Oyunlarda Yavaşlama

Users who are viewing this thread

whitetree

Sergeant Knight at Arms
Beyler herhangi bir oyuna girdiğimde örneğin naruto oyununa giriyorum orada yükleme ekranlarında beni acayip derecede uzun bekletiyor.Dota2 oyununda da aynı(karakter seçme ekranın bekletiyor).Önceden böyle değildi sebebi ne olabilir ?
 
Bahsettiğin oyunlar açıkken görev yöneticisini(ctrl+alt+delete) açıp orada CPU 'yu çok kullanan uygulamalara dosya konumunda bakarsan belki sorununu çözebilirsin...
 
Windows güncelleme yapıyor olabilir, antivirus programın tarama yapıyor olabilir, bilgisayarına miner yüklenmiş olabilir, harddiskinin bir ayağı çukurda olabilir.
 
Arkadaşların söylediği gibi pek çok neden sayılabilir. Eğer CPUun iyi olmasına rağmen!!! bu sıkıntılar halen devam ediyorsa, oyunlardaki yavaşlamaların başladığı tarihten önceki bir tarihe sistem geri yüklemesi yapabilirsin. Belki sorunun tamamen ortadan kalkabilir. Bir kaç kere benimde başıma gelmişti ve problemi geri yükleme ile çözmüştüm. İşe yaramazsa combofix tarzı programlar kullanarak trojen v.s. temizlik işlerine girmelisin. O da olmadı aslında Format at demek istemiyorum çok klişe geliyor, ama  gerçek şu ki format en büyük çözüm yoludur.(Tabii sistemin yeterli ise) 
 
bir program gereksiz yere ram de alan işgal ediyordur. Bunun dışında HDD de Çok az boş alan olmaması da oyunları kastırabiliyor.
NavY said:
Bir tane al SSD pek pahalo birsey degil.
+1
 
Sistemin driverleri tam ve güncel.Hiçbir sıkıntı yok.Virüs de yok.Ama neden böyle yavaşlıyor oyunlarda anlamıyorum,kasıyor demiyorum bak yavaşlıyor nedense.Özellikle dota2 oyununda.
 
Noob Saibot said:
Sistemin driverleri tam ve güncel.Hiçbir sıkıntı yok.Virüs de yok.Ama neden böyle yavaşlıyor oyunlarda anlamıyorum,kasıyor demiyorum bak yavaşlıyor nedense.Özellikle dota2 oyununda.
Çok az da olsa fps yükseltebilecek bir yöntem var. Pek bir şey bekleme ama :razz:
Bilgisayarıma sağ tık yap. Gelişmiş sistem ayarları. En üstteki ayarlar tuşuna bas(Performans Ayarları). Mesela bu menüde gereksiz animasyon ve grafiklerin tikini kaldır. Bana göre gölgelendirmeler olmasa da olur dedim. Kaldırdım. Mesela benim şuan böyle:
Bunun gibi gereksiz windows animasyonlarını durdurmak sana oyunlarda az da olsa fps katkısı sağlayacaktır.

Başka bir seçenek ise gereksiz windows dışı hizmetleri iptal etmektir.
Başlat Aramaya msconfig yaz. Çıkan sonuca gir. Hizmetler sekmesine tıkla. Gereksiz gördüğün uptade yazılımları vb. şeylerin tikini kaldır. uygula, Tamam deyip çık. Yeniden başlattığında geçerli olacaktır.
 
Noob Saibot said:
Dediğin gibi yapıncada görünüm çok kötü oluyor.Rahatsız etti :grin:
Gölgelendirmeleri kapatsan yeterli olur aslında. Oyuna girmeden önce hepsini kapat bence. OYundan çıkınca geri alırsın. Uğraşmak zor geliyorsa yeni ekran kartı almalısın :smile:
 
Back
Top Bottom