Senfonik Ve Normal Metal Hakkında..

Users who are viewing this thread

Arkadaşlar Ben Senfonik Metali Çok Seviyorum.Ancak Hala Kendime Uygun Grup Bulamadım.Senfonik Metali Normal Metal İle Yada Heavy Metal İle Birleştiren Gruplar Varmı ? İstediğim Şey Senfonik Metali Böğürtüsüz Çığırtısız Söyleyen Gruplar.

Ve Aynı Şekilde Böğürmeyen Metal Grupları Arıyorum..Iron Maiden Çok Hoşuma Gidiyor Ancak Onunda 1-2 Şarkısı Hoşuma Gitti.Tavsiyelerinizi Bekliyorum..

sancar han said:
metallica normalde böğürüyor ama whiskey in the jar diye şarkısı vardı o güzel
Her Şarkısında Değil.Mesela Normal Ve Güzel Şarkıları Var.Unforgiven Serisi,Nothing Else Matters,Turn The Page,Fuel Vesayre

Pek aşina olduğum bi tarz değil o yüzden al sana hain düşman http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_symphonic_metal_bands
Böğürtü istemiyorsan symphonic power yapan gruplara bakabilirsin.

sancar han said:
Ohannesburger
Metallica böğürüyo diyen taş olur taş.

Harbiden Metallica'nın Böğürdüğü Nerden Çıktı Ya :roll:

Birde Bu Listeden Tavsiye Alayım :) O Kadar Çok Varki

Birde Metal Sevenlere Bizim Türk Grup Olarak Pentagram Çok Güzel.

Kleidophoros said:
Pek aşina olduğum bi tarz değil o yüzden al sana hain düşman http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_symphonic_metal_bands
Böğürtü istemiyorsan symphonic power yapan gruplara bakabilirsin.

sancar han said:
Ohannesburger
Metallica böğürüyo diyen taş olur taş.
bağırtı olarak kastetmedim müzik uyumu açısından gelişi güzel çaldıkları parçaları kastettim

edit: aslında metal müzik bana göre başlı başına böğürtü ama neyse :D

O listeden Therion ve Apocalyptica'yı bilirim, diğerlerinin arasından bazı grupların 1-2 şarkısını dinledim, ahkam kesmeyeyim hiç.

sancar han said:
bağırtı olarak kastetmedim müzik uyumu açısından gelişi güzel çaldıkları parçaları kastettim
Ohannesburger X 2

sancar han said:
O zaman yorum yazmak zorunda değilsiniz.

Şimdilik aklımda olanları sıralayayım; Black Sabbath, Judas Priest, Uriah Heep, Deep Purple, Led Zeppelin, Rainbow, Kamelot, Nightwish, Within Temptation, Dream Theater. Hepsi senfonik metal yapan gruplar değil, ama anladığım kadarıyla sen de benim gibisin; brutal, scream vb. vokali olan grupları pek sevmiyorsun. Bunlar clean vokali olan heavy metal/senfonik metal/progressive metal gruplarıdır (kategorilendirenler utansın).

sancar han said:

Konuştukça batıyorsun sancar.

Evet Scream-Brutal Sevmiyorum.Black Metal-Doom Metal Hiç Sevmem.Aslında Ben Slow Rock Ve Klasik Dinliyordum Ama Metalde Güzel Gelmeye Başladı.Bana Böyle Hem Havaya Sokacak Hemde Düzgün Sesle Söyleyecek.Böyle Bağırıyorlar Falan Uyuz Oluyorum.

Özellikle Black Metal Hiç Dinlemem.Yüzlerine Makyaj Yapıp Sahneye Çıkıyorlar Falan..

Böyle Iron Maiden Gibi Havaya Sokacak Grup Olacak :) Yada Haggard'ın Herr Mannelig'i Gibi Şarkı.Nightwish'de Güzel..

Metal müzikle alakam kalmadı artık...ama ergenliğin ilk-orta yıllarında bende sıkı metalciydim :D En çokta semfonik dinlerdim. Bugün sıkı bir klasik müzikçi olmamlada ilgili olsa gerek :)
Çok güzel bir iki grup biliyordumda unuttum isimlerini. Harddiskte olucak 30gb metal arşivi eskilerden kalma, bakarım. Ama şimdilik aklıma Haggard geliyor. Böğürende var temiz vokalde var.

Kısaca sen ballad arıyorsun. İşte senin istediğin türde birkaç ballad:

DİO-Rainbow in the dark
DİO-Holy Diver
DİO-Heaven and hell
Iron Maiden-Fear of the dark
Iron Maiden-Run to the hills
Scorpions-Still loving you
Scorpions-Send me an angel
Manowar-Kings of metal
Manowar-Heart of steel
Manowar - Die for Metal

Aslında Iron Maiden ve diğer gruplardan çok örnek verirdim ama şimdilik bu kadar yazayım. Bu arada bunu kesinlikle dinle: Manowar - Die for Metal Türkçe Altyazılı. http://www.facebook.com/video/video.php?v=1469590614039

Ayrıca bu sayfayı beğenmeni öneririm.

Bir not daha: İnternetteki çevirilere her zaman güvenme. A headbanger's Journey'de "köşeye sıkıştın" yazarken, internette "Toplar duvara" (Balls to the wall :) ) olarak bulunabiliyor.

DreadShadow said:
Metal brutal vokalsiz olurmu heç? ayıptır ayıp! Grup önerisi yapamayacam çünkü Doom metal sevmez kimse :( ühü. :)

Bana önerebilirsin. :) İnsan bir süre sonra metalin her türlüsüne alışıyor. Behemoth'a başladım mesela. :D

Taraba Ninja said:
Endustruel metal istersen rammstein derim. Korn veya disturbet de guzel

Disturbed'ın son albümü aslyum'u indirdim. M3U formatı ama mp3 kabul etmiyor. :( Sinretti beni. :( En sevdiğim parçaları Die with the sickness, Another way to die, Meaning of life ve İnside the fire

RideMyRocket said:

Dinleyeceğim, ama DNS ayarlarını otomatiğe almıştım. Yeniden değiştirmem gerekiyor. :)

Player09 said:
DreadShadow said:
Metal brutal vokalsiz olurmu heç? ayıptır ayıp! Grup önerisi yapamayacam çünkü Doom metal sevmez kimse :( ühü. :)

Bana önerebilirsin. :) İnsan bir süre sonra metalin her türlüsüne alışıyor. Behemoth'a başladım mesela. :D

My Dying Bride
Swallow the Sun
Agalloch

Bunları sömür hemen :)

GhosTR said:
Açıkcası Manowar Ve Rammstein Dinlemem Pek. Özellikle Rammstein Asla Dinlemeyeceğim Bir Gruptur..Manowara Bakarım Ancak Pek Seveceğimi Sanmıyorum

Anlaşıldı anlaşıldı sen entel metalcisin. :D insan metalciyse biraz asi,sert(!) olur canıııım. :)

Back
Top Bottom