Siyaset Makamı (RP ve sadece bir oyun)

Sizce forum bu oyun için hazır mı?

  • Evet, oldukça olgun ve kaliteli üyelerimiz var. Hem bu sadece bir oyun.

    Votes: 17 60.7%
  • Hayır, büyük ihtimal bunu da Konu Dışı'ndaki saçma tartışmalara çevirecekler.

    Votes: 11 39.3%

  • Total voters
    28
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Hobeto13

Section Moderator
Arkadaşlar Erkut ile konuşurken aklıma gelen bir fikir. Ama forumun bu oyuna hazır olup olmadığına tam emin değilim. Yine de öncelikle şunu söylemeliyim. Bu sadece bir oyun. Yani oyunda gerçek hayattaki siyaseti kesinlikle karıştırmayacağız.

Öncelikle eminim birçoğunuzun forumda bazen bazı cezalara kızdığınızı kimi zaman modları ve adminleri eleştirdiğinizi biliyorum. Bunu herkes yapmıştır vaktiyle. Bu biraz da kişisel görüşle alakalı bir durum. Bu sebeple bazen modların değiştirildiğini veya yeni modlar seçildiğini de hayal etmişinizdir. Hatta belki aklınızda bir mod olmak vardır. İşte bu hayalinizi oyun ortamında olsa da gerçekleştirme imkanı veriyorum size. Ancak daha demokratik bir yolla.

Öncelikle günümüzdeki siyasetin az çok nasıl işlediğini biliyorsunuz. Bu oyunda ise forumun yönetimi üzerine siyaset yapacağız. Öncelikle bu duyurumla birlikte karar verenlerden veya bu sorumluluğu ve oyunun sınırına taşmama sorumluluğunu kaldırabilecek kişilerin belirli özgün ve gerçekteki partilerle hiçbir alakası olmayan partiler kurmalarını, bunlara amblem ve bayrak gibi simgeler bulmalarını ve belli bir siyaset politikası belirlemelerini istiyorum. Ancak dediğim gibi bu forum üzerine bir siyaset olacağı için politikanızı belirlerken forum ortamını düşünerek bir parti kurun. Yani gidip de muhafazakar taraf, sağ taraf veya sol taraf istemiyorum. Her şeyden önce bu bir rol oyunu olacağı için gerçek hayattaki görüşü sol da olsa sağ da olsa bu oyunda bunu hiçbir şekilde yansıtmamalı. Yani oyun siyasete dönüşmemeli.

Politikalarınızı belirlerken forum ortamına göre bir politika belirleyeceğiz. Yani kastettiğim mesela tartışma konularında trollemenin cezası ne olmalı, Konu Dışı'ndaki bir muhabbet ortamı spam olarak mı görülmeli. Din-siyaset-kültür konuları forumda tartışılmalı mı yoksa din-siyaset-kültür tartışması içeren konular tamamen yasak mı olmalı. Üyelere ceza verilirken üyenin suçu ona söylenerek üzerinde jürinin düşüneceği bir yargılama mı olmalı yoksa üyelere hiçbir şey söylenmeden yargısız infaz mı yapılmalı.

Bu tarz politikaları alacağımız oyunumuz partiler şeklinde yürütülecek her hafta seçimler olacak ve seçimlerde kazanan parti rol üzerinde yönetim olacak. İktidar olan parti yaptığı değişikliklerle forum ortamını rol üzerinde değiştirecek. İktidarla muhalefet söz alacak vs.

Ancak öncelikle 3 tane hazır parti olması şart. Minimum 6, maksimum 10 kişiden oluşmalı partiler. 1 kişi başkan, 2 kişi admin, 3 kişi mod ve 4 kişi de yönetim vekili adayı olacak. Her parti bir ambleme, bir bayrağa ve rol öncesi açıklayacağı bir politikaya sahip olması şart. Ancak parti üyeleri ve partinin başkan adayı bunun bir oyun ve rol olduğunu unutmamalılar. Bunun dışında eleştiriler de politikalara ve partilerin yapacakları değişikliklere yönelik olacak. Kavga ve spam kesinlikle yasaktır.

Eğer modlarım forumun bu oyun için hazır olmadıklarını düşünüyorsa konuyu kilitleyeceğim. Bunun dışında oyun için geçerli partiler bekliyorum. Kurallar önümüzdeki günlerde kesin detaylarla açıklanacak. Herkese şanslar!  :smile:
 
Sadece basit bir RP oyunu. Bir nevi forum yönetimini oluşturacak bir parti seçeceğiz. Bunlar forum üzerindeki politikalarına göre eleştiri alacaklar.  :smile:
 
Forumun ütopyası için hürra. Zaman ayıramam sanırım. Her başvuran alınacak mı yoksa seçim olacak mı? Öyle her siyaset biliyorum diyen girerse ikinci şık kaçınılmaz.
 
O da doğru bu sebepten parti üyelerinin sayısını düşürüyorum.  :razz:

Findecáno Amandil said:
Forumun ütopyası için hürra. Zaman ayıramam sanırım. Her başvuran alınacak mı yoksa seçim olacak mı? Öyle her siyaset biliyorum diyen girerse ikinci şık kaçınılmaz.

Düzgün hazırlanan her parti katılabilir. İlk 3 partili seçim olacak.  :smile:

Zaman konusunda ise her gün bir eleştiri pası atıp kaçsan da olur yarına tüm cevap eleştiriler birikir.  :grin:

Bir de Yasama, Yürütme ve Yargıyı dağıttığımızda şöyle bi durum çıkıyor: Yasama - İktidar Parti, Yürütme - Belli değil, Yargı - Ben.

Yani yürütme işini nasıl halledeceğim bilemiyorum. Belki oraya sözgelimi bir hayali bir kişi koyabilirim ama yasayı veto veya iptal etme gibi bir yetkiyi o hayali kişiye nasıl kullandıracağım onu bilemedim.  :neutral:
 
Arkadaşlar tatile çıktığım için pek bakma fırsatım olmadı sabah ancak akşama kesin kuralları oluşturacağım. Anlaşılan pek de ilgi olmaması sebebi ile kişi sayısını düşüreceğim. Ancak oyunu daha açık ifade edecek olursam:

3 tane parti arasında anket yardımı ile her hafta seçimler olacak. Bu 3 parti de seçilmek için birbirlerinin politikasını eleştirecek. Politika dediğim de genel vaatler. Örneğin bir parti forumda "Hayalinizdeki kadın" tarzındaki konuları serbesti getireceğini söylerken diğeri bu tarz konuların bazı yaş gruplarına hitap etmediğini söyleyerek yasaklanmasını vaat edebilir.

Her hafta seçilen parti sözde var olan forum kuralları ve politikalarda 3 tane değişiklik yapacak. Belli bir köşede Forum kanunları adı altında kuralları toparlayacağım. Yaklaşık 30 kadar kanun toparlayacağım. Her hafta seçilen parti bunlardan 3'ünde değişiklik yapacak. Ancak tabi bu kurallar rol icabı olacak.

Ve yine partiler politika konusunda serbest. Yani rol icabı totaliter bi parti bile kurulabilir ve eğer seçilirse çok derin kısıtlamalar getirebilir foruma. Veya tam tersi aşırı özgürlükçü bir parti getirilerek kurallar esnetilebilir. Ancak her şeyden öte bu partiler rol icabı seçilmek için birbirlerini eleştirecekler. Tabi bunlar rol olacağı için kavga ortamı istemiyorum. Bunun dışında gerçek hayattaki kimliklerinizi unutun bu oyuna girerken. Rol üzerinde istediğiniz partinin tarafını tutabilirsiniz.

Her parti en az 3 kişiden oluşmalı(1 başkan, 1 admin,1 mod) ancak her partide 15 kişi bulunduğu varsayılacak. Tabi isterseniz bunu gerçek üyelerle de doldurabilirsiniz. Ancak sayı 15'i geçmemeli. Partinin bir amblemi, flaması ve politikası olmalı. Amblem ve flama PS yeteneği isteyebilir. İsterseniz ben sizin istediğiniz amblem ve flamayı da hazırlayabilirim.

Konuda oyunun başlamasının ardından sadece partilerin eleştirileri, vaatleri ve konuşmaları bulunacak. Elbette diğer parti üyeleri de bu tarz rol icabı konuşmalar hazırlayabilir. Neticede her hafta anket yardımı ile partiler seçilecek. Bu seçimlerde sonuçlar hemen açıklanmayacak. Ayrıca gerçek siyasette de saçma sapan oylar veya kışkırtma gibi hareketlerle verilen oylar da olduğu için oy kullanmada hiçbir sınır yok. Ancak herkes 1 oy kullanacak ve daha sonra değiştiremeyecek.

Kuralları halen tam kesinleştirmedim dediğim gibi. Ancak şu anlık sizden şu sorunun cevabını istiyorum: Forum bu oyun için hazır mı?
 
Arkadaşlar kusura bakmayın tatilde olduğumdan pek fazla ilgilenemedim. Ancak yarın için kesin kuralları hazırlıyorum. Yarın 2. mesajımdan inceleyebilirsiniz. Ancak tabi yine tatilde olduğumdan kesin bir şey söylemek istemiyorum. Partilerin kişi sayısını minimum 3'e düşürdüm. Oyunda yer almak kişiler varsa şimdiden partileri hazırlamasını tavsiye ederim. Ve gerçekten yorumlarınızı almak istiyorum çünkü hayır oyu atıp da burada sebebini belirten görmedim. Eğer sonuçta bir tartışma çıkıp da oyunun kapatılmasını ve emeklerin boşa gitmesini istemem.

Bir de partiler için sadece yakın dostlarınızdan oluşan partiler de kurabilirsiniz. Dediğim gibi belirli bir takım belirtmeyeceğim. Yani ben orada bi köşede durur bağımsız olurum diye düşünüyorsanız oyunun ilerleyeceğini sanmam. Siz bir parti kurun anlaşın dostlarınızla, bu şekilde oyuna daha çabuk başlayabiliriz.

Partiler hazır olduğu haftanın pazartesi günü hemen başlarız.  :smile:

(İlk oylama 3 parti ile yapılacak)
 
Back
Top Bottom