In Progress Really Bad Lag when opening Menus (Clan menu, Trade menu) except battles

Users who are viewing this thread

Version number
1.5.9
Branch
Main
Modded/unmodded
No, I didn't use any mods.

jimmybob1409

Recruit
Summary: So basically the game runs perfectly fine until I reach a town or something, then when I click on the town and open the menus I get severe lag. When I open up more menus in a town, it just starts lagging more. I'm not sure what's happening and I play on epic games(Only since it was on sale, don't make fun of me) so I know that I can't switch the game patch version to one without this problem. I need help and I don't know what to do.
How to Reproduce: Open menus
Have you used cheats and if so which: No I've never used cheats or mods I just started on Bannerlord.
Scene Name (if related):
Media (Screenshots & Video):
Computer Specs:
OS: Windows 10
GPU: NVIDIA GeForce 1050
GPU Driver Version: 466.77
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-8400
RAM: 16.0 GB
Motherboard:
Storage Device (HDD/SSD): HDD
 
Last edited:

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
We have a special performance build to check for these issues by collecting telemetry data. Can you switch to that build, test your performance and send us your data?
  1. Switch to “perf_test” from the Steam betas tab. You can find more info about it here.
  2. Open the game as usual and proceed to the stage where you are experiencing performance issues.
  3. Before the performance issues start, toggle the profiling tool by holding the “right shift” and pressing the “T” key.
  4. Record for 20-30 seconds, press the toggle key combination again. Please keep in mind that, the more you record, the more upload time it will require.
  5. Find the "test.tmcap" file in the "...\Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_Client" folder. You can find the "Mount & Blade II Bannerlord" folder inside Steam’s application library folder.
  6. Finally, upload the file to the "upload.taleworlds.com" site. Please write your username and this threads URL into the description box so that we can find it easier. It is appreciated if you provide more information about your PC, what you were doing while the game was recording and your graphics configuration. If the data you are trying to upload is too big or the site fails to upload, you can use an alternative site to upload your data. If you choose to do that please left a reply to this thread with the download link.
 
Summary: So basically the game runs perfectly fine until I reach a town or something, then when I click on the town and open the menus I get severe lag. When I open up more menus in a town, it just starts lagging more. I'm not sure what's happening and I play on epic games(Only since it was on sale, don't make fun of me) so I know that I can't switch the game patch version to one without this problem. I need help and I don't know what to do.
How to Reproduce: Open menus
Have you used cheats and if so which: No I've never used cheats or mods I just started on Bannerlord.
Scene Name (if related):
Media (Screenshots & Video):
Computer Specs:
OS: Windows 10
GPU: NVIDIA GeForce 1050
GPU Driver Version: 466.77
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-8400
RAM: 16.0 GB
Motherboard:
Storage Device (HDD/SSD): HDD
I am having the exact same issue even with better graphics card. We desperately need a fix because it's literally ruining my experience
 
Last edited:

mentalrob

Recruit
I'm experiencing the same issue. Inventory, kingdom, city, almost any menu in the game makes a lag while opening or in transitions.

CPU: AMD Ryzen 5 3500X 6-Core Processor 3.59 GHz
RAM: 32 GB
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060 VRAM: 5967 MB
STORAGE: HDD


And also tried to upload the telemetry file but upload.taleworlds.com simply aborts the connection when i try to upload it. And file is ~300MB. I can post the file to you from PM
 
Top Bottom