Bruh biraz liseliymişsin, ergen isyanı gibi olmuş entryin. Guney kore nin eski basbakani hapiste. Bisikletle isine giden hollanda basbakani, yolsuzluk yapmasa bile sirf itibarına golge düşürüldüğü icin istifa eden japonya da bir bakan...
Demek ki neymiş demokrasi yozlasmaktan kurtulamiyor diye bir sey yokmuş. Lisedeki tarih derslerinin yetersizliği bu iste. Adam gibi guncel dunya siyasetini ogretmeyi birak 15 temmuz ya da osmanli tarihi disinda bisiler öğretmiyorlar.
Haklısın ama eksik olmuş biraz. Yani o saydığın ülkelerin hakları eğitimli, belli bir doyuma ulaşmış ve belli başlı bir demokrasi kültürü oturmuş ülkeler. Bizim ülkemize (veyahut coğrafyamıza bakarsak) hala demokrasi denen şeyin sadece oy vermekten ibaret olduğunu sanan insanlarız. Yani evet demokrasi yozlaşmaktan kurtulabiliyor ama velakin ne yazık ki bizim coğrafyamızda bu çok zor. '' Aga çalııyor ama çalışıyor yaaaa '' mantığı var hala ülkemizde.
Ve hala X siyasi çok seviliyorsa (-ki hata eleştiren şahsın bile desteklediği, sevdiği siyasi) ise eleştirmek tepki çekiyor. Kötü olanı eleştirmek bizim ülkemizde suç teşkil ediyor. ( yani artık gerçekten suç teşkil ediyor
Uzun lafın kısası evet siyasi olarak arınmaya ciddi anlamda ihtiyacımız var. Ve bunun ben hala silah zoruyla veya kan ile yapılmasını istemiyorum. Ama şu da bir gerçek ki; artık içimde ki hümanist baya baya ölmeye başladı. Son günlerde içimden çok ciddi bir ırkçı çıkmaya başladı. Bu ise beni kişisel olarak korkutuyor açıkçası çünkü ben senelerdir karşı çıktığım ideolojiye doğru evirildiğimi fark ettim.