Sistem

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Merhabalar.Arkadaşlar ben Assassin's Creed 2 adlı oyunu aldım fakat sistemim zayıf kalıyor sanırım.Takılıp kalıyor oyun görüntü gelmiyor(beyaz ekran sorunu değil).Benim sistemim
Intel curo 2 duo E5200 2.50 Ghz işlemci--GeForce 512/1Gb ekran kartı--2gb kingston 800mhz ddr2 ram. Çoğu kişi ekran kartını değiştir diyor.Ama değiştirirsem birde yeni güç kaynağı gerekecek ki buda biraz pahalı oluyor.Sizden ricam bana birkaç öneride bulunabilirmisiniz?Bu sistemin üzerine hesaplı olarak ne ekleyebilirim?

Ekran kartını değiştirince güç kaynağı gerekiyorsa ekran kartın zayıftır en güzel çözüm ekran kartını ve güç kaynağını değiştir, buna ilave olarak RAM ini  de artırırsan iyi olur.

Anakartın belli değil ekran kartın medelini söylememişsin. Hangi tür monitör kullanıyorsun kaç inç söylememişsin. Bilgisayarın kaç yıllık söylememişsin. Sadece assassins creed demi oluyor onuda söylememişsin.

C-puz diye program var onu indir ordan bilgi verebilirsin.

Asus anakart.Ekran Lg-Flatron geniş ekran.Assassin's creed 2 ye has değil yani aynı zamanda warband-vb. oyunlarıda rahat oynamak için.Gerçi warbandi zaten rahat oynuyorda.Benim düşüncem 2gb daha ram ve ekran kartı almaktı.Fakat bunları alınca yeni bir güç kaynağı gerekiyormus sanırım 400w civarı.Pc 6 yıllık.1-1.5 sene önce biraz parça aldım.Benim sizden rica ettiğim fiyatı uygun olan güzel bir ekran kartı ve güç kaynağı.Rami halledebilirim sanırım.

Burdan istediğin oyunun sisteminde çalışıp çalışmayacağına bakabilrisin
eğer çalışmazsa hangi parçalar yüzünden olduğunuda öğreneblirsin ve ne yapman gerektiğine karar verebilirsin

argon45 said:
Asus anakart.Ekran Lg-Flatron geniş ekran.Assassin's creed 2 ye has değil yani aynı zamanda warband-vb. oyunlarıda rahat oynamak için.Gerçi warbandi zaten rahat oynuyorda.Benim düşüncem 2gb daha ram ve ekran kartı almaktı.Fakat bunları alınca yeni bir güç kaynağı gerekiyormus sanırım 400w civarı.Pc 6 yıllık.1-1.5 sene önce biraz parça aldım.Benim sizden rica ettiğim fiyatı uygun olan güzel bir ekran kartı ve güç kaynağı.Rami halledebilirim sanırım.

bu noktaya gelince
donanım testi yapan siteler falan var oralara bak
ya da bir aylığına git bi pc dergisi falan al orda vardır mutlaka tavsiyeleri
şahsen güç kaynağı tavsiye etmek, ekran kartı tavsiye etmekten zordur benim için çünkü güç kaynağında ince hesap yapmak gerekiyo yoksa sistem kasma yapıyor

Herhnagi bir teknik servise gidip bilgi alman daha doğru olur. Arkadaş haklı, sisteminin konfigurasyonuna göre güç kaynağı alman gerekir. Ama ekran kartı için

http://www.netsiparis.com/detay/12821480069/PALIT-GTS250-GREEN-512M-256B-DDR3 165 tl

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd4850-1gb-ddr3-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html 192 tl

Yalnız anakartın agp olabilir, o zamanda yeni nesil oyunları kaldıracak ekran kartı kullanamazsın(bildiğim kadarıyla piyasada kalan son iyi agp destekli kart 3850 idi)

Ekran kartında muhtemelen onboard.

Eğer anakartının pci ex veriyolu desteği yoksa, onboard ekran kartı iyi bir anakart alabilirsin. Hemde ram alma hayalinide gerçekleştirirsin.

XP kullanıyorsan veya Win7 donuyordu gözlemlerim kadarı ile.
Hatta 1 bile donuyor.
Vista güzel çalıştırıyor.

Yardımlarınız için saolun.Ekran kartım onboard değil.Harici ekran kartı.Ama maalesef bu iyidir diye yanılıp aldım bu ekran kartını.Dergiye gelince dergi alırım genelde her ay ya da 2 ayda 1.İşlmetim sistemim win xp.Anakartım yeni nesillerden sanırım agp dediğinizden değil galiba ama bilemem siz daha iyi biliyorsunuz.Benim aklımdaki ekran kartı: http://www.exa.com.tr/powercolor/ekran_kartlari/powercolor_hd4850-334-9080.html

Bir abimizin önerdiği güç kaynağı(gerçi ekran kartınıda o önerdi):http://www.exa.com.tr/fsp/power_supply/fsp_400w-343-2407.html

Rami de bir şekilde hallederim diyorum.Sorunum ise acaba bunları biraz daha ucuz bir fiyada bulabilir miyim? Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Ucuz fiyata bulmak istiyorsan sabırla kampanyaları takip etmelisin. Bana sorarsan, yılbaşını kampanyalarını beklemeni öneririm. Zaten ekimdede ati 6000 serisini piyasaya sürecek.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom