun böyle işte.. Temkinli olacak şekilde, sorulacak her soruyu sorsunlar, yayında 2.5 sat degil 5 saat olsun, sorular sorulsun/gereği talep edilsin yayın boyunca, daha ne? (yayının kısalıgı eleştiriyi hak ediyor, bu kadar kısa olmamalıydı.) "tabiki temkinli olmak da yarar var, bunları dillendiren kişi şu, ülkeyi de düşünüyorum kesinlikle ama şu sorular iyi sorulmalı" demiyor. "kimin getirdiğine, kime yaradıgına bakılmaz, ısrarla burada ifade edilenler sorulmalı" diyor. İşte bu da başka bir yanlışın bayraktarlığı oluyor. Çok yanlış.

Aynı mantıkla anketlere de laf attı bugun. "ne anketi ya yaptırmayın. orada farklı adayları koyup ankette algı yaratıyor anket firmaları.. kim belirlenirse onla seçime gidilecek işte, anketleri durdurun" diyor. Çok demokratik değil mi bu söylem? Atıp tutmaya devam ediyor Ataklı, sırf saçmasıyla/mantıklısıyla neler diyecek kahveagzıyla diye arada bir açıp bakıyorum tele1e.. Popüler.. Yaşlı okuyan tarzında uslup ve yaklaşım tarzı var olaylara zaten.. Bence hiç demokratik ve değerli degil uslup ve tarz.

Atatürk olsa ne yapardı + avrupa içinde olsak ne yapmalıydık sorularını karşılamıyor bu ikisinin uslup ve olaylara yaklaşımı. O yüzden begenmiyorum ve eleştirmek istedim.

Irkçısı, faşisti, ikiyüzlüsü, menfaat ve koltuk güdeni, (saglı sollu) yobazı, karşısındakini düşman belleyeni derken.. Ülkeyi iktidarlı muhalefetli; yaşanmaz/değersiz yer yapıyorlar, işlerine geliyor. Bi yere kadar tabi. Sonra bi yerden patlak veriyor illa yapılan yanlışlar. Yazık.
Sonra ben de hak vermeden edemiyorum şu "bu ülkede yaşanmaz" diyenlere..
 


tabanı tıpış tıpış hizaya getir, başka adayların önünü daralt. imamoglunu aday yap. direk onu seçtir.
diğerlerini konuşturma/yarıştırma. demokratik olan o olsa da bunu yapma. demokratik olarak kazanma şansın da varken, bunu asla yaptırma..

neden?

karşısındakilere düşmanlıkla, baglımlı hale getirecek siyasi yapılanmalarla iktidarı devirme başarısı için.

KK çok yanlış yapıyor. Peşine takılanlar da.




Videoda özetle ne deniyor?
Birkaç partiyi eşit sayıp buradaki muhalif liderler arasında oldu bittiyle gerçek demokrasi olmaz.
Herkesi dinleyip herkesi yarışa sokarak, yanlışlara yanlış diyerek gerçek demokrasi olur..


Atatürkün resmiyle fotoğraf vermek. Her yerde atatürk demekle atatürk çizgisi yaşatılmaz.
Bağımlı hale getirecek değersiz bir muhalefeti işletirsen, atatürk çizgisini yaşatmış olmazsın.

De, biz asla hdpnin ayrıştırıcı siyasetini kabul etmeyiz.
De, biz haklı oldugu yerde iktidarı da ülke lehine savunuruz.

Sonra, çık herkesi aday göstererek/parti içinde seçimleri engellemeyerek meydana. Kazan seçimi, yen iktidarı.. Devirme..Yen.
Yen ki, herkes için iyi işler yap. Bagımsız türkiye gelişmekte olan ülke halinde yoluna devam etmesin.



Yılmaz Özdil bosuna KK yönetimini eleştirmiyor.
Gene yılmaz özdil bosuna ugur dündara sitem etmedi..

Yıllara yayılmış yozlaştırma çabalarıyla, popüler söylemlerle, atatürk çizgisi gerçekten yaşatılmaz. Bunu görmek lazım. KK da AKŞENER de büyük yanlışlar yaptı kendi partilerinden gerçek demokrasiyi ufalayarak. Dünün yancıları, deva ve gelecek de bugün "EŞİT" olarak oldu bitti için kolları sıvamış.

Fikir almak başka, herkesle beraber muhalefetin seçimi kazanması başka. Truva atı olan: ithal sözde demokrasiyi(hdpnin yanlış ve ayrıştırıcı olan politikalarını [dogrularında sorun yok] ) oldu bittiyle başa getir.. Bu olmaz.



Hulki cevizoglu tarafsız değerlendirmeler yapar. Popülist söylemlerle olaylara yaklaşıp yanlışa düşmemeye çalışır. Video da bunun tezahürü..
Muhalefet, mandacı/cici görünen siyasi yapılanmalardan kurtulup, herkes için; atatürk çizgisi ve avrupa birliği İÇ değerleriyle toplanıp, iktidar olarak; ülkeyi ilerletmeli. Herkes için.
 
Last edited:
Daha önce bu konuda birkaç kez degindigim gibi, KK'yı Gandiye benzetirdim, fake/çakma/sahte gandi derdim.. Bugün, yeri geldi biraz gandinin biyografisini okuyordum.. Tuz yürüyüşü ile ilgili yeri okuduktan sonra tebessüm ettim. Dünü bugünü, olması gerekeni ve olanı tekrar, daha da güzel anımsayarak dedim ki..

İlahi cici siyasi akım, sen işini biliyon..

Esas Olan

Bizde Olan

Deep Ekleme: Değerleri(hukuk dahil) savunmada bir sorun yok. Susup, pusup koltuk kapıp, susup pusup parti içi seçim yaptırmayıp, susup pusup zamanı geldimi rüzgarı arkana alıp herkesi etrafına toplayıp iktidarı seçimde devirme ciciliğine girişmek sorunlu. Gerçek demokrasi böyle olmaz, bu ancak başka grupların devrini açar, sonra onlarda yanlışlarla birlikte başka devre kadar yaşar..
 
Last edited:
Daraltılmış bir bakışla, muhalefetin bir kanadını jpeg'e döktüm:
dr3tg.jpg


Popüler videolardan artarak gördüğüm kadarıyla iktidar gidici. Ama kötü kullanıma gitmesin yönetim güçü. Derdim bu.
Yoksa anlamı kalmıyor; bir taraf gidip başkası da kötü yönetince..

Eger haklıysam; yani iktidar ilk seçimle birlikte muhalefetteki "popüler akıma" geçerse:
-ülkemiz ya bağı bağlandıktan/eli çekildikten sonra ekonomik olarak şaha kalkar.
-ya da oldugu yerde sayıp göstermeklik hareketlerle gelişmekte olmaya devam eder.

Ha bu saaten sonra, yılların degil on yılların popüler akımının önü kesilebilir mi, sanmıyorum.
Tek bir sepete yumurta koymayan, işini bilen süper güç politikacıları, gene işini görür gibime geliyor. Neyse, ben inceye bu seçim destegimi sunarım. Sonrası artık ülkenin yetiştirdiklerine, ülkenin akıl ve vicdanına kalmış.
 
Konuya ek bir gonderi:
AKSENER demis ki:"2018deki gibi ortak adayliga karsi cikmayacam, egoistce boyle bir yaklasimim bu kez olmayacak'

Neden herkes muhalefet icinde kaliyorken demokratik olarak secimde yarismasin? Yangindan mal mi kacircak bu populer siyasiler ki kendileri zorla tek bir aday belirleyip tipis tıpış sectirecek? AKSENER i bile bypass etmisler kendi ic demokrasilerinde..
 
Daraltılmış bir bakışla, muhalefetin bir kanadını jpeg'e döktüm:
dr3tg.jpg


Popüler videolardan artarak gördüğüm kadarıyla iktidar gidici. Ama kötü kullanıma gitmesin yönetim güçü. Derdim bu.
Yoksa anlamı kalmıyor; bir taraf gidip başkası da kötü yönetince..

Eger haklıysam; yani iktidar ilk seçimle birlikte muhalefetteki "popüler akıma" geçerse:
-ülkemiz ya bağı bağlandıktan/eli çekildikten sonra ekonomik olarak şaha kalkar.
-ya da oldugu yerde sayıp göstermeklik hareketlerle gelişmekte olmaya devam eder.

Ha bu saaten sonra, yılların degil on yılların popüler akımının önü kesilebilir mi, sanmıyorum.
Tek bir sepete yumurta koymayan, işini bilen süper güç politikacıları, gene işini görür gibime geliyor. Neyse, ben inceye bu seçim destegimi sunarım. Sonrası artık ülkenin yetiştirdiklerine, ülkenin akıl ve vicdanına kalmış.
Konuya ek bir gonderi:
AKSENER demis ki:"2018deki gibi ortak adayliga karsi cikmayacam, egoistce boyle bir yaklasimim bu kez olmayacak'

Neden herkes muhalefet icinde kaliyorken demokratik olarak secimde yarismasin? Yangindan mal mi kacircak bu populer siyasiler ki kendileri zorla tek bir aday belirleyip tipis tıpış sectirecek? AKSENER i bile bypass etmisler kendi ic demokrasilerinde..
Diyagramın iyi ve objektif olduğunu (Muharrem İnce Sevdası dışında) söylemem lazım. İttifak zaten bir süredir karşı ittifak gibi tek partili hale geçmiş durumda iç demokrasisinde, son birkaç gösteri ve açıklamalar da bariz ortaya koyuyor bunu. Aslında kötü kullanıma devamın bir habercisi olabilir mi diye düşününce evet olabilir dersin ama ittifak kendi mentalitesinde bir nevi savaş verdiği için güçlerini birleştirmiş ve tek bir adaya yoğunlaşmış durumda çok yanlış bir şey de değil yani. Ülkenin hemen şaha kalkması biraz gerçek dışı ama yerinde de saymaz diye düşünüyorum. Bunlar dışında ben İnce'ye şans veremiyorum açıkçası, iki ittifağın da trolleri ve karalama kampanyası İnce'ye gölge düşürmeye yetti gibi geliyor şuan ama zaman gösterecek İnce'nin tekrar göğsünü gerip kendini gösterip gösteremeyeceğini.
 
Yanıtın için sağolasın. Daraltılmış bir şekilde(tüm partileri katmadan, sadece eleştirmek istediğim popüler siyaseti masaya yatırarak) oluşturdum görseli..




Şimdi neden inceyi begenip pozitif ayrıma tabi tuttugumu belirteyim:


İnce, aynı AKŞENER gibi pek iyi hitap edemiyor bu tamam, ama fazla büyütükecek bir problem de degil.
Öte yandan halen*

*

istediğim ayarda bi ;

" neler neler için hazırlanıyoruz; bakın şu an ön-hazırlık aşamasında da olsa şu şu projeleri gerçekleştirmek istiyoruz: bunlar öyle göstermelik projeler degil; eğitimde verimi/süreyi + çalışma saati(finlandiya? usulu 4+3 sistemi de) + sosyal iyileştirmeleri + tarım köylerini + tarım okullarını + meslek liselerini vs planmıyoruz. Ayrıca özgürlükler konusunda da özgürlükçü ve adaletli bir yaklaşımla; hem düzenleyici sınırlar çekmek istiyoruz bazı konularda bazı şeylere, hem de konuşulmayan, düşünülmeyen bazı unsurları da konuşup düşünmeye; alan açıp özgürleştirmek istiyoruz. Üzerinde düşünülmüş ve herkesi kapsayan bir özgürlük için biz varız" vs diye güzel planlar getirip geliştirip yapmak için kolları sıvamış olması gerekiyor(bir sürü konu var bunlar birkaçı). Yayınlarda bu derecede bir kol sıvaması göremiyorum. Ama yolun da bası, yapılanıyorlar, bakalım görecez nasıl evrilecek memleket partisi. Olursa eskişehir-ögrenmen kadrolarıyla bunları tasarlayıp ülkeye katabilirler belki diye düşünüyorum.

Şu an haklı ve çift taraflı bilinen eleştirileriyle birlikte(ki tekrarında sorun yok) teknoloji 5g midir nedir, ondan filan bahsediyor. Bu teknolojileri sana kullandırırlarsa, kullanırsın. Verdiler diyelim ffabrikada bir ürünü birleştirmek, biraz daha fazla getiri + bir miktar istihdam haricinde çözüm sunmuyor.

Üretimi aya kaldırmak, eğitimi ayaga kaldırmak, şartları iyileştirmek lazım her alanda. Özel sektörle ek iş alanları açmak da tabiki iyi olur ama KK nın yapacagı gibi degil. KK ne dedi Jahoo yayınında; "seçimi kazanalım bi biz yönetelim de(elimizi etegimizi çekelim) ben size telefon alacamm hah, hem de doğunmatikk bakın yüksek teknolojik üretim/normal bir fabrikaya göre daha fazla katma deger saglayan fabrikaları/markaları üretim için türkiyeye getirtecez, iş sahası açılacak" dedi. İnce, olmayan teknolojiyi getirtip istihdam saglayacagız diyor ama biz üretmeyecez gene. KK da siz bize yetki verin ban, değer katan fabrikalar getirtecez, diyor.

İstihdam saglamak iyi olsa da, daha fazla kazanç elde etcek olsak da (üretilen ürümlerden alacagımız payla), ekip biçme projeleri yok? KK ayrıca Jahooo yayınında ne dedi mealen: "konsol monsol fiyatları düşecek, kdv kadar" Vaatler böyle işte. Popülist vaadler.
İnceninki, yerinde çift taraflı eleştiri ve standart vaad. Ötesi onda da pek yok şu an. Ee farkı ne dersen.

İncenin dolu vaadlerle gelme ihtimali KKdan çok daha fazla. Kadrosunu-örgütlenmesini iyi kuracagını, çalıştıracagını düşünüyorum. Yakında da görmek istiyorum memleket partisinin oluşturdugu, memlekete gerçekten yarayacak güzel projeler.

Ayrıca, memleket partisi, bölücü politikaları sırtlanıp seçime gitmiyor. İnce; Avrupa içinde kime nasıl yaklaşılırsa, türkiyede de herkese öyle yaklaşılacak, ama hdp de dahil herkesle bütünleşme, adil paylaşımdan yanayım; diyor. Ki bu KK ve saz arkadaşlarını, inceden ayıran en büyük püf nokta. (Avrupa "içi" yaklaşım: bölücü faaliyet veya söylemlere direk mahkeme kararı = hapis. Özgürlüklere ise, başkalarının hakkını gasp etmedigi sürece sonuna kadar destek )

Dolayısıyla evet, ince bulunmaz hint kumaşı degil, kimse zorla da oy atmaz. Ama iyi bir aday. Pozitif ayrımı hak ediyor.
Ben akpnin de hdpnin de yanlış politika-söylem-davranışlardan dönüp/gereklerini yapıp türkiyeyle kaynasması, türkiyeye güç katmasından yanayım. İnce bu katarizör görevini ifa edebilir. KK edemez, tam tersini sırtlanırken. Ayrıca gene ince, CHPyi fabrika ayarlarına döndürebilir.

Ayrımcıyım ayrımcı, pozitif ayrımcı.


Keşke bu hanımefendi, "siyasi bir tarafın iletişim uzmanı" değil de, sade bir "iletişim uzmanı" olsaydı da olayları benim gibi tvde degerlendirseydi. Bazı ciddi eleştirileri görmezden gelerek; popüler siyaseti savunur halde bir taraf olarak değerlendirme yapınca, açıkça böyle bir tarafta durunca, durdugu çizgi itibariyle, gözümden bir yaş olarak indi. Yıllardır da üzüyor beni. Esasen çok faydası dokunabilecek biri olurdu gerçek anlamda degerli bir türkiye ilerleyişinde.
rZiKa.jpg
 
Last edited:
Doğruya doğru konuşuyorsun anlattığın için teşekkürler. Neticede Millet ittifağının ana görevi zaten popülizm yaparak kitle yönlendirmeye çalışmak ama bunu yaparken haksızlar mı ya da çok inanılmaz şeyler mi söylüyorlar bana göre o kadar da değil. Yani en azından bu adamlar seçilmeyecekse seçilmemesi için gereken sebepler daha farklı Akşener - Ağar, CHP'de Saltanat vs. İnce'nin geçmişi temiz sayılır diğerlerine nazaran (ilginç şiir kitapları hariç ?). İnce ne kadar temiz olsa ve sağlam görünse de henüz bir hazırlık sürecinde ve daha bir şey gördüğümüzü sanmıyorum yine beklemek lazım diyorum. İnce'nin pozitif ayrımcılığı ya da daha doğru bir tabir olarak taraftarlığı gerekli mi diye sorsan bu subjektiftir derim. Biraz terazi gibi düşünüyorum. İnce'nin eli boş gözüküyor ama Kılıçdaroğlu da dediğin gibi birleştirici olmaktan uzak birisi. Göreceğiz bakalım. "7 Bölgede 81 İlde..."
 
Umutluyum, takipteyim, bakalim eskisehir kadroları olusacak mi, ulkeye gercekten yakisir projeler söylemler olusturulacak mi vs, gorecez.

Ustteki kayitta calan muzigi paylasayim bi sure offline olmadan once. Guzel yapmislar, paylasmasam olmaz.
 
Back
Top Bottom