Siyasi İdeoloji ve Gündem Tartışma

Cumhurbaşkanı Adayım

  • Recep Tayyip Erdoğan

    Votes: 0 0.0%
  • Muharrem İnce

    Votes: 1 7.1%
  • Kemal Kılıçdaroğlu

    Votes: 9 64.3%
  • Sinan Oğan

    Votes: 4 28.6%

  • Total voters
    14
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

EAbWbpiWwAERi86
 
The White Wolf said:
Sevgisiz Sevgilisiz said:
The White Wolf said:
Sevgisiz Sevgilisiz said:
Keşke asosyal bir ergen değil de yurtdışına seyahat eden biri olsaydın da bunu bir deneyimleseydin. Hadi yine iyisin ha, evinden dışarı çıkmayan, tek becerisi yaşadığı toplumun çoğunluk kesminden olmak olan çocuk
Suriyeli cenneti Hatay'da yaşayan ve sosyalleşmeyi seven bir çocuk olarak, sosyalleşme esnasında denk geldiğim suriyelileri ve yaptıkları tiksindirici faaliyet ve hareketleri birinci gözden görüyor ve bunu değerlendirebiliyorum. Sen ara sıra yurtdışında nefes alabilirken bu boku ve bunalımı bizler çekiyoruz; soluduğumuz havada nargile var. Toplumun azınlık kesiminden olduğun için seni kutlarım, bu beceriye ulaşmandaki tavrının devamını ve bir sonraki seviyelere yapacağın yolculuğunda da yeni başarılar kazanmanı diliyorum.
Hala ırkçılık için bahane sunuyor :grin:
Dediğimi anlamayıp, nargile margile konuşman sosyal olduğun kadar dar kafalı bir çocuk olduğunu gösteriyor. Şimdi Avrupa ve Amerika'da göçmen karşıtı olan birçok insan var ve bunlar senin soydaşlarından da rahatsız. Irkcılığı geçtim saldırı yapabilirler(Mesela ev yakan keltoş neonaziler gibi) ve sen Hatay'da bu ırkçılığa maruz kalmasan bile, internette atıyorum Hollandalı biri Türklere sayıp sövse anlayış gösteriyor musun?

Ayrıca benim başarım azınlık, çoğunluk takmayıp din, dil, renk gözetmeden adaleti savunmam.

Empati yapmak niye bu kadar zor ki?
Her şeyi çok bildiğini zannediyorsun değil mi? Gel sana birkaç şey anlatayım.

Ben hataylıyım, ama yalan yok, benim yaşadığım semtte pek suriyeli bulamazsın. Hoş karşılanmıyorlar çünkü. Elbette ildeki farklı yerlere sık sık gidiyorum ve durumu görüyorum.

Yine yalan söylemeyeceğim, attığın linkin içeriğini okumadım. Başlıkta yazan "suriyelilere ırkçılık yapan izmit pastanesi"ni gördüm sadece. Ve aklıma birkaç yıl önce olan bazı olaylar geldi, çünkü aynı olayı ben de gördüm, yaşadım. suriyelilerin bir pastaneyi nasıl talan ettiklerini, yağmaladıklarını biliyorum. Nerden baksan bir 40-50 kişi vardılar. Sözde sebep ise pastanede çalışan bir garson iddiaya göre suriyelilerin kızlarına yan gözle bakıyormuş. Sahibi pastaneyi kapattı, şimdi bir fabrikada çalışıyor.

Bu olaydan sonra herkesin aklı başına geldi. Suriyelilerden uzak durmaya başladılar. Çünkü suriyeliler o kadar fazla ki bir suriyeliler mahallesi adeta. Manava gidince -manavcı ne yapsın, içinden sebze meyve vermemek geliyor onlara ama korkuyor, kendi dükkanını da talan ederler diye- normaldeki fiyattan fazlasını söylüyor suriyelilere. Birkaç kez dolmuş şoförlerinin onları durup almadığını gördüm. Askerlerimiz sınır ötesi operasyondayken onların sahilde, parklarda nargile keyfi yapması da hiç yardımcı olmadı bu duruma. Şu an bile gitsen iskenderun sahili boydan boya suriyeli doludur. Bu olayları uzun uzun sıralayabilirim. Ama genel mesajı anlamışsındır, toplumsal gerginlik yavaş yavaş hatsafhaya çıkar ve artık patlamaya, -suriyeliler tarafından bakarsan ikinci kez patlamaya- ramak kalır. Suriyeli düğünlerine -vatandaş ihbarıyla- polisin gelerek müdahale etmelerine vs. hiç girmiyorum bile.

Pastanelere, kafelere, mağazalara suriyeliler artık iyiden iyiye alınmamaya başladı. İnsanlar sokaklarda protesto yaptılar. Haklarını aramaya çalıştılar.

E suriyeliler de bu dışlanmaya karşı kendilerince çözüm aradılar. Ve sonuç olarak suriyeliler dükkan açmaya başladı. Tatlıcı, bakkal vs. Aslında bakarsan mantıklı bir çözüm yoluydu ama halk bunu yediremedi. Çünkü "40 asırlık Türk yurdunda arapça tabelalalar istemiyorlardı."

Bir gün suriyelilerin giyim mağazasına saldırarak tabelaları söküp indirdiler. Tam yine türkler ve suriyeliler arasında bir kavga patlak verecekti ki polis gelerek herkesi dağıttı ve günlerce sürekli devriye gezdiler.

Daha sonrası hakkında net bir bilgim yok. Nasıl oldu bilmiyorum. Ama suriyeliler beşer beşer, onar onar o bölgeden ayrıldılar. Bazıları polisin bölgedeki suriyelileri kamplara götürdüğünü söylüyor ama tam bir bilgi olmadığı için görmezden gel.

Şu an orada çok az suriyeli var. Mağazaları, dükkanları artık yok. Ama suriyeliler orada halen hoş görülmüyor ve kafelere pastanelere rahat rahat giremiyorlar.

Benim yaşadığım semtte hiçbir zaman suriyeli yoktu. Asla getirilmediler. Şu an yok.
Şu an o bahsettiğim yerde de çok az suriyeli var. Önceden vardı. Ama artık yok.
Ülkemize asla gelmemelilerdi.

Belli başlı bazı olaylar, gerginliklerden sonra insanlar bu hale geldiler. Öncesinde ne olduğunu her zaman bilemezsin.

Bu mülteciler ülkeye hiçbir zaman alınmamalıydılar ama alındı artık. Bizim hükümetimiz aldı. Ben herhangi bir suriyeliden boşu boşuna nefret etmem niye edeyim? Neden ırkçılık yapayım ki? Ama o diğer semtteki insanların bir sebebi var ve o algıyı kafalarından atamazsın, ki bu sence ırkçılık için bahaneyse eğer... eh, sen bilirsin.

Eğer benim soydaşlarım, avrupada amerikada üstteki gibi aptalca, gerici, rahatsızlık verici hareketlerde bulunuyorsa hak ediyor demektir. Ama bütün türkler hak eder mi? Bence etmez. Tıpkı bütün suriyelilerin aşağılanmasının gereksiz olduğunu düşünmem gibi. Şimdi bir link geliyor ve "pastanede suriyelilere ırkçılık" yazıyor. Acaba toplumda ne gibi bir hasar kalmış ki insanlar böyle bir ırkçılığa başvurmuş? Üstteki olayları işte bu yüzden yazdım.

Bir pastane sahibi "SURİYELİLERİ ALMIYORUZ" dese ben buna ırkçılık derim. Ama bir sokak ileride bir pastanenin suriyeliler tarafından talan edilmesini biliyorsam eğer işte orada durup düşünürüm. Fakat tamamen alakasız ve olaylar hakkında bilgisiz bir insan adamın konuşmasını duyup, Nazizm geliyor derse, her şeyin farkında olan ve olayları bilen ben "Nazizm gözüme hiç bu kadar haklı gelmemişti" derim. Çünkü nazizmin hiçbir haklılığı yokken bu olayın bir haklılığı var, ne kadar haklı olduğu tartışılabilir olsa da.

Belki izmitteki o pastanenin bu kadar fazla gerekçesi yoktu ırkçılık yapmak için. Ama toplumsal hafıza ve gerginlik her zaman akılda kalıcı olmuştur.

Umarım bu lafları boşuna etmemişimdir çünkü ders çalışma programıma göre 20 dakika önce sınavda çıkacak olan konulardan birini tekrar etmem gerekiyordu lakin ben bu süreyi bu yazıyı yazarak doldurdum. Normalde cevap vermeyi gerektirecek bir konu değil bu.

Üstelik ne kadar cevap verilesi bir insan olduğun da tartışılır. Hiçbir halt bilmeden, internet ortamındaki insanlara kendince sıfatlar dizen birisin. Kendini entellektüel zanneden bir ekşi sözlük "yazarı" olduğuna uzun zaman önce kanaat getirmiştim ama yine de yanıt verme lütfunda bulundum, hadi bakalım.
Daha yeni okuyorum bu bilgi dolu satırları, meşazını aldım kardeşim. Gerçekten de çok şey biliyormuşsun, 20 dk için üzülme bu bilgi birikimiyle her sınavda en birinci sensin
 
Bu saldırı girişimini destekleyen yarın bu grup aynısını kendisine yaptığında üzülür yalnız, söyleyeyim de.
 
Cioss Julius U.X. said:
https://www.birgun.net/haber-detay/sarachanedeki-suriyeli-eylemine-saldiri-girisimi.html

Ohh yarasın. Ülkücüler ümmetçileri dövmüş.
BL5vporg_400x400.jpg


Pentagram said:
Bu saldırı girişimini destekleyen yarın bu grup aynısını kendisine yaptığında üzülür yalnız, söyleyeyim de.
Zaten insanlar birilerinin dayak yemesine sevinmiyor ki ülkücülerin bu kadar suriyelinin ülkeye girmesindeki etkisinden sonra böyle çark etmesine gülüyorlar. Sen gel iktidara destek ver 5-6 milyon ne idüğü belirsiz suriyeliyi sok ülkeye sonra tacizler tecavüzler artınca hede hödö yap samimi değil.
 
Zizek reyisin mülteci krizi ile tarafların neredeyse tamamını eleştiren konuşmaları var, öneririm.
 
Hakan Balamir said:
Pentagram said:
Bu saldırı girişimini destekleyen yarın bu grup aynısını kendisine yaptığında üzülür yalnız, söyleyeyim de.
Zaten insanlar birilerinin dayak yemesine sevinmiyor ki ülkücülerin bu kadar suriyelinin ülkeye girmesindeki etkisinden sonra böyle çark etmesine gülüyorlar. Sen gel iktidara destek ver 5-6 milyon ne idüğü belirsiz suriyeliyi sok ülkeye sonra tacizler tecavüzler artınca hede hödö yap samimi değil.
Evet doğrusu bu, dayak yenilmesine sevinmedim birbirlerini yemeleri hoşuma gitti. Üstelik bu hareketlerinin de sebebi hükümetin bu ülkelerine geri gönderme kararı almasıyla ilgili. Yani öncesinde destek verildiği için bir sorun yoktu yine. Hükümet yarın çıksa dese ki bu mülteci sorunlarının sebebi CHP-HDP'dir, her yerde ülkücü olduğunu iddia edenler olay çıkarmaya başlar.
 
Suriyeliler hakkındaki düşünceleriniz ne olursa olsun, bir anda apar topar şehri terk etmelerini istemek insani değil. Elbette eylem yapacaklar böyle bir durumla karşı karşıya gelince.
 
1 ay değil en az 6 olsun istiyorlar. Kışın ortasında şehir mi değiştirsinler? 1 ayda niye gidemiyor çünkü burada düzen kurmuş, belki iş yeri açmış. Asıl sıkan da bu muhtemelen.
 
Liathbeanna said:
Suriyeliler hakkındaki düşünceleriniz ne olursa olsun, bir anda apar topar şehri terk etmelerini istemek insani değil. Elbette eylem yapacaklar böyle bir durumla karşı karşıya gelince.
Suç oranlarını ve dilenme oranlarını arttıracaklar haberleri yok.
 
Son 50 yılda bu kadar kötü bir sığınmacı-mülteci-göçmen politikasınuygulayan başka bir hükümet var mı? Gerçekten merak ettim bu yine akpnin bir başka enteresanlığı mı yoksa gerçekten çok mu zor ülkeye girenleri kontrol etmek.
 
Kürtler geldiğinde mi? :lol: Anadolu'da -doğu bölgesinde- Türklerden önce Kürt ve Ermeniler vardı. Atsızcı olmana veriyorum. Faşist kafadan acil çıkman gerek.

Uyarı...
 
Back
Top Bottom