Psikolojik Danışma Hattı

Users who are viewing this thread

midnight blue said:
Bölümü sevmiyorsan  geç olmadan bırakmalısın. Bir iş bul derim  yeni bir çevre edin. Ya da dön tekrar hazırlan sınava. Ya da bir yeteneğinin üzerine yoğunlaş ama gardını düşürme 19-20 yaşında, yolun başında, geri dönme derim.

Sevdiğim bir bölüm ve istediğim üniversite ama iş imkanı kıt bir bölüm. İnsanlarla öyle haşır neşir olan biri değilim onlar dışında kimseyle konuşmadım ve konuşmayı da düşünmüyorum.
 
Bashibozouk said:
midnight blue said:
Bölümü sevmiyorsan  geç olmadan bırakmalısın. Bir iş bul derim  yeni bir çevre edin. Ya da dön tekrar hazırlan sınava. Ya da bir yeteneğinin üzerine yoğunlaş ama gardını düşürme 19-20 yaşında, yolun başında, geri dönme derim.

Sevdiğim bir bölüm ve istediğim üniversite ama iş imkanı kıt bir bölüm. İnsanlarla öyle haşır neşir olan biri değilim onlar dışında kimseyle konuşmadım ve konuşmayı da düşünmüyorum.
Okurken 19 yaşında girdiğim büründüğüm tripli kimliğe bir döndüm baktım. Çokça kendimi gittiğim denizlerde uzun uzun yerlerden aşağı bıraktım kımıldam adan durdum :grin: hiç birinde yapamadığımı hatırladım. Sırma saçlarımı girdiğim psikolojik bunalımlarla döktüğümü ve hiç bir zaman dertleşçek bir insanı bile bulamadığım yıllarımı hatırladım. Sonra ne yaptım biliyormusun dostum? Pes etmedim gardımı sağlam tuttum bu düzeni değil kendimi değiştirmeye çabaladım çabaladıkça mutlu oldum. Bir daha 20 yaşıma giremeyeceğimi dönüp baktığım zaman yılların su gibi geçtiğini hatırladım. Sonra spora verdim kendimi çalıştım çabaladım gayret ettim kendimi yetiştirdim açık öğretim kurslarına yazıldım hayatımı düzene soktum. İntihar bi çözüm biçimi değil kaçış biçimidir! Sen bıraktığın izlerle arkada kalanlara yük olmaktan başka hiç bişey yapamazsın babana destek ol onu anlamaya çalış senin için onca zahmete giriyor okumanı destekliyor oluşu bile beni hüzünendirdi onca derdin içinde sana para yollamaya çalışıyor anneni mağdur etmemek için elinden geleni sarfediyor. Bence kaybedeceğin bişey yok Tek atımlık barutun falan'da yok intihar edip hayatını sonlandıracağına istediğin gibi savaş belki savaşını kazanacaksın nerden biliyorsun :smile: Çabala gayret ver savaş ver oyun oynarken bile kanımızın son damlasına kadar savaşan nesiliz biz hacı salma kendini böyle
 
Öncelikle selam herkese.

Ben lise son sınıf öğrencisiyim, derslerim de iyi sayılır (okulun TYT denemelerinde birinciliğe oynarım) ama hala hangi mesleğe gideceğime karar veremedim. Bir hobim, ilgi alanım yok; hayatım bayağı rutin gidiyor. Okula git, derslerde mal mal etrafa bak, matematik ve geometri dersleri hariç hiçbir dersi ipleme, eve gel, Kurtlar Vadisi izle, bazen telefondaki piyano uygulamasında saçma melodiler çal, yat. Derin matematiğe bazen ilgim kayıyor gibi oluyor, ama sonra kendimi kandırıyormuş gibi hissediyorum. Gündemde ne oluyor merak etmiyorum, bilim dünyası vs. çoğunlukla sarmıyor. Bir amacı olmayan, zevk için yaşayan bir hayvana dönüştüm. Ne yapmalıyım sizce?
 
Online yap. Hiç bir işe yaramazlar zaten de en azından fikir olur. Yani yapmıyorum işaretlemeyeyim şeklinde değilde,  yaparsam eğlenirim şeklinde de düşünebilirsin.
 
Araknofobi + Ofidiyofobi = Doğuştan gelen korkular.

Normaldir ve dünyadaki çok büyük bir kesim seninle aynı fobileri paylaşmaktadır. E zamanında bunlar insanlardan daha öldürücü ve zararlıydı, devir değişti ama geçmişten gelen korkular değişmedi.
 
Dracheon said:
Bu konu psikolojik mi bilmiyorum ama benim hem örümceklere hem de yılanlara karşı fobim var.İki fobininde olması normal midir?
Psikolojik sorun olarak degerlendirilen seyler sizi gundelik hayattan uzaklastiran, sorumluluklarinizi yeri getirmeyi engelleyen vb seylerdir.Mesela yabanci korkusu (isminden emin degilim) gibi bir fobi vardi, kadin disardaki insanlari uzayli veya tehdit olarak goruyor ve yilda 1 veya 2 kez disari cikabiliyordu.Ciktiginda da hep diken ustunde hissediyordu gibi.

Bu fobilerden kurtulmanin pek cok yolu var.Bir psikologa gorunursen yardimci olacaktir bu konuda(tabi psikologuda iyi secmek gerek.)

Ayrica diger arkadasin soyledigide dogrudur.Yapilan bir arastirmaya gore bebekler cicek, balik fotograflarina tepki vermezken yilan fotografina baktiginda ise goz bebekleri buyudigu gozlemlenmis.


Edit:Ayrica yorumlarda cokca enerjim yok, sosyallesme isteyim veya .. konuda kaygiliyim gibi iletiler var.Ergenlikte bu gibi sorunlarin yasanmasi normaldir ki bunu ergenken hepimiz yasiyoruz.Kaygilar asiri duzeyede olmadigi ve cok uzun sureli yasanmadigi surece (6 ay, 1 yil boyunca gibi)psikolojik rahatsizlik olarak kabul edilmez.Bunlar sinav kaygisi, ilerideki yasamin belirsizligi gibi konulardan kaynaklanabilir, bunlardan kendinizi mutlu edecek seylere yonelerek(oyun oynamak, arkadaslarla gezmek vb) kurtulabilirsiniz.Uzun sureli kaygilarda veya depresyonlarda kesinlikle bir psikologa (Kesinlikle doktora degil, psikiyatrislerde olabilir ama ilac karsiti bir insanim onermem) gidin.Ayrica burada ilac oneren kisilere kesinlikle kulak asmayin, ilaclar kesin cozum degildir sadece duygulari bastirir veya serotonin gibi norotransmiterler salgilamaniza yardimci olur fakat bu sadece ilacin etki suresi kadardir, genellikle ardindan daha fazla cokus yasanmasina neden olabilir.

Burdan konuya yorum yapan arkadaslara ricam:Uzun sureli yasadiginiz sorunlarda kesinlikle psikologa gorunun, psikolojik rahatsizliklar kucumsenecek seyler degildir buradaki kimse size yardimci olamaz.Ayrica psikolog seciminde de dikkatli olun.Eger bir psikilog(psikiyatrist degil) size ilac yaziyorsa kesinlikle kullanmayin.Psikologlar egitimlerinde ilacla ilgili seyler gormezler.Ilac kullanacaksaniz sadece psikiyatr araciligiyla kullanin.
 
Insanın kendisini pazarladığı sosyal medya hesaplarına soğudum yine,bir iki olay yaşadım ona rağmen durumunu bildiğim insanların sosyal medyadaki tam tersi tavırları iyice arttırdı bu igrenmemi hesapları sildim daha önce de silmiştim, Facebook silmiyorum okul grupları var diye igde de resimleri sildim dankmeme bakacak yerim yok onu silince. Az kafa istirahatı ve kişisel gelişime ayırmayı düşünüyorum vaktimi, iki km uzağımda dil kursu var orada öğretmenlik mı yapsam ne haftasonlari vakit geçmiyor çünkü çok düşünüp çok yıkıyorum kendimi. Spora uykusuz gidip gelip yorgun ve uykusuzken düşünmekten uyuyamaz olur mu ya insan.
 
Whatsapptan bile silmiştim ben fotoğrafımı. İnsanın kafası rahat ediyor. Ben de sırf hem ülke içi hem ülke dışı genel haberleri almak, teknoloji kanallarını takip etmek ve güncel memeleri kaçırmamak için Facebook giriyorum.
 
Cioss Julius U.X. said:
Whatsapptan bile silmiştim ben fotoğrafımı. İnsanın kafası rahat ediyor. Ben de sırf hem ülke içi hem ülke dışı genel haberleri almak, teknoloji kanallarını takip etmek ve güncel memeleri kaçırmamak için Facebook giriyorum.
ekşi var moruk
 
Back
Top Bottom