Oyunu Bitirmek

Users who are viewing this thread

quarex

Recruit
Merhaba ben %22 zorlukta oynuyorum bayağı bir boş zamanımda var şu oyunu bitirmek istiyorum nasıl yapmalıyım? ne kadar sürmeli? bir sürü rehber okudum ancak ya ben aceleciyim yada rehberlerde bir şeyi gözden çıkarıyorum. Biri bana adım adım madde madde anlatabilir mi? Rica etsem? Yada rehber linki falan.

Valyrian

Tüm haritayı ele geçirmek o kolaylıkta çok uzun sürmez, ancak uzun olur oyunun yapısı gereği. Ha illaki ben hızla bitircem aga diyorsan tavsiye etmem ama aç hileyi bas askeri bir gününü bile almaz.

tlgklz

Grandmaster Knight
WBWF&SVC
Bence Rehberler bölümünü gir ve iyice incele oraları. bizim söyleyeceğimizden daha fazla şey bulursun.

Kingbabakral

Recruit
Bay Kurnaz said:
Hilesiz oynayacağım diyorsan madde madde anlatayım:

☆Kergit Hanlığı'nda başla.
☆Tüccarın verdiği görevi yap.
☆O parayla Tulga'dan baharat alıp Ahkerrad Şehrinde sat. Kâr etmiş olacaksın. Tüm paranla oradan demir al. Tekrar Tulga'ya dön. Sat baharat al. Bunu tekrarla. Ta ki üzerine falan iyi şeyler alana dek.
☆Daha sonra köy köy dolaşarak gönüllü topla. Onları haydutlarda eğitebilirsin.
☆Gözüne güçlü bir krallık belirle ve o krallığa girmek için elinden gelen her şeyi yap.
☆Başka krallıklarla savaşacaktır bu krallık. Sen de savaşlara katıl ki askerlerin terfi etsin, güçlensin.
☆Mümkün olduğunca bir ülkenin tek kalesi veya şehri kalana kadar devam et. 2 de olabilir. İşte o zaman kralla konuşup krallıktan çık. O güçsüz krallığın elindeki yere saldır ve al. Kolayda oynuyorsan zorlanacağını hiç sanmıyorum.
☆Yavaş yavaş büyümeye başla. Savunması kolay olan yerleri ele geçirmeye dikkat et başlarda. Yanına lordları çekmeye başla. Toprak aldıkça kendileri gelmeye başlayacak. 10 lordun olduğu zaman zaten gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Ama Ticaret Yapmadan 10-15 Adam Almayı Unutma(Yolda Haydutlar Çıkar Diye)

coco4565

Kesinlikle oyunda biraz tecrübe kazanmadan Sarranid,Rodok,Svadya,Kergit ve Veagirde başlama.Sebebi ise: Sarranidlerde çölde bir sürü harami var seni yerler.Rodoklarda bal gibi dağ haydutu var.Svadyada orman haydutu var oklarla yanına bile yaklaştırmazlar.Kergitte bozkır haramileri var iki dakkada erirsin.Veagirde ise yağmacılar var sağlam piyadeler. Ama nordlarda sadece 2-3 grup yağmacı var onları halledersen gerisi gelir.

Sakın bir imparatorunun hizmetinden ayrılma. Çünkü başka birinin seni almama ihtimali var.

Sürekli görev peşinde koş para kazan. Paran çok olunca güzel ordu kur. Nord kahramanı olması şart.

Lordlarla aranı güzel tut sana sadık olsunlar.

Sonrada kurduğun orduyla bir yeri fethet (Kral oraları sana vermeyene kadar toprak fethet).

Fethettiğin yeri vermediğinde topraklarını al ve hizmetten çık. Kendi Krallığını kur.

Lordlarla aranı iyi tut demiştim.Aranın iyi olduğu lordları kendi tarafına çek. Nord Krallığını yık zaten gerisi gelir.

Cobba

Recruit
1) Ticaret yapmak (uzatmayacağım araştırabilirsin en karlılarını)

2) Adam toplamak: Ticaret yaparken bunu yapmalısın çünkü haydutların seni soyması muhtemel. 30-40 adam yüksek oranda yeter(Svadyalı veya Kergitli olmalarını öneririm hız ve savaş gücü için) Ayrıca askerlerini sonraki aşamaları uygularken falan geliştir(bence süvari yap ama sen bilirsin) ve liderliğini de en az 70-80 adam alabilecek kadar geliştir

3)İlişkilerini geliştirmek: Aslında bunu da diğerleri ile beraber yapabilirsin altına girmek istediğin krallığın(bence bu da kergit veya svadya olmalı) lordlarından birini bulmaya çalış ve ondan görev al ardından yap ve tekrarla. Belli bir süre sonra senden onlara katılmanı isteyeceklerdir.

4)Krallıkta yükselmek: Bunun için kralla ve güçlü kişilerle(mareşal seçilenler) aranı iyileştir. ilişkiniz en az 25-30 olmalı. Ayrıca idare hakkı(sonraki aşamada lazım olacak için yoldaşlarını senin kral adayı olduğunu duyurmayla görevlendirebilirsin.(Yoldaşla konuşmaya başladıktan sonra sırasıyla: Bir sorum var. Bu diyarın kralı olmaya talip olduğumu duymuşsunuzdur. Gerisinde üsttekini seç ve yolla onları.) Bu kralla ve lordlarla ilişkini kötüleştirmez

5)Toprak ele geçirme: İyi anlaştığın lordları ele geçirilen yerler konusunda seni desteklemeye ikna et (Sırasıyla: ...'ı kime bırakılacağı konusunda ne düşünüyorsun Sizi beni desteklemeye ikna edebilir miyim?) veya İyi anlaştığın lordları peşine tak (Sırasıyla: Bir tavsiyem var. Beni takip et) Ardından savaşta olduğunuz krallığın kalelerini ve şehirlerini kuşat ele geçir ve krala sana bırakılmasını istediğini söyle ve rakip krallıkları bitirmeye çalış ama zorlanacaksın çünkü krallıklar 1-2 şehir veya 3-4 kale aldıktan sonra barış yapmaya meyilli zorlanmak istemiyorsan sonraki aşama.

Bonus) Kendi krallığını kurma: Bir süre sonra kral sana fethettiğin toprakları vermeyecek ve sana kefaret parası verecek ardından oyun sana isyan etme seçeneği sunacak o seçeneği kullanarak isyan et ve kendi krallığını kur ama bunu yapmadan önce şunu unutma namın yüksek olmalı ki başka lordlar(Aslında soylu yoldaşlarına da toprak verip onları lordun yapabilirsin ama başka lordların katılması da işine yarar) sana katılsın. Ayrıca isyanın sonucu isyan ettiğin krallıkla savaşa girmiş olacaksın bu savaş için hazırlıklı ol veya elinde en az 2 şehir ve birkaç kale bulundur ki 1 şehrini verip(vermekten kastım onlar kuşatacak sen de bir şey yapmayacaksın şehri aldıktan sonra genelde barış anlaşması teklif ediyorlar zaten) isyan ettiğin krallıkla barış yap(o şehri sonrasında almak kolay olacaktır çünkü sonradan fethedilen şehirlere tüm krallıklar az birlik koyuyor. Ardından yapacakların topraklarını genişletmek ve krallıkları bitirmek zaten adamların çoğaldıkça oyun kolaylaşıyor. Son olarak ilişkinin 10'dan az olduğu lordlara kale verme çünkü taraf değiştirirlerse kalen gidiyor ve idare hakkını da yüksek tut ki lordların sana kral gibi davransın idare hakkını yüksek tutmayı da araştırabilirsin.

Zenci Musa

Sergeant
1) Ticaret yapmak (uzatmayacağım araştırabilirsin en karlılarını)

2) Adam toplamak: Ticaret yaparken bunu yapmalısın çünkü haydutların seni soyması muhtemel. 30-40 adam yüksek oranda yeter(Svadyalı veya Kergitli olmalarını öneririm hız ve savaş gücü için) Ayrıca askerlerini sonraki aşamaları uygularken falan geliştir(bence süvari yap ama sen bilirsin) ve liderliğini de en az 70-80 adam alabilecek kadar geliştir

3)İlişkilerini geliştirmek: Aslında bunu da diğerleri ile beraber yapabilirsin altına girmek istediğin krallığın(bence bu da kergit veya svadya olmalı) lordlarından birini bulmaya çalış ve ondan görev al ardından yap ve tekrarla. Belli bir süre sonra senden onlara katılmanı isteyeceklerdir.

4)Krallıkta yükselmek: Bunun için kralla ve güçlü kişilerle(mareşal seçilenler) aranı iyileştir. ilişkiniz en az 25-30 olmalı. Ayrıca idare hakkı(sonraki aşamada lazım olacak için yoldaşlarını senin kral adayı olduğunu duyurmayla görevlendirebilirsin.(Yoldaşla konuşmaya başladıktan sonra sırasıyla: Bir sorum var. Bu diyarın kralı olmaya talip olduğumu duymuşsunuzdur. Gerisinde üsttekini seç ve yolla onları.) Bu kralla ve lordlarla ilişkini kötüleştirmez

5)Toprak ele geçirme: İyi anlaştığın lordları ele geçirilen yerler konusunda seni desteklemeye ikna et (Sırasıyla: ...'ı kime bırakılacağı konusunda ne düşünüyorsun Sizi beni desteklemeye ikna edebilir miyim?) veya İyi anlaştığın lordları peşine tak (Sırasıyla: Bir tavsiyem var. Beni takip et) Ardından savaşta olduğunuz krallığın kalelerini ve şehirlerini kuşat ele geçir ve krala sana bırakılmasını istediğini söyle ve rakip krallıkları bitirmeye çalış ama zorlanacaksın çünkü krallıklar 1-2 şehir veya 3-4 kale aldıktan sonra barış yapmaya meyilli zorlanmak istemiyorsan sonraki aşama.

Bonus) Kendi krallığını kurma: Bir süre sonra kral sana fethettiğin toprakları vermeyecek ve sana kefaret parası verecek ardından oyun sana isyan etme seçeneği sunacak o seçeneği kullanarak isyan et ve kendi krallığını kur ama bunu yapmadan önce şunu unutma namın yüksek olmalı ki başka lordlar(Aslında soylu yoldaşlarına da toprak verip onları lordun yapabilirsin ama başka lordların katılması da işine yarar) sana katılsın. Ayrıca isyanın sonucu isyan ettiğin krallıkla savaşa girmiş olacaksın bu savaş için hazırlıklı ol veya elinde en az 2 şehir ve birkaç kale bulundur ki 1 şehrini verip(vermekten kastım onlar kuşatacak sen de bir şey yapmayacaksın şehri aldıktan sonra genelde barış anlaşması teklif ediyorlar zaten) isyan ettiğin krallıkla barış yap(o şehri sonrasında almak kolay olacaktır çünkü sonradan fethedilen şehirlere tüm krallıklar az birlik koyuyor. Ardından yapacakların topraklarını genişletmek ve krallıkları bitirmek zaten adamların çoğaldıkça oyun kolaylaşıyor. Son olarak ilişkinin 10'dan az olduğu lordlara kale verme çünkü taraf değiştirirlerse kalen gidiyor ve idare hakkını da yüksek tut ki lordların sana kral gibi davransın idare hakkını yüksek tutmayı da araştırabilirsin.
kral konu açılalı 6 sene olmuş farkında mısın yani şimdi oynayacaklar için faydalı da konuyu açan için bilemem ölmüş bile olabilir :grin:

Top Bottom