Savaş İçin Öneriler

Users who are viewing this thread

1)Askerlere Cesaret Verme:Savaşın yapıldığı sırada ordu zor durumdayken,karakter bağırır yada marş gibi birşey söyler, askerlerde toparlanmak için bunu tekrar eder ve biraz daha hırsla savaşırlar.Bu durumun etkisi karakterin liderlik yeteneğine,namına ve onuruna göre değişir.Bu cesaret verme savaş öncesinde askerlere nutuk çekme gibi bir şeklinde de olabilir.Seçilen cümlelere göre askerlerin morali değişir.
2)Birliklere Ayırma:Askerleri belli sayıda birliklere ayırabilmeliyiz.30luk 40lık 50lik vs.

Yaptığın öneriler güzel keşke hepsini aynı bir başlık içinde yazsaydın 3 tane farklı başlık açmana gerek yoktu :lol:

Birlikleri gruplara ayırırsın istersen.Mesela 50 kişilik bir sarranid memluklusunu süvari grubundan çıkarıp başka bir gruba koyar ve yeni isim verirsin.

O açılan grupların sınırı var ama belli türden askerler oluyor içinde.Farklı türden askerlerin de olduğu bir grubu kastediyorum ben.
Ben de bunu yeterince anlatamamış olabilirim =/

Esteban said:
O açılan grupların sınırı var ama belli türden askerler oluyor içinde.Farklı türden askerlerin de olduğu bir grubu kastediyorum ben.

yanlıs hatırlamıosam öyle gruplar kurabiliosun denemedm oluomu die ama kuruluo die biliorum

Esteban said:
benim bildiğim gruba ekle diyorsun örneğin xxx diye bir grup kurdun herhangi bir birliği xxx grubuna ekleyebiliyorsun diye biliyorum.
Daha açık anlatırsan sevinirim.

her grubun veya ülkenin kendine özgü taktikleri olsa mesela Kergit Hanlığı taktik olarak Turan (Bozkır) taktiğini kullansa çok güzel olur ve her grubun da bi kaçıs planı benzeri bir stratejisi olsa mesela Hızlı Savaş'a girdiğimizde Çiftlik evi bölümde savaş başladığında (örneğin Svadya Krallığı-Vaegir Krallığı) "Svadya süveriler arkada kalsa onların önünde Svadyalı okçular onların da önünde Svadyalı yayalar olsa Svadyalı  yayalar gelen Vaegir atlılarını oyalarken Svadyalı okçular Vaegirli atlıları vursa tam Vaegirli atlılar ortada kaldıklarında arkadaki Svadyalı atlılar o Svadyalıların arasındaki  Vaegirli atlıları belli bi saf şeklinde bassa ve kargı veya herhangi birşeyle öldürse" 

savaşlar zorlaştırılmalı yani ciddi ciddi kafa yorup öyle yenebilmeliyiz savaşları o zaman oyunun daha farklı havası olucaktır.birazda strateji yürütmemiz oyunu çok daha zevkli yapar diye düşünüyorum.

Back
Top Bottom