• We'll be making a number of structural changes to the forums on Wednesday, 06.12.2023. No downtime is expected. Read more here.

Siyasi İdeoloji ve Gündem Tartışma

Cumhurbaşkanı Adayım

• Recep Tayyip Erdoğan

• Muharrem İnce

• Kemal Kılıçdaroğlu

• Sinan Oğan

Results are only viewable after voting.

Users who are viewing this thread

biz, toz tanecikleri olarak çorbada tuzumuz olsun. tarafımız belli olsun. :razz:
Yok be bizden anca leblebi tozu olur, ne taraf belli olması? :lol:

Şaka bir yana post-AKP döneminin erken gelmesine ve uygulamaya hazırlık yapılması gerekiyor artık. Ama bu sözde muhalefetin aktifleşmesi lazım.

ulan ben biden kesin seçilir dolar acayip yükselir diye elimden geldiği kadar acele edip bilgisayar topladım, şimdi trump kaybetmeyi yediremeyip iç savaş çıkarıp stabiliteyi bozarsa ve dolar çakılırsa halim ne olur diye kara kara düşünmeye başladım.

ne pis zamanlardayız ya hiçbir şey belli değil

ulan ben biden kesin seçilir dolar acayip yükselir diye elimden geldiği kadar acele edip bilgisayar topladım, şimdi trump kaybetmeyi yediremeyip iç savaş çıkarıp stabiliteyi bozarsa ve dolar çakılırsa halim ne olur diye kara kara düşünmeye başladım.

ne pis zamanlardayız ya hiçbir şey belli değil
Adamlar sokakta arabaya dolmuş M4 le bağırıp çağırıyorlar iç savaş değilde bi küçük sallarlar belki :grin:

Şaka bir yana post-AKP döneminin erken gelmesine ve uygulamaya hazırlık yapılması gerekiyor artık. Ama bu sözde muhalefetin aktifleşmesi lazım.

Biden ekonomik yaptırımlarla ülkeye kalıcı hasar + halka perişanlık yasatarak hükümeti indirir tezine katılıyor musun? Sanki bu olacak, hazırlık zamanı gibi bı cümle var orada, biraz açar mısın? Böyleyse eğer unutma seçimle gelen secimle gider, aksi halde ya bağımsızlığı ya da istikrarı kaybeder ülke, bunu da toparlamak mümkün olur mu bilmem. Eskiyi, bugünleri her türlü arayacak duruma dusebilirsin ama yeterince sıkı taktiysan at gözlüklerini ne geçmişte ne sonrasında asla hata payı görmezsin, hoşuna giden siyasi çizgide, bir at olarak gudulur durursun. Tam cahaletin hüküm süreceği, savaşların kaynağı olacak zayıf bir bakış açısı..

-Muhalefet iyi şeyler yapmak istiyorsa önce samimi olacak ve herkese kulak verecek.
-Sonra kadroları 1er kişiyle atamayacak( ki bu parmakla seçilen delegeler sonra tekrar aynı koltukcu tipleri seçiyor, sözde demokrasi tekrar edip duruyor), siyasi partiler kadro oluştururken riyakati ve yalakaligi bırakıp liyakat odaklı akademik ağırlıklı her kesimden delege toplamaya odaklanmali. Evrensel değerler, hakkaniyet, eşitlik ve adalet üzere.
-Hep birlikte oluşturdukları eyleme dönüşmeye hazır ve yapmakta istekli oldukları projeleri her hafta canlı yayınla birlikte anlatmalilar. Bir haftanın ornek konusu, proje x: yıllık dükkan ve bina kontrolü ve yenileme süreci. Katılımcılar: hukumet hariç herkes, muhalefet.
-İfade ozgurlugunde ve terör eylemlerinde Avrupa ve ABD'nin aynı yaklaşımı(bölücü ve zarar veren her dusunce ve eyleme: sert engel. Avr ve ABD de şu an boyle) ve her türlü işgale karşıtlık ama terör/bölünme/hak gaspı gibi konularda geçici operasyonlara da yeşil isik. Ama ayrıca hak kaybına yahut adaletsizliğe uğradığını söyleyen herkese mahkemelerde kayıplarını hakkaniyetle gidertecrk uygar bir sistem de sağlanmalı. Mesela türkiye cumhuriyeti vatandaşı bir kürt bana x polis, y savcı, Z politikacisi, veya herhangi bir başka vatandaş haksiz yere hakaret etti derse kanitla birlikte, mahkeme ilgiliyi rahatlıkla adil cezaya mahkum edebilmeli. Mesela atıyorum bahçeli birine haddini aşan bir şey dedi, adalet sistemi gözü bağlı ve elinde kilicla mahkemede bekliyor olmalı. Teröre ve boluculuge karsiyken, hak korumaya adalete ise en çağdaş şekilde muhalefet sahip çıkmalı bütünüyle.

Muhalefetin aktiflesmesi böyle olur, bu olursa hükümet de daha aktif olur, mecburen. Sonra iyi projesi olan, irnegin depremle ilgili hemen icraate geçecek yukardaki muhalefet projesi VS kanalistanbul..

Akademik projeler boy boy, kısa orta uzun vade yapilacaklariyla birlikte anlatılırsa kazanacak en akılcı ve vicdanı projeler olur. Kanalistanbul filan değil. Böyle en acil, deprem eğitim işsizlik tarim gibi konularda yapsın muhalefet akademik çalışma(siyasi çalışma değil, liyakatli akademik) tamamdır. Seçimde herkes için iyi olan kazanır.

Mesela ana muhalefet genel baskani ince olmalı, eskisehirden surdan burdan liyakatli akademik bir a takımıyla birlikte partide her kesimden insanı, bagimsiz bir sekilde, değer odakli, herkesi düşünen ve de çağdaş bir yapıya burindurmeli ki böyle güzel projeler ortaya rahat çıksın, siyaset yapılmasın, bağımsızlık yitirtici kaypak yapılanmalara kucak açılmasın. Avrupa'da böyle KK usulu yapilanmalar olmaz, böyle demokrasi altını oyan parti delegecik seçimi ve tekrar onlara secilmecilik de olmaz. Ne için? Atatürk'ün işaret ettiği evrensel değerleri ezdigi için olmaz, bağımlı bıraktığı için olmaz. Ha Atatürk'ün adını yuceltmek için veya hükümeti yenmek için olabilir değerleri ezerek, bağımlı hale gelerek ama iyi ve doğru olanla(projeli ve sağlıklı muhalefetle) kazanmak mümkünken bu niye? Atatürk olsa kulağından tutup genel merkez dışına çıkartır, basın açıklamasıyla benle bilim(evrensel değerler, gerçek demokrasi, uygarlık) catisirsa bilimi seçin demiştim neden bu adımın istismarcisini seçtiniz derdi..

(Onca secim kaybedip, delegeleri kendi e göre süzgeçten geçirip parti teşkilatını ozgurlestirmeyen aksine yandaslastiran sen, Atatürk'ün işaret ettiği güzergahta değilsin kk. Kb, hem yakışmıyorsun hem de istenmiyorsun CHP'de. Chpnin de diğer muhalefet partilerinin de düzgün bir şekilde yapilanip herkes için çağdaş ve değerli bir şekilde işlemesi lazım. Yeter artık.)

EKLEME:

Şunu da buraya koyayım, malesef Atatürkün yaşadığı yıllardaki gibi samimi, değerli ve işler bir vaziyette değil halen chp.. Yıl 2000 civarları;

01NUa.png

Yapısal bozukluklar da aynı depreme hazırlık projesindeki gibi kısa orta uzun vadede çözümü barındırır. Siyasal partideki bozukluklarda kısa orta uzun vadede çözülür veya devam ettiririr..

Last edited:
Biden ekonomik yaptırımlarla ülkeye kalıcı hasar + halka perişanlık yasatarak hükümeti indirir tezine katılıyor musun?
Hayır; bu millet öyle çomar ki, İslamcısı da Kemalisti de hepsi birden Tayyip'in arkasında saf tutabilir.

Sanki bu olacak, hazırlık zamanı gibi bı cümle var orada, biraz açar mısın?
Çoğu gözlemci bu adamların 2023 sonrasını göremeyeceğini düşünüyor. Bu hesapladıkları şeyin gerçekleşmesi için de muhalefetin aktif şekilde örgütlenmesi lazım ki bunu başarsalar bile bir enkaz devralacaklar; hazırlıktan kasıt bu.

-Muhalefet iyi şeyler yapmak istiyorsa önce samimi olacak ve herkese kulak verecek.
-Sonra kadroları 1er kişiyle atamayacak( ki bu parmakla seçilen delegeler sonra tekrar aynı koltukcu tipleri seçiyor, sözde demokrasi tekrar edip duruyor), siyasi partiler kadro oluştururken riyakati ve yalakaligi bırakıp liyakat odaklı akademik ağırlıklı her kesimden delege toplamaya odaklanmali. Evrensel değerler, hakkaniyet, eşitlik ve adalet üzere.
-Hep birlikte oluşturdukları eyleme dönüşmeye hazır ve yapmakta istekli oldukları projeleri her hafta canlı yayınla birlikte anlatmalilar. Bir haftanın ornek konusu, proje x: yıllık dükkan ve bina kontrolü ve yenileme süreci. Katılımcılar: hukumet hariç herkes, muhalefet.
-İfade ozgurlugunde ve terör eylemlerinde Avrupa ve ABD'nin aynı yaklaşımı(bölücü ve zarar veren her dusunce ve eyleme: sert engel. Avr ve ABD de şu an boyle) ve her türlü işgale karşıtlık ama terör/bölünme/hak gaspı gibi konularda geçici operasyonlara da yeşil isik. Ama ayrıca hak kaybına yahut adaletsizliğe uğradığını söyleyen herkese mahkemelerde kayıplarını hakkaniyetle gidertecrk uygar bir sistem de sağlanmalı. Mesela türkiye cumhuriyeti vatandaşı bir kürt bana x polis, y savcı, Z politikacisi, veya herhangi bir başka vatandaş haksiz yere hakaret etti derse kanitla birlikte, mahkeme ilgiliyi rahatlıkla adil cezaya mahkum edebilmeli. Mesela atıyorum bahçeli birine haddini aşan bir şey dedi, adalet sistemi gözü bağlı ve elinde kilicla mahkemede bekliyor olmalı. Teröre ve boluculuge karsiyken, hak korumaya adalete ise en çağdaş şekilde muhalefet sahip çıkmalı bütünüyle.
Mesela ana muhalefet genel baskani ince olmalı, eskisehirden surdan burdan liyakatli akademik bir a takımıyla birlikte partide her kesimden insanı, bagimsiz bir sekilde, değer odakli, herkesi düşünen ve de çağdaş bir yapıya burindurmeli ki böyle güzel projeler ortaya rahat çıksın, siyaset yapılmasın, bağımsızlık yitirtici kaypak yapılanmalara kucak açılmasın. Avrupa'da böyle KK usulu yapilanmalar olmaz, böyle demokrasi altını oyan parti delegecik seçimi ve tekrar onlara secilmecilik de olmaz. Ne için? Atatürk'ün işaret ettiği evrensel değerleri ezdigi için olmaz, bağımlı bıraktığı için olmaz. Ha Atatürk'ün adını yuceltmek için veya hükümeti yenmek için olabilir değerleri ezerek, bağımlı hale gelerek ama iyi ve doğru olanla(projeli ve sağlıklı muhalefetle) kazanmak mümkünken bu niye? Atatürk olsa kulağından tutup genel merkez dışına çıkartır, basın açıklamasıyla benle bilim(evrensel değerler, gerçek demokrasi, uygarlık) catisirsa bilimi seçin demiştim neden bu adımın istismarcisini seçtiniz derdi..
Zaten bunları yapsalar ortada bir sorun olmazdı. Hatta bir ihtimal AKP rejimi 2018'de bitmişti. Gerisi boşuna laf sadece.

İşin komik tarafı iktidara gelmeye hazırlanan başka parti yok. Hep aynı terane. İktidara gelmek için yola koyulmuş bir partinin, bu doğrultuda planları olur ve bu yoldan şaşmadan ilerler. Öncelikle ekonomik bir planı olması gerekir. Ülke ekonomisinden bahsetmiyorum, iktidara gelmek için ekonomik bir plan. Ben şu anki muhalefet partilerinin iktidara gelme amacında olmadığını düşünüyorum. İktidara gelmek zorunda mı? Hayır ama gelmek için çabalamak zorunda. Eleştiriyi, tepkiyi halk da yapıyor. Halkın sorduğu soruyu ana muhalefet lideri de soruyor. Bu ne biçim iş? Halkın soramadığını soracaksın ki bir anlamı olsun. ABD seçimini de bi' biz, bi' de Rusya deliler gibi takip ediyor. Ekonomik durumumuz iki ülkenin arasında ne olacağımıza bağlı. Artık tost mu oluruz, tampon bölge mi oluruz...

Aklıma bir skeç geldi, Levent Kırca'nındı sanırım; "muhalefet asla iktidara gelmeye uğraşmaz, muhalefet koltuğunu kaybetmemeye uğraşır" gibi bir şeydi. İşte mevzu bu; hiç biri kalkıp da statükoyu bozmaya çalışmıyor, hatta iktidarı körüklüyor. Bunun tek açklaması da yardakçılık.

Georgia'da fark kapanıyordu, kapanmış Biden 1k oy öne geçmiş. Ne bitmez sayımmış yav. Posta oylarını 2 hafta önceden saymaya başlasa hepsi keşke. Çok dandik ülke.

İşin komik tarafı iktidara gelmeye hazırlanan başka parti yok. Hep aynı terane. İktidara gelmek için yola koyulmuş bir partinin, bu doğrultuda planları olur ve bu yoldan şaşmadan ilerler. Öncelikle ekonomik bir planı olması gerekir. Ülke ekonomisinden bahsetmiyorum, iktidara gelmek için ekonomik bir plan. Ben şu anki muhalefet partilerinin iktidara gelme amacında olmadığını düşünüyorum. İktidara gelmek zorunda mı? Hayır ama gelmek için çabalamak zorunda. Eleştiriyi, tepkiyi halk da yapıyor. Halkın sorduğu soruyu ana muhalefet lideri de soruyor. Bu ne biçim iş? Halkın soramadığını soracaksın ki bir anlamı olsun. ABD seçimini de bi' biz, bi' de Rusya deliler gibi takip ediyor. Ekonomik durumumuz iki ülkenin arasında ne olacağımıza bağlı. Artık tost mu oluruz, tampon bölge mi oluruz...
Deva partisi.

kadrosundan tek bı kişi söylüyorum.
Ali Rıza Babaoğlan en etkili 10 türk arasına girmiş birisi gerisine siz bakın. Bazı kripto fetoculer hariç muhteşem.

Deva'nın ateşi çabuk söndü baya. Gelecek onu geçti. Hatta şöyle bir bakayım dedim MAK Araştırma anket yapmış. 15-25 Ekim arası yapılmış.

mak-danismanlik-son-secim-anketinin-sonuclarini-13696199_7003_m.jpg

Deva'nın ateşi çabuk söndü baya. Gelecek onu geçti. Hatta şöyle bir bakayım dedim MAK Araştırma anket yapmış. 15-25 Ekim arası yapılmış.

mak-danismanlik-son-secim-anketinin-sonuclarini-13696199_7003_m.jpg
Bunu hangi anket firması yaptı? Gerçekten tarafsız bir firmaysa çünkü bu kadar olayın hiçbir şey değiştirmemesi harbiden ilginç. AKP, CHP, HDP, Kararsız oyları çok benzer bundan 1-2 dönem öncesine göre hatırladığım kadarıyla.

Yazdım ya MAK Araştırma 15-25 Ekim arası diye. Ben Gezi direnişinden sonra AKP gider %30'dan yukarı alamaz falan sanıyordum. Her seferinde dumur oldum. Türkiye'ye hoş geldiniz.

Gerçekçi geldi bana sonuçlar. Şu an zaten yerel seçimdeki muhalefet dalgası ve AKP'den kopan partilerin tüm önemi Cumhur'un %50 altında düşmesi. Yoksa yine en çok oy alan parti AKP.

Dalga mı geçiyorsun? :grin: :grin: Takmışsın kafayı Deva da Deva.
bu sözleri bir gün irlandaya gelirsem sana hatırlatacağım. :grin:

Yazdım ya MAK Araştırma 15-25 Ekim arası diye. Ben Gezi direnişinden sonra AKP gider %30'dan yukarı alamaz falan sanıyordum. Her seferinde dumur oldum. Türkiye'ye hoş geldiniz.

Gerçekçi geldi bana sonuçlar. Şu an zaten yerel seçimdeki muhalefet dalgası ve AKP'den kopan partilerin tüm önemi Cumhur'un %50 altında düşmesi. Yoksa yine en çok oy alan parti AKP.

akp zaten %30dan yukarı almıyor haklı çıkmışsın ki. insanlar chp'nin gelmemesini istiyor onun için kendini en yakın hissettiği partiye oy veriyor. ben yerel seçimdeki muhalefet dalgasının şuan için iyi olduğunun kanaatindeyim ama kesinlikle ama ileride bu rüzgar namına hiçbir şey kalmayacak. muhalefet dalgası diye bir şey sadece kağıt üstünde var.

insanlar chp'nin gelmemesini istiyor onun için kendini en yakın hissettiği partiye oy veriyor.
CHP de %25 almıyor aynı mantıkla. AKP gitsin isteyen, sevmeyen vs. küçük partilere vermek yerine ana muhalefeti güçlendirmeye çalışıyor. Yaklaşımın doğru ama AKP %30 almıyor diyemeyiz alıyor babalar gibi. Şu an düştüyse oyu %35 civarıdır artı eksi.

...
Bir ülkede ekonomi bile anket sonuçlarına bu kadar az etki edebiliyorsa fazla ümit beslemeyeceksin. Geçen kıymalı pideye 35TL para verdim, lahmacunun tanesi 8TL. Sadece buna sebep insanların ortaya bir tepki koyması gerekir ama tık yok. Bu yüzden mümkün olduğunca haberlere bakmamak, siyasete kafa yormamak, Twitter'da Türkiye gündeminden çıkmak gerek, en azından akıl sağlının korunması açısından bunlar faydalı olabilir.

Back
Top Bottom