FPS drop sorunu yüzünden oyunu oynamaya, 8 GB RAM alıp sistemi 16 GB'a yükseltene kadar bir süre ara vereyim dedim ama dün sipariş vermeden önce son bir kez oynayıp kararımı netleştirmek istedim. Yaklaşık 2 saatlik oyunun ardından oyun içinde maksimum 6500 MB olmak üzere ortalama 6000 MB RAM kullanımım oldu daha sonra sistemi iyice zorlayıp test etmek adına grafik ayarlarını orta-yüksek ayarlardan direk yükseğe çekip özel savaş modunda 500vs500 bir savaş açtığımda maksimum RAM kullanımım 7593 MB'ı gördü tabi 500vs500'de fps düştü ama sadece birkaç kez drop yedim o da düşmana yaklaşıp kılıcı sallarken... Ayrıca oyun açıkken özellikle yükleme ekranlarında, savaşa ve şehirlere giriş esnasında (birkaç saniye boyunca) Windows 10'u HDD'ye kuran pek çok kişinin yaşadığı diskin yüzde 100 kullanılması problemiyle karşılaştığımı gördüm. Daha doğrusu bu problemin farkındaydım ama sorunu çözdüğümü düşünüyordum.
Diyeceğim o ki şu anda 8 GB RAM alıp sistemi 16 GB'a mı yükselteyim yoksa 256 GB'lık bir SSD mi alayım bu konuda bir kararsızlık içindeyim. Önünde sonunda iki parçayı da alacağım ama şu anda sadece birini alabilirim Bannerlord'u daha sağlıklı oynamayabilmek için sizce hangi parçayı öncelikle almalıyım?
Yardımcı olursanız sevinirim.
NOT: Oyun içinde kaplamaların geç yüklenmesi ve ses gecikmeleri de temel problemlerimden biri. Kaplamaların geç yüklenmesi problemi ile diğer oyunlarda da karşılaşıyorum. Bu yüzden dün RAM alacağım diyordum ama bugün SSD almaya daha yakınım. Yani gördüğünüz gibi biraz kararsızım.
Sistemim:
Ryzen 5 1600 AF
GTX 1650 Super, 4 GB VRAM
Corsair Vengeance LPX 8GB, 3000 Mhz, CL16 RAM
WD 7200 RPM HDD
Diyeceğim o ki şu anda 8 GB RAM alıp sistemi 16 GB'a mı yükselteyim yoksa 256 GB'lık bir SSD mi alayım bu konuda bir kararsızlık içindeyim. Önünde sonunda iki parçayı da alacağım ama şu anda sadece birini alabilirim Bannerlord'u daha sağlıklı oynamayabilmek için sizce hangi parçayı öncelikle almalıyım?
Yardımcı olursanız sevinirim.
NOT: Oyun içinde kaplamaların geç yüklenmesi ve ses gecikmeleri de temel problemlerimden biri. Kaplamaların geç yüklenmesi problemi ile diğer oyunlarda da karşılaşıyorum. Bu yüzden dün RAM alacağım diyordum ama bugün SSD almaya daha yakınım. Yani gördüğünüz gibi biraz kararsızım.

Sistemim:
Ryzen 5 1600 AF
GTX 1650 Super, 4 GB VRAM
Corsair Vengeance LPX 8GB, 3000 Mhz, CL16 RAM
WD 7200 RPM HDD