Users who are viewing this thread

Harbiden nedir bunun çözümü? Vali atıyorum kültürü farkli diye -1 sahibi benim kültür farklı -3, kafadan -4 le başladık. Atadıgım valinin vekilliği yüksek olsa dahi perklerin pek bir etkisini göremiyorum. Çok fazla bu cezalandırma ve isyan artık kaçınılmaz oluyor. Bunun oyunda bizi zorla oyalasın diye bilinçli ayarlanmış bir şey olduğunu düşünmeye başladım artık. Bu sadakat nasıl artıyor?
 
Bende bazen ailemden birini yönetici yapayım dediğimde bununla sık karşılaşıyordum. İlle de din kardeşimiz falan olsun diyorlar :grin: İki saat uygun yoldaş bulmaya çalışıyordum.
 
O şehirde panayır alanı yoksa o şehirler folloş oluyor. Sürekli isyan sonra savaşta ilk kuşatılan yer. Bu çok büyük bi sorun ya penaltıları kısacaklar ya ayrı bi perk veya başka bi şey eklemek lazım. Kültür converti olmayacağını söylemişlerdi sanki.
 
Krallık politikalarında sadakati arttıran birkaç tane var. Nüfuz kullanarak oylamaya açabilirsin. Oylamada ihtimal az gözüküyor olabilir ama bazılarına sadece bir ya da iki lord karşı çıkıyor, lehine çevirebilirsin nüfuz kullanarak.

Mesela bir tanesi sadakati 1 arttırıp krala ödenen vergiyi düşürüyor ve oylamada ihtimal 0% gözüküyor ama oylamaya açarsan sadece kral karşı çıkıyor. Ondan daha fazla nüfuz harcarsan geçiyor oylamadan.

Ayrıca şehir seninse yemek miktarı elverdiği miktarda asker koy garnizona, güvenlik artsın ki sadakata da etkisi var. Değilse güvenliği arttıran politikaları da oylatip aktif hale getirebilirsin. Sadakat ve güvenliği +1 arttıran iki politika aktif bende bir süredir ve başka kralliklardan aldığımız hiçbir şehir isyan etmedi daha, npc kontrolündeki şehirlerde bile sadakat 30un altına düşmüyor.
 
Last edited:
İmparatorluk kültürüne pasif eklenmesi lazım vali ve şehrin sahibi iken kültür farkından etkilenmez diye. Batanya seçtim diyelim imparatorluktan bir yoldaşı vali atayınca en azından -1 daha olmamış olur. +1 olmasında -1 de olmasın bari :grin:
 
Oyunu bir Battanya lordu olarak oynuyorum. İmparatorluk ve Sturgiya bölgelerinden topraklarım var. Ağabeyimiz olan karakteri İmparatorluktan Vekil yeteneği yüksek biriyle evlendirdim ve Vali yaptım. Dediğin gibi -3 sadakat hala var ama aynı milliyetten vali atatığımızda +1 oluyor. Garnizon vb. toparlarsanız 70 lere kadar çıkarabilirsiniz sadakati. Sturgiya toprakları için de ordumdan vekil yeteneği olmayan herhangi bir savaşçı yoldaşı vali yaptım. Herhangi bir sıkıntı göremedim, vekil yeteneği yüksek olmayanları da vali yapabilirsiniz günü kurtarmak için.
 
Back
Top Bottom