Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim...

Users who are viewing this thread

Hobeto13

Section Moderator
Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır karşılaştığım bir durum. Yasaklı sitelerin hepsine girebiliyorum. 1 ay önce mahkeme kararıyla vs. yazısını görüyordum. Özellikle youtube'dan. O zamandan bu zamana ne olduysa 1 aydır rahatlıkla her siteye erişebiliyorum. Oysa ne DNS değiştirdim ne de bunla ilgili bir program kullanıyorum. Aslında iyi bir durum gibi ancak beklemediğim bir şeyle de karşılaşmak istemiyorum. Ayrıca o zamandan beri de indirme hızımda bir düzensizlik var. Normalde yaklaşık 800 Kb- 1 Mb/sn hızları arasında indirme yaparken o zamandan beri hızımda çok saçma değişmeler oluyor. 10 dk boyunca 600 kb/sn ile giderken bir anda 100'e düşüp 800'e filan çıkabiliyordu. Sizce bir virüs tarzı bir şeyle mi karşı karşıyayım yoksa daha farklı bir durum mu söz konusu?

nPn7Oa.png
 
7mz18W.png

Gördüğünüz üzere IPv4 DNS sunucuları değiştirilmiş. Oysa hiçbir ayarlama yapmadım veya buna dair bir program kullanmadım. Sırf acaba her yasaklı sitede çalışıyor mu acaba diye engellenmiş siteler listesine bakıp oradan sitelere bile girdim. Ancak hiçbir engelle karşılaşmadım. Sizce bu bir sorun mu?  :roll:
 
Virüs programı var Norton 360 lisanslı. Ancak virüs programları her virüsü bulacak diye bir şey yok. Sıkıntı şurada. Bilgisayar büyük ihtimal kendi kendine DNS ayarı çekiyor. Bunu ayarlardan değiştirmemiş olmama rağmen. Bunu kendi kafasına göre yapması başlı başına sıkıntı ama esas gariplik engelli sitelere giriş yapabilmem. :/
 
Bunu bilgisayarındaki herhangi bir yazılım yapıyor olabilir. Mesela antivirüs programın güvenli bir gezinti için otomatik olarak dns sunucularını değiştirebilir. Bir virüsün dns adreslerini değiştirmesi çok saçma. Tabi eğer zehirli DNS ayarlıyorsa bilemem. Karşına aniden şifreni girmen için bir ekran filan çıkıyorsa DNS sunucuları zehirli olabilir.
 
Back
Top Bottom