Překlad do češtiny

Users who are viewing this thread

Zdravím,
před nějakou dobou jsem si pořídila Diplomacy mód a ukázalo se, že se k němu český překlad nevztahuje. Jsem sice úplný amatér, ale nějak se mi povedlo ze souborů vyzkoumat, jak by bylo možné provést překlad. Dosud se mi daří poměrně úspěšně, mám ale problém s pohlavím postav. V originále pohlaví v dialozích nemusejí tolik řešit, takže se mi špatně zjišťuje, jak tohle pořešit. Kde se to dá obejít, tam to obejdu přítomným časem, ale někdy to prostě nejde nebo nevypadá vůbec hezky. Ani překlad základní hry mi moc nepomáhá, protože tam se na to často vykašlali úplně. :grin:

Mám na mysli věty tohoto typu, kde se může stát, že ji říká muž i žena.
Na to máš právo, má paní. Kdyby ses ale přece jen rozmyslela, budu tím nejšťastnějším mužem na světě.
Když někdo oslovuje hráče, změnit pohlaví je jednoduché. V tomto případě stačí napsat
Na to máš právo, {můj pane/má paní}. Kdyby ses ale přece jen {rozmyslel/rozmyslela}...
a hra automaticky vybere správnou možnost podle pohlaví hráče. Avšak přepsat "tím nejšťastnějším mužem" na "tou nejšťastnější ženou" už tak snadné není.

Snažila jsem se to vykoukat z ostatních příkladů v souborech, ale nejsem si jistá, jestli mi to nějak pomůže. Vím, že když chci napsat více možností, ze kterých hra bude volit, dělá se to použitím {regčíslo?možnost1:možnost2}, ale není mi jasné, jak poznám, které číslo za reg dosadit. Nejčastěji potkávám reg0, reg3, reg4 a reg65. V jednu chvíli jsem měla dojem, že...
  • reg4 se používá, když postava1 mluví o pohlaví postavy2 ("{reg4?Ona:On} je {reg4?špatná:špatný}."),
  • reg65, když postava1 (která není hráč) mluví o svém vlastním pohlaví ("Tak jsem {reg65?zaslechla:zaslechl}, že prý..."),
  • reg3, když hráč někoho oslovuje ("Musím ti něco říct, {reg3?má paní:můj pane}."),
ale pak se ukázalo, že ani to často nevychází.

Zajímá mě, mohl by mi tu někdo poradit, podle čeho se to řídí? Bohužel se mi to hůř testuje, ke každé situaci se musím dopracovat. Což samozřejmě nakonec budu stejně muset udělat, ale aspoň mám nějakou naději, že mi v tom někdo mezitím může pomoct zde. :smile:
 
Odporúčam navštíviť https://forums.taleworlds.com/index.php/board,64.0.html a spýtať sa tam. Pokiaľ viem, je tu na cz/sk subfóre len jeden človek, ktorý sa zaoberal developovaním módov, do akej miery je tu aktívny, to netuším.
 
Back
Top Bottom