Savaş sırasında zamanın geçmemesi ve savaş büyüklüğü

Users who are viewing this thread

Arkadaşlar ben bir savaşa girdiğimde onca zaman savaşıyorum, bazen öyle büyük savaşlar oluyor ki 6-7 kere hiç durmadan savaşa giriyorum. Fakat dışarı çıkınca bakıyorum zaman hiç değişmemiş. Ayrıca savaş esnasında da havanın aydınlığı vs. hiç değişmiyor. Veya turnuvaya girip çıkıyorum, 1 saniye bile ilerlememiş. Talim alanında talim yaparken zaman geçiyor örneğin. Bunun savaşlara ve turnuvalara da eklenmesi lazım bence.

Ayrıca bir şehre veya köye gittiğimizde de zamanın geçmesi gerek.

Savaş büyüklüğü de 2 şekilde seçilmeli bence. Biz oyunda savaş büyüklüğünü arttırınca yalnız asker sayısı artıyor. Bence 2 tane ölçüt olmalı, birisi savaş alanına girecek adam sayısı, birisi de o adamların kaç parti gireceği. Yani diyelim ki savaş alanına girecek adam sayısını 40 seçtim, adamların da 3 parti girmesini seçtim. Toplamda 120 kişi girecek, savaş duraksamadan devam edecek böylece.

Dediğin gibi, uzun uzadıya süren büyük savaşlar sonrasında zamanın ilerlediğini görmek iyi olabilirdi... ancak, bunu gerçek zamana uyarlamaya kalktığımızda, sonuç itibariyle oyun içindeki güneşin konumunu bariz bir şekilde değiştirebilecek kadar çok zaman geçmesi için çok daha fazla sayıda askerin içinde olduğu savaşalar olması gerekir diye düşünüyorum... Neden diye sorarsan şimdi biz kılıçlarımızı kuşanıp 40 kişiye 40 kişi savaşalım, direk dişe diş ve kana kan bir savaş olacağı için yani belirli bir taktiksel döngü v.s. olmayacağı için, yapacağımız savaşın süresi belki 15dk kadar olur...Hemen öleni kalanı ortaya çıkar... Bunu 6 - 7 kere tekrarlasak hesap et işte yırtınsan bir buçuk saatlik bir zaman dilimini içine alır... Yani o kadar kısa zamanda havada bir değişiklik olmaz zaten diye düşünüyorum... (Tabii bunu tahmini olarak söylüyorum... yoksa saat tutmadım açıkcası)

Ayrıca bir şehre veya köye gittiğimizde de zamanın geçmesi gerek. (Bundan neyi kastettiğini anlayamadım, zaten haritada belirli bir zaman ilerlemesi mevcut değilmi?)

3. önerin ile ilgili düzenleme olsa fena olmaz aslında... Yani part part ve kaç kiş ile savaşabileceğimizi ayarlama durumundan bahsediyorum.... Ayrıca bir sorum olacak Battle sizer managerı ben 187 ye ayarlı olarak oynuyorum... Bunun manası nedir... Yani düşmana ait olan ve bize ait olan orduların savaş alanındaki toplamı mı 187 adet oluyor...?

Sparroy said:
Dediğin gibi, uzun uzadıya süren büyük savaşlar sonrasında zamanın ilerlediğini görmek iyi olabilirdi... ancak, bunu gerçek zamana uyarlamaya kalktığımızda, sonuç itibariyle oyun içindeki güneşin konumunu bariz bir şekilde değiştirebilecek kadar çok zaman geçmesi için çok daha fazla sayıda askerin içinde olduğu savaşalar olması gerekir diye düşünüyorum... Neden diye sorarsan şimdi biz kılıçlarımızı kuşanıp 40 kişiye 40 kişi savaşalım, direk dişe diş ve kana kan bir savaş olacağı için yani belirli bir taktiksel döngü v.s. olmayacağı için, yapacağımız savaşın süresi belki 15dk kadar olur...Hemen öleni kalanı ortaya çıkar... Bunu 6 - 7 kere tekrarlasak hesap et işte yırtınsan bir buçuk saatlik bir zaman dilimini içine alır... Yani o kadar kısa zamanda havada bir değişiklik olmaz zaten diye düşünüyorum... (Tabii bunu tahmini olarak söylüyorum... yoksa saat tutmadım açıkcası)
Açıkçası savaş değil 40a 40 kavga bile 15 dk dan fazla sürer ama benim anlattığım o değil. 1237 kişiye karşı 1300 kişi savaşıyoruz, savaştan çıkmışız zaman hiç geçmemiş, olacak iş değil. Bir de şöyle düşün, orta çağda gerçek hayatta savaşan lordlar belki binlerce kişiyle geziyordu, ama oyunda 100 kişi civarı geziyorlar.
Sparroy said:
Ayrıca bir şehre veya köye gittiğimizde de zamanın geçmesi gerek. (Bundan neyi kastettiğini anlayamadım, zaten haritada belirli bir zaman ilerlemesi mevcut değilmi?)
Öyle değil yani şehre girdik uzun süre kaldık diyelim. Tüccara gittik, oraya gittik buraya gittik tabii ki zaman geçecek. Bu zaman oyuna da yansıtılmalı. Ama bu çok önemli değilmiş esasında. Yapılsaydı hoş bir ayrıntı olurdu.

o konuda haklısın .
onerine gelincede birkac duzenlemeyle gayet guzel olabılır

Koyurtang said:
Sparroy said:
Açıkçası savaş değil 40a 40 kavga bile 15 dk dan fazla sürer ama benim anlattığım o değil. 1237 kişiye karşı 1300 kişi savaşıyoruz, savaştan çıkmışız zaman hiç geçmemiş, olacak iş değil. Bir de şöyle düşün, orta çağda gerçek hayatta savaşan lordlar belki binlerce kişiyle geziyordu, ama oyunda 100 kişi civarı geziyorlar.
Sparroy said:
Öyle değil yani şehre girdik uzun süre kaldık diyelim. Tüccara gittik, oraya gittik buraya gittik tabii ki zaman geçecek. Bu zaman oyuna da yansıtılmalı. Ama bu çok önemli değilmiş esasında. Yapılsaydı hoş bir ayrıntı olurdu.

Aslında o kadar küçük detaylar varki senin düşüncen gibi... olsa ne olur ollmasa ne demeden oyuna eklense, çok tatlı olacak ama umarım dikkate alıyorlardır. Eline sağlık...

Back
Top Bottom