şimdi içeri atılmayacaksam eğer, OYNADIĞIM BİR OYUNDAKİ mevcut hükümeti yöneten patrondaki şans bende olsa dünyayı yönetiyor olurdum. Her yerde iddia ediyorum yine iddia ediyorum, planlı programlı, OYUNUMDA DA türkiye adını verdiğim ülkenin başına getirilsin diye seçilmediyse eğer OYUNDAKİ kimliğimi keser, vatandaşlıktan da çıkarım. Üst üste başkan olmalar, amerikadan getirdiğimiz sözcünün verdiği krediyle kalkındırılan ülke, kredi geri ödemesi bitince imf borcunu bitirdik diyip merkez bankasına milyarlarca lira borçlanmalar... Dostum bu patronun şanslısı tarlada gezerken ayağına gömü takılan köylüdür. Bu kadar da net söylüyor ve bu noktadan sonraki tüm fikirlerini buruşturup kenara atıyorum. Sektöre bağlı olarak tamamen gerçek bir sosyal demokrat/sol liberalliği destekleyen ben (hoş bu kafada da zaten 2-3 tarihi figür var en yakınları da gandi ve mandela .d), söylediklerinin tamamen önyargı ve değiştirilemez biçimde fikrine bağlılık olarak yorumluyorum sadece.erdoğan'ın şanslı versiyonu gibi
Bu ülkede 100 yıl öncesine kadar padişahlıkla, temel bir totaliter yapıyla yönetiliyordu. Seçmen hala aynı kafaya sahip. Yönetmesi için verilen de tam bir totaliter faşist sistemi kullanıyor. Federal bir yapı da bu yüzden önem arz ediyor. Hoş Türkiye için federal yapı, zaten mevcut hükümetin ekmeğine yağ, bal olur.
Ülkede ki tüm siyaset kuruluşları (her ne kadar 2 tanesi sanırım iddia ediyor olsa da) tam bir totaliter ancak sol/sağ rejimi istediği için, ülke bu bok çukurundan kurtulamayacak. Aynı bokun kırmızısı, mavisi, yeşili hepsi.