Pc Performansı hakkında Yardım

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

Ayberk996

Regular
Arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri:
Pentium 4 CPU 3.01GHz
1 GB Ram
1GB ATI Radeon HD 3450
Ekran kartım var.
Oyunu yaklaşık 1 sene önce yüksek kalitede oynayabiliyordum ama şu sıralar düşük kalitede kasabiliyor. Sebebini çözemedim Game Booster kullanıyorum pek işe yaradığı yok  :neutral: Hızlandırabilmek için neler yapabilirim? Şimdiden teşekkürler..

işlemci biraz eskimiş arık ondan yapıyodur kasmayı
sende tek çekirdekli işlemci var ken şuan piyasada 2 ve 4 çekirdekli işlemciler bulunuyo sadece(gerçi AMD nin 3 ve 6 çekirdekli versiyonlarıda var)

dolayısıyla ekran kartı hariç sistemi yenilemen gerekiyo gibi bi durum söz konusu

CCleaner programını kullanmanı öneririm,Türkçe desteği'de var.Çok faydası oluyor kullan ve dua et yapanlara.

Silverlight said:
işlemci biraz eskimiş arık ondan yapıyodur kasmayı
sende tek çekirdekli işlemci var ken şuan piyasada 2 ve 4 çekirdekli işlemciler bulunuyo sadece(gerçi AMD nin 3 ve 6 çekirdekli versiyonlarıda var)

dolayısıyla ekran kartı hariç sistemi yenilemen gerekiyo gibi bi durum söz konusu
Sistem'le alakası olduğunu sanmıyorum benim bilgisayardan daha iyi olduğu kesin arkadaşın bilgisayar fakat ben hiç kasma problemi yaşamıyorum.

Parça almam İMKANSIZ :grin: Dediğim gibi önceden kasmadan oynardım ama şu aralar pek bi işe yaramıyor bilgisayar  :wink:

Kansome said:
CCleaner programını kullanmanı öneririm,Türkçe desteği'de var.Çok faydası oluyor kullan ve dua et yapanlara.
CCleaner - Revo Uninstaller - Defraggler - Advanced SystemCare düzenli olarak kullanıyorum ama...  :wink:

CCleaner haricinde ki o saydığın programları bende kullandım zamanında ,o programlar eğer yüklüyse silmeni tavsiye ederim çünkü hiç bi halta yaradıkları yok,senin tek çözümün dediğim gibi "CCleaner" benim bilgisayar'ın işlemcisi celeron bu arada ve ekran kartının kaldırdığı her oyunu rahatça oynayabiliyorum.

Ayberk996 said:
Pentium 4 CPU 3.01GHz
1 GB Ram
1GB ATI Radeon HD 3450
Ekran kartım var.
Oyunu yaklaşık 1 sene önce yüksek kalitede oynayabiliyordum ama şu sıralar düşük kalitede kasabiliyor. Sebebini çözemedim Game Booster kullanıyorum pek işe yaradığı yok  :neutral: Hızlandırabilmek için neler yapabilirim? Şimdiden teşekkürler..

Hangi oyun bu?

Hazır konusu açılmışken söyleyeyim bari.Arkadaşlar ben şöyle bir sistem alacağım sizce yüksek ayarlarda oyun oynanır mı?Ben bikaç oyunu denemiştim yüksek ayarlarda gayet rahat çalıştırmıştı(Ac-Ac2 MW2). Özellikleri:Amd 2.8Ghz 4çekirdek işlemci tam modeli hatırlayamadım./2gb ram/500Gb Hdd/Hd 4650 ya da 4850 ekran kartı/vs vs

argon45 said:
Hazır konusu açılmışken söyleyeyim bari.Arkadaşlar ben şöyle bir sistem alacağım sizce yüksek ayarlarda oyun oynanır mı?Ben bikaç oyunu denemiştim yüksek ayarlarda gayet rahat çalıştırmıştı(Ac-Ac2 MW2). Özellikleri:Amd 2.8Ghz 4çekirdek işlemci tam modeli hatırlayamadım./2gb ram/500Gb Hdd/Hd 4650 ya da 4850 ekran kartı/vs vs

2 GB RAM DDR3'se al yoksa 4GB DDR2 RAM al. Diğerleri de bence yeterli  :mrgreen:

Swordmaster said:
Ayberk996 said:
Pentium 4 CPU 3.01GHz
1 GB Ram
1GB ATI Radeon HD 3450
Ekran kartım var.

Hangi oyun bu?
Başta PES2010'da başladı şimdi Warband'ı pek oynayamıyorum.

Biraz bekleyip mümkünse bilgisayarı baştan aşağı yenileyebilirsin.Artık core 2 duo işlemciler bile yetersiz kalmaya başladı.İşlemciyi quat  ya da core i5 alabilirsin.Ram dersen almışken 4 gb ddr3 1033'lük alabilirsin w7 kullanıyorsan iyi olur çünki çok da pahalıya gelmez.Ekran kartın hd ama 3450 çok iyi bir ekran kartı değil.Hd 5650 olmadı,hd 4870  o da olmadı hd 3870 iyi olur,performansı harikadır.Ana kart da önemli tabii.
Bilgisayarı değiştirebilecek durumda değilsen,Harddiskini sağlam ve temiz tut,fazla doldurma,güzel bir antivirüs programı kullan(msce olabilir.) Pc hızını ve performansını artırmak için bir çok yol var.Arama motoruna yazdı mı gelir zaten.Tabii oyunları düşük ayarlarda oynamaya bir itirazın yoksa sen bilirsin. :wink:

aslinda basit bir program var gameboster diye onu kulanabilirsin turkce dil secengi bile var bu program bilgisayardaki ise yaramaz tum programlari kapatiyo eger istersen istemedigin programlari secip kapatilmasini onlersin ben kulaniyorum cok ta faydasi var ve ucretsiz

çok sık olamasada belirli aralarda format at  yahut  disk temizleme işlemini yap.. onun haricinde bilgisayarın fanında  toz birikir buda işlemcinin daha fazla ısınmasına ve buna bağlı olarak performans kaybı yaratır bilgisayarının içini arasıra temizle mümkünse bütün parçaları sök ama sakın ıslak bez falan kullanma sadece çok çok hafif nemli bez olabilir. bütün parçaları sökersen işlemci için geri takmadan önce özel bi krem gibi biişiyi var onu sürmeden takma. virüs programı edin düzenle kullan demiyorum ama arada sırada virüs taraması yap  sürücülerini güncelle bunlar sorununu çözmende yardımcı olacaktır.

Kasayı açıp temizleyim derken çıplak elle parçalara dokunduysun elekrostatik boşalma olmuş olabilir. Yani üzerindeki seni çokda tınlamayan elektriğin çok düşük voltajlarda çalışan bilgisayar parçalarına aktarılması o parçaya zarar vermiş olabilir. Yakın zamanda olmasına gerek yok aylar sonra acısı çıkabiliyor.

Ayarlar değişmiş olabilir(pek çok kişi yüksek ayalar derken high olarak gözüken ayarlara baktığı ve bu ayarlar genelde performans çok etki etmeyen ayarlar olduğundan ayarları değiştirirken ör:çözünürlük  performansın değişeceğini farkedemiyor.

Bilgisayarındaki performansa etki eden büyük küçük tüm programlardan kurtulmak için format atıp gerekli programları yükleyip bilgisayarını kullanabilirsin.

Fanlar çalışmıyor olabilir kontrol et. Düzgün çalışmıyorda olabilir speed fanı kullan.

@Argon: 4650 Alırsan en yüksek ayarlarda (4x antialising 1440-900 çözünürlük ve full anisotropik filter vb vb) rahat oynayamazsın. 4850 de ise oynarsın. İşlemcin phenom 2 x4 ise sorun yok. Ama rami 4 gb yapabilirsin. Ayrıcada ağır işlemler yapmaaycaksan 4 çekirdek almana gerek yok 2 çekirdekli işlemci alıp kalan parayla ekran kartını ve ram modüllerini yükseltebilirsin.

edit: gerekli programları yedeklemek zor geliyorsa denetim masasından program ekle kaldırdan yüklü programlara bir göz atabilrisin.

Benim işlemci fanının 1 4 ayagından biri kırık idare ediyorum ben.Eğer 4 köşeyide paralel yapmazsam 1 taraf yüksek oluyor ve kanımca işlemciyi tam sogutamıyor.Bu bazen yavaşlamalara bazende kapanmalara neden oluyor.Onun için göz karalı tam paralel ayarlamaya çalışıyorum.4 köşenin yüksekligide aynı olacak :grin:
Antika pc uzmanı  :razz::razz::razz:P

n1sanc1 said:
Benim işlemci fanının 1 4 ayagından biri kırık idare ediyorum ben.Eğer 4 köşeyide paralel yapmazsam 1 taraf yüksek oluyor ve kanımca işlemciyi tam sogutamıyor.Bu bazen yavaşlamalara bazende kapanmalara neden oluyor.Onun için göz karalı tam paralel ayarlamaya çalışıyorum.4 köşenin yüksekligide aynı olacak :grin:
Antika pc uzmanı  :razz::razz::razz:P

:mrgreen: hiç güleceğim yoktu yav kolay gelsin kardeş bilgisayarınla  :mrgreen:

Arkadaşlar 2Gb Ram aldım ve bir format ile çok rahat Pes 2011, NBA 2K11 ve Mount&Blade oynuyorum. İmkanım olursa anakart ve işlemciyi değiştiricem hepiniz sağolun, konuyu kitliyorum..

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom