Siyasi İdeoloji ve Gündem Tartışma

Cumhurbaşkanı Adayım

  • Recep Tayyip Erdoğan

    Votes: 0 0.0%
  • Muharrem İnce

    Votes: 1 7.1%
  • Kemal Kılıçdaroğlu

    Votes: 9 64.3%
  • Sinan Oğan

    Votes: 4 28.6%

  • Total voters
    14
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Elrohir Oronrá said:
Sebebi nedir? Ben ortada yanlış bir soru görmedim hiç. İbrahim Kalın da sonuçta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü. Bu soruları cevaplayabilecek bir isim.
Sen sempati duy o zaman, ne yapayım? Her gazetecinin sorabileceği/sorması gereken ama Türkiyede sormanın çok da kolay olmadığı birkaç basit soru sordu diye adamı öveyim mi? Genel tavrı ve bazı suçlamaları hoşuma gitmedi.
5.00 -  "Işid 6 ay önceye göre daha güçlü, ne yapacaksınız, askeri operasyon için üzgünüz mü diyeceksiniz?" diye soruyor.  Operasyon boyunca yapılan propogandayı gerçekmiş gibi sunuyor adam. "Operasyon yaparsanız Işide yarar, yeniden güçlenirler" gibi saçmalıklar. Tek işlevi Ypg'ye meşruluk sağlamak olan ve Suriyenin yarısını kontrol ederken şuan sadece hücre evlerine sahip olan bir örgütü bahane göstererek 40 yıllık terör örgütüne operasyon yapmamızı eleştiriyor.
6.09 - Yapılan operasyonun sebeplerini kastederek "çok az ülke bu yalanlara inanıyor" diyor.
15.30 - Burada etnik temizlik iddiasını aktarıyor önce, daha cevap verilmeden araya girip etnik temizlikle suçluyor.
 
Elrohir Oronrá said:
Bir gazeteci de böyle gerçekleri konuşmalı zaten.
  Etnik temizlik iddiasını ve ışidin 6 ay öncesinden güçlü olduğu iddiasını kanıtla bi zahmet.
Kayyumların atanmasından da gayet memnunum ben. Hükümet seçime girmelerine izin verip sonra görevden alarak kurnazlık yapıyor diye bu adamları savunacak değilim. Baştan girememeleri lazımdı.
 
Her şeyden önce gel bir 2015 yılına gidelim. ÖSO'nun içindeki sorunlar dağılmalarına ve güç kaybetmelerine, IŞİD'in Suriye'nin büyük çoğunluğunu işgal etmesine falan bakalım. ÖSO başarısız olunca ABD onlara sırt çevirdi zaten. Yeni bir tehdit çıktı ortaya. Bölgedeki Kürt direnişi ve Kobani'nin kuşatılması ABD için yeni bir kapı oldu. Sonra ne oldu? Kuzey Irak'tan Türkiye sınırlarını geçen ve davullarla zurnalarla karşılanan peşmergeler büyük bir törenle Kobani'ye uğurlandı. YPG kuruldu. O zaman başbakan Ahmet Davutoğlu idi.



YPG'nin oluşumunda bizim de payımız var. Ne oldu da nasıl oldu da ipler koptu orayı kaçırdım. ÖSO'nun çöküşüyle Esed güç kazandı bölgede. Buna karşılık olarak bölgede ikinci bir güç olarak YPG'nin kalması çoğu müttefik devletin işine geliyordu. Barış Pınarı Harekatı bu yüzden eleştiriliyor.

Gelelim ikinci konuya. Kardeşim burası muz cumhuriyeti değil. Burada kanun var hukuk var. Olay onların teröre destek vermesi veya değil. Olay yargısal bir gerekçe olmadan seçilmiş bir belediye başkanının görevden alınması. Diyorum ki evet varsa terörle bir bağlantısı alın yargılayın. Normal şartlarda terör bağlantısı olan veya terör suçundan hüküm giymiş birisi siyasi hiçbir faaliyette bulunamaz. Bu adamlar seçime katıldıklarına göre temizler bu konuda. Tamam diyelim ki seçildikten sonra bir şeyler oldu. O zaman yargılayın. Hukuki bir süreç başlamadan kafana göre seçilmiş birini görevden alamazsın. Yarın bir gün senin oy verdiğin siyasiye de aynı şeyi yaparlar hak hukuk diye bağırırsın.

Mandacı Ağlatan said:
sen anlamazsın koçum istersen gel discordda anlatayım
Yav tatava yapma bak dalgana hadi sana laf atan yok.
 
İlk iki paragrafın benim dediklerimle bir alakası yok ama genel olarak katılıyorum. Sadece YPG'nin ikinci kapı olduğuna katılmıyorum. Irakta amaç Kuveyti kurtarmak mıydı ki Suriyede amaç Esadı devirmek olsun?

Kayyum konusunda işleyişin doğru olmadığının farkındayım zaten. Temiz olmadıkları halde seçime girdiler. Suçlandıkları şeyler görevleriyle ilgiliyse yargılanma sürecinde görevden alınmaları bildiğim kadarıyla gayet normal ve hukuki. Göreve gelmeden öncesiyle ilgiliyse ayrı.
https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tc_anayasasi.maddeler?p3=127
Ben her iki durumda da kişisel olarak bu durumdan memnunum.
 
Allah razi olsun Tim Sebastian'dan. Turk milletinin menfaati iste boyle savunulur. Turk milletinin buyuk kisminin sesi olmus, onlarin duygularina cevap vermis, pek cogunun icinin yagi eridigi goruluyor zaten. Iste Turkiyenin menfaati budur 10 numara 5 yildiz gazetecilik umarim boyle devam eder.

Kayyum da hukuken bull**** bunun tartışılacak tarafı yok herkes biliyor. Ha hukuken sacmalik olsa da mesru gorursunuz o ayri. 8 ay önce seçime girmeye uygun görülen, temiz kağıdı alan adayların HEPSİ seçim sonrasında suç işleyip de alınmadı. Zaten soruşturmaların yarısı gizli tanık beyanlarına falan dayanıyor ama herkes biliyor ki bunlar formalite, bu başkanların suçu HDP’li olmak, o yüzden de tüm HDP’li başkanlar alındı. HDP’yi kapatmak işlerine gelmiyor, görevden aldıkları başkandan sonra seçim yenilemek veya belediye meclisine başkan seçtirmek de işlerine gelmiyor. Belki HDP’yi kapatsalar insanlar boykot edecek veya HÜDAPAR/Saadet/CHP adayını seçecek. Ama yoo olmaz. Önce HDP’liyi formaliteden seçime sokup sonra görevden alıp AKP’li kayyum atamamız lazım. O da girsin kadayıf yesin. Bugün HDP’nin kazandığı hiçbir seçim çevresinde yerelde seçmenin seçme hakkı yok. Otomatik AKPartiye veriliyor belediyeler.
 
Tim Sebastian : Khk mağdurları var.
Türk Milleti : Oha kyk mağdurları var dedi ne kadar büyük gazetecilik. 
Yav bunları sorması gayet normal ve doğru zaten ama o kadar büyük iş değil. Büyük gazetecilik değil, abartıyorsunuz. Adamı eleştirdiğim konular bunlar değilki benim. 3 tane örnek verdim yukarıda üçü de operasyonla ilgili. Bana göre iyi bir gazeteci değil.

Yargılamanın içeriğiyle ilgilenmediğimi iki türlü de memnun olduğumu belirttim zaten ben. Dediğin gibi suçları Hdpli olmaları, yani terör bağlantılı bir partinin adayı olmaları. Benim için yeterli bu. Hatta sadece benim için değil. Ülkenin çoğunluğu bu durumdan memnum ki büyük bir tepki oluşmadı.  Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da aynısı oldu. İttifak kurdukları parti CHP bile kaldırılması için oy vermedi mi? Bunun için CHP seçmeni partisini cezalandırdı mı? Hayır. Çünkü çoğunluk durumdan memnun. Ysk bu adaylar için temiz kararı verse de halkın gözünde temiz değiller. O yüzden kimse arkalarında durmuyor.
 
Davutoğlu Kobane'ye selamını AKP, Kürt'lerle anlaşabiliyorken gönderdi. Göstermelikti ve çok akıllıca değildi. Yoksa aynı günlerde Türk konsolosluğunu basıp 150'e yakın diplomatı kaçıran IŞİD için; "Bunlar öfkeli gençler" demişti. Çok ciddiye alınıcak bir tip değil. Umarım muhalefete yamanmaya çalışmaz.
 
Kayyumlara desteğin çoğunluk olduğu bariz değil. Varolan muhalefet partilerinin hepsi kayyuma karşı çıktı. Turkiyeraporu.com anketinde de kayyuma destek %46 karşı çıkan %54 civarı. Tepkinin az olması Türkiyede sandık dışında tepki gösterme metodlarının tamamen sindirilmiş olmasından. 4 milyon falan seçmenin seçme seçilme hakkının elinden alınıp yerine vali atanması anormal bir şey, işgalci miyiz biz orada? Usul olarak da bir sürü sakat yönü var. Bu belediyeleri direkt AKP alıyor, hangi belediyelere kayyum atanacağının kararını İç İşleri Bakanı veriyor. İç İşleri Bakanı dediğin adam Akpartinin bir üyesi. HDP’nin rakibi. Tarafsız olması kesinlikle beklenemez. Mahkemeye kalmalıydı ki açıkçası 2019’da Türk mahkemelerine bile bu konularda çok güvenilebileceği söylenemez. Böyle şeylerin normal karşılanması daha büyük otoriterleşmelerin de kolaylaşmasına sebep olur. İş İşleri Bakanı Mansur Yavaş’ı görevden alabilir mesela şu dolandırıcılık soruşturmalarından dolayı istese. Bunun için tek gerekli olan Mansurun görev onayının %40’a falan düşmesi.
 
Karşı çıkanların oranını bilmiyoruz tabi. Ayrıca karşı çıkanların ne sebeple karşı çıktıkları da önemli. Çünkü verecekleri tepkiyi bu belirliyor. Suçsuz olduğunu düşündüğü biri için vereceği tepki diğer sebeplerle aynı olmuyor. Benim iddia ettiğim şey bu adamların halkın büyük kısmının gözünde süpheli ya da suçlu oldukları için çok tepki gösterilmemesi. Bu durumun hükümete yaraması, kendi adaylarına aynı şeyin yapılma ihtimali,  kayyum atamalarının hukuka uygunluğu gibi sebeplerle karşı çıkanlar da var sonuçta.
Sandıktan dışı yöntemlerin 2013ten sonra sindirildi ama 2 sene önce 1 tane mv  için(tek nedeni değildir tabi) adalet yürüyüşü yapılabildi. 20 tane belediyeye el konulması çok daha büyük bir olayken buna benzer bir tepki göremedik. Kısa sürede  konu gündemden neredeyse düştü.
Calradianın Bilgesi said:
4 milyon falan seçmenin seçme seçilme hakkının elinden alınıp yerine vali atanması anormal bir şey, işgalci miyiz biz orada? Usul olarak da bir sürü sakat yönü var.
Usul olarak sakat olduğu için anormal bir durum ortaya çıktı. Nasıl olsa suç işleyecekler, birkaç ay beklense kanuna uygun şekilde görevden alınabilirlerdi. Göreve geldiği gibi belediyenin sitesinden ülkenin bayrağını kaldıran adamlar bunlar. 2015te aynı partinin belediyelerinin yaptıkları da ortada. Suç işlememe ihtimalleri yok  :lol: :lol:

Calradianın Bilgesi said:
Bu belediyeleri direkt AKP alıyor, hangi belediyelere kayyum atanacağının kararını İç İşleri Bakanı veriyor. İç İşleri Bakanı dediğin adam Akpartinin bir üyesi. HDP’nin rakibi. Tarafsız olması kesinlikle beklenemez. Mahkemeye kalmalıydı ki açıkçası 2019’da Türk mahkemelerine bile bu konularda çok güvenilebileceği söylenemez.
Olaydan bağımsız olarak bakarsak anormal bir durum değil bu. Çünkü görev süresinde işlenen suçları kapsayan geçici bir idari tedbir. Bunu içişleri bakanı değil de kim yapacak?
 
Son olarak ekleyecegim ne tuhaftir ki hukumet bu konuda kendini savundugu zaman 'PKK'ya para aktariyorlar' dese de, hicbir baskanin iddianamesinde belediye kaynaklarini PKK'ya para aktarmaya iliskin bir sey yok. Yani teror orgutu uyeliginden hukum giymemis ama sorusturmasi olan bazi kisileri ise almis birisi galiba. Ama iddianamelere bakin %90'i 'terorist cenazesine gitti', 'turk bayragini kaldirdi', 'pkk marsinin okundugu torene katildi', 'AKP doneminden kalma iscileri kovdu' vb. sembolik hareketler. Insan hayatina ivedi tehdit olusturan kaynak aktarimina dair bir sey yok iddianamelerde.
 
Bir diğer husus da kayyumun meşruluğu. Kayyum soruşturma tamamlana kadar tedbir amaçlı göreve getirilir ki bu kanunda açıkça yazar. AKP atadığı kayyumları bir sonraki seçim dönemine kadar yerinde tutuyor. Şuan 3 büyükşehir belediyesinin seçilmişleri görevden alındı. Yaklaşık 3 milyon nüfusun seçme hakkı elinden alınmış oldu.
 
https://twitter.com/kacsaatolduson/status/1214875653087973376

Eğer gerçekse yazıklar olsun ya başka bir şey denemez... Her yer dikey mimariden nasibini aldı yazık ediyorlar istanbula çok yazık...
 
Hakan Balamir said:
https://twitter.com/kacsaatolduson/status/1214875653087973376

Eğer gerçekse yazıklar olsun ya başka bir şey denemez... Her yer dikey mimariden nasibini aldı yazık ediyorlar istanbula çok yazık...
Gerçek.
 
Back
Top Bottom