PS ile şeffaf resim yapmak

Users who are viewing this thread

Oguzhan

Grandmaster Knight
Baya yerde aradım, şeffaf resim yapmayı anlatan ders yok denecek kadar az. Onlar da hep başka programlarla. Burada PS ile nasıl şeffaf resim yapılacağını anlatacağım.
Olay çok basit. PhotoShopdaki araçlarla resmimizi istediğimiz şekle getiriyoruz. Bildiğiniz gibi bazı yerleri şeffafyapsanız bile kaydettiğinizde oralar beyaz çıkıyor. Şimdi onları şeffaf çıkarmanın yolu: File(Dosya) :arrow: Save as(Farklı Kaydet) yapıyoruz. Sonra formatı 'Compu Serve GIF(*.GIF) yapıp resmimizi istediğimiz yere kaydediyoruz.
Şeffaf resmimiz artık hazır :)

PNG'de de transparency var, kendisi çoğu kullanım senaryosu için daha uygun, daha güzel bir dosya formatıdır. Ayrıca bu kadar basit şeyi shop ile yapmaya kasmayın isterseniz, IrfanView ve benzeri ufacık programlar bile GIF ya da PNG kaydetmek istediğinizde sorarlar "abim bi renk seçmek ister misin transparent yapayım?" diye.

hiç irfan wiew kullanmadığı için bilemeyceğim. Daha çok imza falan yaparken kullandığım için şeffaflığı PS daha kullanışlı geliyor bana.

Irfanview ve benzeri programlar beleş mesela bilmemkaçyüz dolarlık PS'in aksine, bilmem anlatabildim mi.

Bir de işin başka bir yönü var, PS dediğin program çok ağırdır ve profesyonel amaçlıdır. Açıkçası yaptığınız imzalarda vs. ben bu yönde hiçbir şey göremiyorum, bunlar PS'in gücünün çok altındaki şeyler. Bu ve bunun gibi çalışmaları bu işler için uygun olan daha küçük ve hızlı programlarla çok daha çabuk ve kolayca halledebilirsiniz mesela. Bu yapılan biraz da duvara çivi çakmak için balyoz kullanmaya benziyor.

Oguzhan said:
İrfan Wiew sadece görüntüleme programı değil miydi?
Yanlış biliyormuşum demek ki, onu da denerim.

Görüntüleme evet ama çok ufak kesme biçme işleri de yapıyor, onu transparency örneği için verdim zaten.

Cleidophoros said:
Ativan said:
Irfanview ve benzeri programlar beleş mesela bilmemkaçyüz dolarlık PS'in aksine, bilmem anlatabildim mi.
hepsi beleş hepsi  :lol:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=arabada+be%C5%9F+evde+on+be%C5%9F&nr=y&pt=arabada+bes+evde+on+be%C5%9F

Gimp diye oldukça kaliteli, freeware bir program var. PS'un neredeyse tüm seçeneklerini sunuyor. Öğrenmek de pek zaman almıyor.

kptortamadami said:
Gimp diye oldukça kaliteli, freeware bir program var. PS'un neredeyse tüm seçeneklerini sunuyor. Öğrenmek de pek zaman almıyor.

Ben uzun zamandır linux kullandığım için gimp kullanıcısıyım. okulda da photoshop kullanıyordum. bence ev kullanıcıları için en iyisi gimp ücretsiz ve ufak boyutta olması dolayısıyla

Gimp'in ara yüzü bir ara aşırı dağınıktı, hiç zevk vermiyordu kullanması. Hatta bu yüzden Gimpshop falan diye eklentisi vardı galiba arayüzü derleyip toparlayan, Photoshop'a benzeten. Herhalde son sürümlerinde adam etmişlerdir.

Ben mühendis olduğum için linux ortamında gnuplot kullanıyorum mesela :P

easy gif animator'de işini görür
demosu 20 kullanımlık
ama gif olarak cıktı veriyor
onu png'yede microsoft picture manager'la convert edebilirsin benim yaptığım gibi

Back
Top Bottom