Regulile Forumului Taleworlds

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Agent Griff

Master Knight
M&B
Am tradus aceste reguli din Engleza in Romana, pentru beneficiul tuturor membrilor ce vor frecventa acest forum Romanesc. Enjoy! :razz:

Regulile Forumului Taleworlds

Postand pe Taleworlds va dati acordul urmatoarelor reguli. Aceste reguli se aplica pe toate subforumurile. Anumite subforumuri pot avea reguli specifice ce se aplica doar pe acele parti ale forumului. Cititi topicul “Reguli de Postare” aproape de partea superioara a paginii principale ale subforumului respective pentru a vedea care dintre aceste reguli sunt efective.

Interzisa pirateria, discutiile legate de piraterie, discutiile despre “warez” sau orice lucru din acel domeniu. Interzise linkurile catre siteuri specializate pe acest domeniu.
Urmatoarele actiuni sunt strict interzise pe forum:  1) Facilitarea incalcarii dreptului de autor, sau obtinerea de materiale ce incalca drepturile de autor, fie prin sugestii scrise explicite sau implicite sau prin aprovizionarea cu astfel de materiale in mod direct.  2) Orice link catre siteuri care faciliteaza incalcarea drepturilor de autor sau ofera materiale care incalca drepturile de autor.  3) Orice promovare sau sustinere a incalcarii drepturilor de autor sau a obtinerii materialelor ce incalca drepturile de autor.

Pedeapsa exacta pentru violarea acestor reguli va fi decisa in mod individual pentru cei ce le incalca insa va fi mereu pedepsita cu cel putin un avertisment, in cazuri severe cei ce incalca regulile putand primi un ban imediat si permanent.

Taleworlds raspunde in mod legal si juridic pentru tot continutul postat pe aceste forumuri, si nu vrem sa avem probleme cu legea. Ganditi-va la faptul ca un motor de cautare precum Google poate foarte usor sa gaseasca un post de-al vostru intr-o cautare sis a il scoata din context, si nu dorim sa atragem priviri nedorite.

Fara linkuri catre material pornografic sau orice lucru similar
Membrii acestor forumuri variaza in varsta de la adolescenti pana la pensionari. Nu dorim sa ofensam sau sa corupem pe nimeni. Din nou, incalcarea acestei reguli poate avea ca si consecinta un ban permanent, fara avertizare anterioara.

Fara remarci discriminatorii sau insultatoarea la adresa etniei sau a religiei. Fara propaganda in favoarea urii rasiale sau a rasismului in general
Rasism, indiferent de ce fel, nu va fi tolerat. Aceasta comunitate este una internationala cu membri provenind din diferite culture si locatii. Incalcarea acestei reguli este pedepsita la fel ca incalcarile de mai sus. Tineti minte ca aceasat regula include (dar nu este limitata la) discriminarea pe baza de sex, ura pe baza religioasa sau orice alte lucruri similare.

Interzisa insultarea, provocarea la insulte sau orice alt lucru similar
Aceasta comunitate este una deschisa, prietenoasa si este de asemenea primul loc unde cei ce cauta informatii sau ajutor in legatura cu Mount and Blade vin. Nu vom tolera insultele sau provocarea la insulte, iar asta include (dar nu este limitat la) incercarea intentionata si deliberate de a provoca o cearta, insultele personale si atacurile la persoana. Daca nu esti de acord cu ceea ce spune o persoana, ataca punctul sau de vedere, nu persoana.
De asemenea, as dori sa va amintesc ca aceasta comunitate este aici pentru folosul tuturor membrilor, nu doar a celor cu multe posturi sau care au devenit membri acum mult timp. Cu totii ne enervam cand citim aceleasi intrebari la nesfarsit insa ar fi mult mai benefic daca nu te-ai mai deranja sa postezi daca nu ai nimic constructiv de spus. Tine minte, si tu ai fost un incepator odata.

Interzis Spamul
Spamul ocupa forumul degeaba, creaza dificultati in gasirea informatiilor precise si relevante si face forumul sa mearga mai lent pentru toata lumea. Nu posta aceeasi idee de doua ori, incearca sa rezumi totul intr-un singur post. Incearca sa nu folosesti raspunsuri de un cuvant sau o propozitie. Nu posta acelasi lucru de-a lungul mai multor subforumuri.
Este mai bine sa postezi cu calitate, nu cu cantitate. Exista o veche zicala ca oalele goale fac cel mai mult zgomot. Cateva posturi inteligente, bine-gandite, te vor ajuta mult mai mult pe termen lung decat o multitudine de posturi prost-gandite. Un numar mare de postari nu iti va conferi un statut special – ceilalti membri te vor judeca dupa calitatea posturilor si nu dupa cantitate. Deseori veti observa ca membri cu postari rare dar inteligente sunt mai respectati de catre restul formului decat cei cu posturi multe dar cu putin continut de valoarea. Cele mai bune posturi sunt acelea ce ofera un subiect de dezbatere sau de gandire.

Interzis cersitul pentru Seriale
Toata lumea de pe acest forum a cumparat jocul. Nimeni nu iti va da un serial pe gratis. Deja am auzit toate povestile triste legate de cei ce nu pot cumpara serialul din lipsa unei carti de credit sau din inabilitatea de a folosi paypal. Singurul lucru pe care il vei obtine din cersitul de seriale este un ban gratuit.

Cuvantul lui Armagan este litera de lege
Aceste forumuri sunt oferite gratuit fanilor pe banii celor de la Taleworlds. Cumpararea unui serial nu iti confera niciun drept de acces pe aceste forumuri, nu exista libertate de vorbire sau orice alt lucru asemanator. Acest forum ar trebui considerat ca si unul detinut in mod privat, unde noi cu totii suntem oaspeti, nimic mai mult. Desi incercam sa lucram si sa ascultam comunitatea, odata ce o decizie a fost facuta nici o cantitate de plangeri nu o va altera.

Sfaturi generale de postare
Fi politicos. Dupa *** bine zice proverbul “Ce tie nu-ti place altuia nu-i face…”, trateaza oamenii asa *** ai dori sa fi si tu tratat. Daca postezi ceva politicos, bine gandit, mai mult ca sigur vei primi un raspuns politicos si bine gandit.

Argou de Internet. Nu folosi abrevieri de messenger. Daca nu poti fi deranjat sa postezi ceva coerent, inteligent, nu te astepta ca cineva sa iti raspunda cu un raspuns coerent si inteligent.

Subiecte. Verifica pentru a vedea daca nu exista un topic deja existent ce acopera subiectul despre care vrei sa postezi. Am prefera daca ai posta in acel topic deja existent in loc sa creezi unul nou, indiferent de vechimea celui vechi. De asemenea, va rugam sa dati topicurilor voastre nume relevante in loc de nume lipsite de sens – “Imbunatatirea Armelor si a Scuturilor” suna mult mai bine decat “Propunerile mele”. Nu doar ca acest lucru permite celorlalti useri sa vada despre ce este vorba in topicul tau (astfel facilitand aparitia celor interesati de postarea ta) dar de asemenea ajuta matorul de cautare sa gaseasca rezultate relevante.

Injuratul. Am prefera sa nu implementam un filtru de injurat. Incercati sa mentineti injuratul la un minim necesar. Dupa *** a spus odata un om intelept, “Foloseste injuraturile ca semn de accentuare, nu de punctuatie.”

Ortografie, Semne de Punctuatie si Gramatica. Semnele de punctuatie iti fac posturile mai usor de citit, in vreme ce gramatica si ortografia corecta pot da sens mult mai usor postarile tale. De asemenea, tineti minte ca mai facem cu totii greseli din cand in cand.

Public versus Privat. Tineti minte, forumurile sunt o arena publica. Daca doriti sa vorbiti in mod specific cu un membru, folositi mesajele private. D-aia le avem.

Lasati echipa de administrare si moderare sa isi faca treaba. Depinde de ei sa decida ce se intampla cu un membru sau cu o postare ce incalca regulile. Tineti minte, de fiecare data cand raspundeti la un post, il trimiteti inapoi spre varful forumului. Am prefera sa apasati pe butonul de raportare unui moderator daca gasiti o postare ce incalca regulile in loc sa raspundeti la acea postare, in special daca raspundeti doar pentru a il anunta pe autor ca va primi un ban. De asemenea, nu postati mesaje de genul “Asta e forumul gresit pentru postarea ta”, macar incercati sa raspundeti intrebarii puse de postarea in cauza. Fiti siguri ca noi ne vom ocupa de problema cat de curand.

Nu schimbati subiectul. Incercati sa va mentineti pe subiectul postarii initiale atunci cand raspundeti. Desi cu totii mai aberam si mai discutam despre alte lucruri, este enervant pentru creatorul topicului sa vada *** nimeni nu vorbeste despre topicul sau initial. De asemenea, nu ii ajuta deloc pe cei ce cauta informatii sa vada ca un topic ce ai credeau ca este despre cea mai buna arma din Mount and Blade este de fapt o discutie pe tema metodelor de forjare a sabiilor in Evul Mediu. Daca observati ca discutia incepe sa ignore subiectul initial, incercati sa creati un nou subiect intr-un forum relevant pentru a continua acolo discutia.

Postul meu a fost sters/editat/inchis!
Cateodata un moderator va edita sau va sterge posturile tale. Cateodata iti vor da si motivul, alte dati motivul va fi clar si logic. Nu crea un topic in care sa te plangi de asta, nu iti edita postul pentru a rescrie informatii si nici nu re-posta un post sters. Daca ai intrebari in legatura cu motivul pentru care un post a fost modificat, trimite un mesaj personal administratorului sau moderatorului responsabil, sau contacteaza un alt administrator care te va ajuta cu placere.

Am fost avertizat/am primit ban!
Daca incalci regulile, poti primi un avertisment sau un ban. Un avertisment este folosit in cazul infractiunilor minore –considera  asta o sansa sa iti modifica comportamentul inainte sa fie luate masuri mai serioase. Un ban poate fi de mai multe feluri – un ban de postare (tot vei putea citi forumul) sau un ban total (nu vei putea citi sau posta pe forum). Ban-urile pot fi temporare sau permanente. Daca sunteti sub incidenta unui ban temporar nu incercati sa va create un cont alternativ pentru a incerca sa fentati ban-ul. Acest lucru va face ca durata ban-ului sa creasca sau, cel mai probabil, sa fie extins la un ban permanent. Daca primesti un ban si ai intrebari in legatura cu asta, poti trimite un email unuia dintre administratori: Archonsod pe adresa Archonsod[at]yahoo.co.uk, Deus Ex la adresa direwolf[at]timberwolf-consulting.com, Janus la adresa repository[at]fenrisoft.com sau Lost Lamb la adresa t3hlostlamb[at]gmail.com.

Am o problema cu un moderator sau cu un Administrator
Daca ai o problema cu un moderator sau cu administrator, respective cu masurile luate de ei, poti trimite un mesaj personal membrului echipei de administrare si moderare in cauza. De obicei raspundem cu placere intrebarile si explicam de ce am luat anumite masuri. Daca simti ca nu poti aborda membrul respectiv al echipei, poti contacta un alt administrator cu grijile tale. Nu crea un subiect de discutie pentru a te plange de actiunile membrului in cauza. In vreme ce permitem dezbateri generale pe tema comportamentului unui moderator/administrator, consideram si pedepsim insultarea unui membru a echipei administrative la fel *** pedepsim insultarea unui membru obisnuit.

Ce fac daca primesc un mesaj personal/vad un post ce incalca regulile?
Daca dai peste un mesaj personal ce incalca regulile, nu ii raspunde. A face asta va incuraja cel mai probabil troll-ul, si iti poate face probleme si tie. In ambele cazuri, cea mai buna masura este sa apesi pe butonul ce raporteaza postul unui moderator sau butonul ce raporteaza mesajul personal unui administrator. Acest lucru va alerta toti membrii echipei administrative de problema respectiva, si ne vom ocupa de ea cat de repede posibil.

Forumuri marcate cu [EX]
Aceste forumuri au o functie speciala, si anume aceea de a oferi un link catre site-uri externe ce nu sunt afiliate Taleworlds. Taleworlds si Ikisoft nu sunt responsabile pentru continutul site-urilor ce apartin tertilor.

Tineti minte, aceste reguli sunt implementate pentru binele tau si binele comunitatii
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom