[REHBER] Part - 1 Oyuna Giriş (Ne, Nedir, Nasıl Yapılır?)

Users who are viewing this thread

SELAM SİZE TALEWORLDS AİLESİ!
Herkese merhaba sevgili arkadaşlarım, kardeşlerim ve abilerim, değerli ablalarım. Sizlerle beraber ilk rehberimiz'de ilk 50 saatlik deneyimden geçen serüvenimi edindiğim bilgi ve tecrübelerimi neler yapabileceğinizi aktarmaya çalışacağım. Umarım herkes adına yararlı bir içerik olur.

1 - Oyuna Giriş

KRALLIK SEÇİMLERİ

Arkadaşlar ilk olarak giriş ekranında karşımıza 6 krallık çıkıyor bunlar;

1- Kuzait
2- Vlandiya
3- İmparatorluk (Kuzey, Güney ve Batı)
4- Sturgiya
5- Batanya
6- Aseray

Burada seçim yaparken dikkat etmeniz gereken husus hüküm sürmek istediğiniz topraklar ve birliğinizde yer alacak askerlerin hangi krallığa göre oluşturacağınızdır. Öyle ki seçtiğiniz topluluk sizin bundan sonraki ilerlemeleriniz de büyük rol oynayacak. Krallıkların altında yer alan klanların altındaki vasi ve liderler bu seçiminiz sonuçlarına göre gözünüzün önüne bir çok kez çıkacaktır. Hem o klanlarla bir çok kez haşır neşir olacağınız için yükselmenizde büyük rol oynacaklar tabi onları kullanabilirseniz.

İLK SAVAŞLAR

Savaşlarda sizin yapmanız gereken hususlardan birincisi taktik mekanizmasını hızlıca öğrenmeniz. Sizin tavsiye edeceğim ilk taktik başlarda atlı birlikleri ilişkileriniz köy halkı ileri gelenleriyle yeterince iyi olmadığından alamıyorsunuz. Size verdikleri acemilerle savaşları kazanırken F komutları oldukça verimli bir şekilde kullanmalısınız. Örneğin saldırılarda güçlü bir birliğiniz olmadığından savaşı sizin değil onların başlatması çok daha yararınıza olacaktır. Olabildiğince bekleyin F3 komutundan kalkan seçeneğini aktif edip, onların saldırması ekstra kazanç sağlayacaktır. Daha sonra ekibinizi %60 Okçu %40 Piyade birlikleri olacak şekilde geliştirin. Savaşı yapacağınız konumlarda örneğin bir çapulcu birliğini kovalıyorsanız. Ormanlık alanlardan kaçınarak daha boş arazilerde yakalamaya çalışın. Hatta arazilerin engebe durumu da bunu etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Daha sonra okçu birlikleri F1 komutuyla olabildiğince en yüksek alana konuşlandırın araziyi açık bir şekilde görmesi bu konuda ki önemli husus daha sonra ise piyadeleri aralarında 15-20 metre gibi bir mesafede F3 kalkan duvarı komutuyla okçulara yaklaşmalarını engelleyebilirsiniz. Karşıda atlı birlik var ise okçuların etrafını olabildiğince örmeniz gerekiyor bu yüzden kendinize en az iki tarafınız kapanacak şekilde bir köşe oluşturup buradan savaşı yönetebilirsiniz. Ayrıca sizin menzilli bir silah almanız ve okçuların yanında durmanız düşmanla artık birebir mücadeleye girdiğinde piyadele dahil olmanız gerekiyor ki siz düşerseniz askerlerin morali düşeceğinden kazanacağınız savaşlarda bir anda düşebilirsiniz.

ENVANTER

Savaşlardan alacağınız tonlarca ganimet olacaktır, bunlar arasında atlar ve develer büyük önem taşıyor. Hiçbir atı satmamaya çalışın, tüketilebilir ürünler ve sizin giyebileceğiniz ürünlerin dışındakileri satabilirsiniz. Yoldaşlar için ise sayısına göre bir parçada onlara ayırmanız sonradan satın alıp giydirmeniz den daha ucuza gelecektir. Ticaret yapmak oldukça fayda sağlar, örneğin Quyaz'dan Balık alıp Rhotae'de satabilirsiniz bu şekilde kar oranınız oldukça yükselecektir. Bazı şehirlerde kıyafetler ucuzken bazılarında silahlar daha uygun fiyatla satılıyor. Araştırmadan büyük paralar harcamamaya özen gösterin. Hatırlatma yapacak olursam'da savaşa girmeden önce yemeği stoklayabilirsiniz, ancak abartmayın savaştan sonra yararılar taşıyamayacağı için ağırlık sizi yorabilir. Karşı birliklerde yiyecek ile ilgili sıkıntı çekeceğinden bir savaştan çıkmışsa gideceği yere kadar takip edin mutlaka açlık sıkıntısı çekeceğinden birlik sayılarında hızlıca azalmalar olacaktır. Bu şekilde çok az sayıda iken bile büyük birlikleri pataklayabilirsiniz.

KARAKTER GÜÇLENDİRMESİ

Bu kısımda baştan savma hepsini artı artı yapmayın, arkadaşlar her özellik sonra ileride çok lazım oluyor. Mesela iki türlü yükseltme var bir sol bardaki güç zeka gibi alanları o seviyedeki ihtiyaçlarınıza göre belirleyen öncelikle güçlenmeniz lazım buna göre bir çizelge oluşturun. Odak noktası meselesi çok önemli benim yaptığım hatalardan biri taktiğe 5 odak noktası verdim ama atletizmde hiç yok kaç seviye beklemek zorunda kaldım yükseltmek için. Odak noktasını sağa sola savurmadan detaylı bir şekilde inceleyip serpiştirin. İhtiyacınız olan yetenekleri böylece rahatlıkla açabilirsiniz.

YOLDAŞLAR

Yoldaşlarımızı rastgele almayalım arkadaşlar, yoldaşla konuşurken bir güç durumuna yeteneğine bakalım sonra fiyatına bakalım daha sonra bunu değerlendirip alabiliriz. Örneğin, ilk aşamalarda Hekimlik, İzcilik gibi yeteneği olan okçuluk ve tek elli silahlarda usta olan yoldaşlara yönelebilirsiniz. Savaşta bir şeyleri bulurken, yada yaralıyken sizin imdadınıza hızlıca yetişebilirler. İleri ki seviyelerde ise Mühendislik ve İdarecilik yetenekleri daha ön plana çıkacaktır. Bu konuda da aşama aşama ilerlemeye çalışabilirsiniz.

EVLİLİK

Evlenmek güzeldir ama kiminle? Şimdi burada hemen bir evlenme hırsı oluşuyor her kıza yazmaya başlıyorsunuz. Ben Linea'nın peşinden koştum neler yaptı neler gittim sonra kimlere kaldım neyse. İlk olarak yanlarına gidip sizinle bir geleceğimiz olabilir mi? diye sorun sonra onlar olabilir falan derse hemen o ekrandan çıkıp tekrar yakalayın bu sefer leydim en büyük hayranınızım diyecek gibi sen kimsin? Sizde burada rastgele değil özellikle kızın karakteristik özelliklerine dikkat edin %94 seçeneği bile bir anda olmayabilir çünkü. Kızı ikna edin. Sonrasında bir kaç gün bekleyip tekrar söyleyin bu sefer tamam olur derse yakalayın hemen pederi veya annesini diyin böyle böyle Allahın emriyle gelip isteyeceğiz o zaman gelin diyecekler alırsınız yürürsünüz kızı. Ama gidipte kale den ayrılmayın diyar diyar dolaşıp bir kaleye bakarsınız 2 yılda 3 çocuk oda olmaz boş bırakmayada gelmiyorlar. Feth ettikçe yukarı kalelere taşırsınız.

KAHRAMANLARLA SAVAŞLAR

Burada ağır kayıplar yaşamak ve tutsak'da olmamak için eğer güçlü geliştirmelere sahip birliğiniz yoksa zorlamayın, altınlar belki azalmaz ama envanter boşalır ne at kalır ne yiyecek hem ün kaybedersiniz hem de her kurtuluşunuz da maymun çapulcular 3 kişi 5 kişi yakaladıkları gibi yaralı maralı demeden öperler. Sonra benim gibi 25 gün dağ bayır sürüklerler peşinizden. Ben güçlendirdim ekibi sağlam taktikte okey derseniz basın savaşı, kazanınca ise olay patlak veriyor. Artık İNFAZ VAR İNFAZ! Bu konuda gaza gelip, "Ulan sen beni aylarca peşinden sürükledin, çoluğumun çocuğunun rızkı düzenbaz bir savaşla kazandın. GEBER ULAN!" derseniz ki diyebilirsiniz. Böyle böyle gelen doyumsuzluk hissi bir anda Cengiz Han gibi alayını kılıçtan geçirebilirsiniz. Sonra ise nemi olur aradan yıllar geçer tam krallık kurdum dersiniz, paralı askerler hariç klanlar size katılmak istemez tam bir devletle arayı düzeltirsiniz. Yenisi savaş açar, savaştığınız sizden düşük güce sahip devlet bile sizden barış için 15.000 Dinar ister daha neler neler. Öldürmeyin! Esir alın, kaleye hapsedin hatta satın ancak öldürseniz sonradan başınız çok ağrıyacak haberiniz olsun.

KÖY AĞALARI

En büyük tavsiyelerimden biri durmadan bunlara yardım edin, hem para hem ün hemde ilişki kazanırsınız. Buda sizin onlardan alabileceğiniz birliklerin seviyesini yükseltir paranız olunca'da birlik basmanız çocuk oyuncağına dönecektir. Bu konuda savaştığınız devletlerin önemi çok büyük, örneğin Aseraylılarla savaştasınız onların kervanlarını yağmalayacaksınız bu kervanların çoğu köy ağalarına aittir siz savaş bitip barıştıkan sonra dahi onlarla ilişkinizi -98 görünce öle bakarsınız :grin: O yüzden saldıracağınız kervanlarada öle aç gibi saldırmayın. Bir bakın nerenin miş kimin miş sonra hücum edersiniz.

HAİN ÇAPULCULAR

Bu arkadaşlar normal değillerdir bazen kafayı yiyebilirsiniz. O yüzden acemilere saldırırken bile biraz taktik gerekebilir. Sonra şeytan taşlar gibi taşlayınca atın üstünden şpagat yaparken düşebilirsiniz. Özellikle Çöl, Dağ Haydutlarına ve Togaravingler'den kaçın ilk seviyelerde sizi biçerler biçerler. Çapulcu diye girersiniz bir bakmışınız atlı zırhlı birlikler geliyor. Sonra gerisin geriye kaçarsınız, o yüzden öle her çapulcuya da saldırmayın. Sığınaklara saldırma görevlerinde ise basitlik yapmayın özellikle benim yaşadığım sorun yanımda genelde güçsüz birlikler yer alıyordu buda sizin daha yanaşamadan okçuların indirmesine yol açıyor. Daha adamları göremeden ölebilirsiniz. Sığınaklara saldırırkende bunlara dikkat edip olabildiğince güçlü birliklerle saldırmayı deneyin. Ganimetleri ise sizi memnun edecektir.

Bu kısımda sizlere giriş bilgilerini aktarmak istedim, diğer kısımda görüşmek dileğiyle sağlıkla kalın!
 
Last edited:
Back
Top Bottom