Siyasi İdeoloji ve Gündem Tartışma

Cumhurbaşkanı Adayım

• Recep Tayyip Erdoğan

• Muharrem İnce

• Kemal Kılıçdaroğlu

• Sinan Oğan

Results are only viewable after voting.

Users who are viewing this thread

Yazdım ya MAK Araştırma 15-25 Ekim arası diye. Ben Gezi direnişinden sonra AKP gider %30'dan yukarı alamaz falan sanıyordum. Her seferinde dumur oldum. Türkiye'ye hoş geldiniz.

Gerçekçi geldi bana sonuçlar. Şu an zaten yerel seçimdeki muhalefet dalgası ve AKP'den kopan partilerin tüm önemi Cumhur'un %50 altında düşmesi. Yoksa yine en çok oy alan parti AKP.
O kadar uykuluydum ki mesajın yazı kısmını görmemişim bile. Avrasya anket(adını doğru hatırlıyorsam) İstanbul seçimlerini tam bilmişti, acaba onların genel seçim için bir tahmini var mıdır?

Avrasya anket(adını doğru hatırlıyorsam) İstanbul seçimlerini tam bilmişti, acaba onların genel seçim için bir tahmini var mıdır?
Var aslında. https://dokuz8haber.net/gundem/poli...-anketi-davutoglu-ve-babacan-yukselise-gecti/

Bir de Ekim tarihli bir yazıda AKP'ye yakın başka firmaların anketi diye paylaşılmış, ne anlama geldiğinin yorumu açık.

Edit: Şu üstteki sitede 2 Kasım tarihli daha günceli varmış: https://dokuz8haber.net/gundem/politika/avrasya-arastirma-akpnin-oy-oranindaki-dusus-devam-ediyor/

hangi-partiye.jpg

Hani herkes iyi parti yükselişte o yüzden sürekli iyi partiye sataşıyolar falan diyodu. Ben %15 falan oldu herhalde diyordum. %10 pek değişmemiş.

Kararsızları dağıtmamışlar bunda onun da etkisi vardır.

Edit: Bir sözelci olarak yardım alıp dağıttım kabaca.
AKP - %32.5
CHP - %28.16
İYİ - %12.61
HDP - %11.59
MHP - %8.91
DEVA - %3.18
GP - %2.03
SP - %0.25
Diğer - %0.50

Toplam %99.73

Bunun üstünden ittifak hesabı yapılmaz ama. Ankette tekli sormuşlar çünkü. Cumhur İttifakı deyip AKP+MHP+BBP diyince farklı oy veriliyor ama yine de düz mantık toplayacak olursak:

Cumhur İtf.: %41.41
Millet İtf+Deva+GP+SP: %46.23
HDP: %11.59
Diğer: %0.50

gibi bir oran çıkar. BBP ve Saadetten falan da oy geçişi olur onları saymazsak durum böyle gibi. Ex-AKP'li partileri Millet ittifakı saydım parlamenter sisteme dönüş ortak görüş olduğu için ve %10 barajı varken bunların zaten başka şansı da yok

Last edited:
Türkiye muhtemelen ilkbahara varmadan Suriye ve veya Irak'ta terör temizlik hattını genişletecek. Parti içi tartisma yasayan iyi parti muhtemelen bu süreçte hükümetle iyi gecinecek, benzer söylemlerde olacak. Kararsız seçmenler de büyük oranda mevcut iktidardan yana karar kılarsa bu kış sonu olası bir erken seçimde, anketler saptigi gozukur. Guncelleri ise artik cumhuru önde gösterir vaziyette olur. Muhtemelen Biden a rağmen bu gecici mudafa hat genişlemesi devamına gidilir.

Değer değil çıkar gözeten taraflı siyasal iletişimciler, politik saikle sorulan soruyu duymazdan gelen yazarlar filan yok.. Dolayısıyla zihin açıçı, evrensel ve objektif olan bu tarz içi dolu tartışma programları kendini dinletiyor..

Gözüme çarpan birkaç haber..:

İran’da Türkiye protesto ediliyor. Farslar daha dün eşşek Türk derken şimdi Fars Azeri kardeştir diye bağırtılıyorlar.

Güney Azerbaycan yakında Azerbaycana katılacak. Bu ya güzellikle olacak ya da zorla

İran’da Türkiye protesto ediliyor. Farslar daha dün eşşek Türk derken şimdi Fars Azeri kardeştir diye bağırtılıyorlar.

Güney Azerbaycan yakında Azerbaycana katılacak. Bu ya güzellikle olacak ya da zorla

Peki bunun olma ihtimali ne? Ve olursa bize ne faydası olur şu zamanlarda tonla sikintimiz varken

Peki bunun olma ihtimali ne? Ve olursa bize ne faydası olur şu zamanlarda tonla sikintimiz varken
Bi bizde yok ki sıkıntı. Ülke batıyor kuşatılmış durumda düşmanlar tarafından. Muhalefet buna gıkını çıkarmıyor Korona’ya takmış. İran Karabağ’ı almanızı bekliyormuş gibi çıktı bi anda işte döktüler incilerini

Bi bizde yok ki sıkıntı. Ülke batıyor kuşatılmış durumda düşmanlar tarafından. Muhalefet buna gıkını çıkarmıyor Korona’ya takmış. İran Karabağ’ı almanızı bekliyormuş gibi çıktı bi anda işte döktüler incilerini
bütün dünyada sıkıntı varda dediklerinede katılıyorum. ama ah şu akp ve ah şu rte'nin günahlarını gözden mi çıkaracaksınız? gerçekten? beyniniz yıkanıyor resmen. allahtan artık bir alternatif varda bu cehennem son bulacak yakın zamanda.

Back
Top Bottom