Oyunla ilgili Gözlemlerim & Önerilerim

Users who are viewing this thread

Kongepal

Recruit
Merhabalar,
Öncelikle tüm okuyuculara keyifli okumalar dilerim ve umarım söylediklerimin bir kısmına katılırsınız. Katılmadığınız konular olursa nereye katılmadığınızı ve nedenini yazarsanız çok memnun kalırım. Öncelikle Bannerlord'u oynamaya başlayalı yaklaşık 1 hafta oldu diyebilirim. Mount & Blade serisinde, Warband sonrasında yeni bir oyuna geçince ister istemez çok büyük bir heyecana kapılıyor insan. Böyle bir oyunu biz oyunculara kazandırdıkları için Taleworlds ekibine içten sevgilerimi iletir, başarılarının devamını dilerim. Oyunla ilgili tecrübelerimi ve memnuniyetsizliklerime dayanarak bir kaç çıkarımda bulunmak istiyorum.

Oyunda çok eğlendiğim anlar oldu, hayal kırıklığına uğradığım bir çok sorunla karşılaştığımda oldu. Tabi ki ben beğenmediğim konuları ele alacağım, beğendiklerimi saymaya kalksam gözleriniz yorulur. (Tabi ki bende biraz yorulurum)

Öncelikle krallıklar arasında epey bir güç farkı olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ben sırf güçlü olduğu için Battanya oynamak zorunda kalmak veya sırf güçsüz olduğu için Sturgiya oynayamamak istemezdim. Birliklerin genel kuvvetine baktığınızda Battanya Fian Şampiyonu her açıdan bütün Sturgiya birliklerinden güçlü. Bunun mantığını tam olarak anlayamadım. Krallıklarda bir şey ya çok güçlü ve öteki şeyler çok güçsüz, ya da genel olarak çok güçlü ve çok güçsüz olarak ayrılmış durumda olduğunu düşünüyorum. Bu problemin çözülmesi gerekiyor bana kalırsa. İmparatorluk biraz daha tutarlı bir yapıya sahip. Krallıklardaki askerler ortalama olarak belirli bir güçte olmalı fakat bazı özellikleri ön planda olmalı bana kalırsa. Örnek vermek gerekirse, Kuzait krallığının okçuları daha ön planda olmalı, Sturgiya'lıların piyadeleri vb. gibi. Fakat geri kalan birlikleri çok güçsüz olmamalı Örnek vermek gerekirse;

Sturgiya ordu yapısı aşağıdaki gibi olabilir:
Suvari Okçu: 4/10
Süvari Yakın Dövüş: 8/10 > 6/10 (Sturgiya Krallığı'nın karakteristik durumu için -2 zayıflatma)
Okçu: 6/10
Piyade: 10/10

Kuzait ordu yapısı aşağıdaki gibi olabilir:
Süvari Okçu: 8/10
Süvari Yakın Dövüş: 2/10 > 4/10 (Kuzait Krallığı'nın karakteristik durumu için +2 güçlendirme)
Okçu: 10/10
Piyade: 4//10

Anlatmak istediğim birbirine yakın bir temel fakat bazı özellikler birbirinden karakteristik durumlara göre farklılık gösterebilir. Bazı birlikleri biraz daha güçlü olabilir veya biraz daha güçsüz olabilir. Bu da daha kabul edilebilir bir durum olur bana kalırsa.

İlerleyen zamanlarda konuya eklemeler yapabilirim, sizin de yorumlarınızı bekliyorum.

Eğer bir fikriniz varsa bana özel mesaj üzerinden ulaşabilirsiniz, sizin fikriniz mantıklıysa konuya seve seve ekleyebilirim. Alt kısımlarda kalan yorumları takip etmek (yöneticiler tarafından) zor olabilir.

Okuduğunuz için çok teşekkürler.
Kongepal
 
Last edited:
Oyun çıkalı yaklaşık 2 yıl oluyor. 2 yıldır trilyon tane konu açıldı. Tartışma Konusu içlerinde 400 küsür mesaj atılanı oldu. İnan bana en az 400 küsür sayfa daha diğer konularda şu yaptığın muhabbet ve niceleri döndü. Belki biraz okursan diğer konuları daha eksik göreceğin neler olacak :wink:
 
Oyun çıkalı yaklaşık 2 yıl oluyor. 2 yıldır trilyon tane konu açıldı. Tartışma Konusu içlerinde 400 küsür mesaj atılanı oldu. İnan bana en az 400 küsür sayfa daha diğer konularda şu yaptığın muhabbet ve niceleri döndü. Belki biraz okursan diğer konuları daha eksik göreceğin neler olacak :wink:
Haklısın ve çoğunluğu muhtemelen kabul edilmemiş durumda belki de hiçbiri kabul edilmemiştir .?
 
Oyun çıkalı yaklaşık 2 yıl oluyor. 2 yıldır trilyon tane konu açıldı. Tartışma Konusu içlerinde 400 küsür mesaj atılanı oldu. İnan bana en az 400 küsür sayfa daha diğer konularda şu yaptığın muhabbet ve niceleri döndü. Belki biraz okursan diğer konuları daha eksik göreceğin neler olacak :wink:
Ben bir oyuncu olarak bunları belirtmeliyim, düzeltip düzeltmemek onlara kalmış bir şey. Bu kadar emek verip uzun yıllar üzerinde çalışılmış bir oyunu umursamadan bir köşeye atacaklarını sanmıyorum. Belirtilen sorunlar çalışanlara ulaşmadıysa ve/veya mantıklı bulunmadıysa yapılmamış veya düzeltilmemiş olabilir. Benim tek temennim bu konu üzerinde doğru şeylere değinerek oyunu daha iyi hale getirmek. Etkileşim yüksek olursa Taleworlds çalışanlarının bu konuyu okuyup yorumlama şansı olabilir diye düşünüyorum.
 
oyunu ilk çıktığından beridir oynuyorum ve daha eğlenceli olması için tavsiyelerim var. 1- Oyunda bulunan kültür kısmı geliştirilmeli sahip olduğumuz şehirlerin halk kültürleri bir süre sonra becerilerle de olabilir kendi kültürümüze çevrilebilmelidir. 2- şehirlere nüfuz sistemi gelmeli ve bu nüfuz şehir gelişimine asker alımına gibi konulara etki etmelidir 3- şehirlerimize ek (arsa satın alınıp zorlaştırılarak) köyler kurulabilmeli 4- Çoğu oyunda olduğu gibi her şehirde şehrin liderinin verdiği görevlerle de olabilir ilişki durumu da gözetilerek kendimize ev alabilmemiz ve içini dizayn edebilmemiz (dizayn için yine görevler olabilir) 5- klan toplantı evinin istediğimiz bir şehir satın alınması ve klanda ki önemli kişilerle burada gelecek hakkında görüşüle bilinmesi hatta bir klan reisi yardımcısı gibi bir kişinin orada bekleyerek atölye kervan vb kısımlarda verilecek kararlarla biraz yardımcı olması (tabi bu kişilerin idare kültür gibi yeteneklerin etkili olması) 6- satın aldığımız eve yaver sayımızı etkilemeyecek şekilde koruma ve hizmetçilerin atanabilmesi hatta onların kıyafetlerini biz giydirebilmemiz yine ailemizin bu evlerde yaşatabilmemiz. 7 - (Örnek Skyrim hearthfire) gibi şehir dışında kendimize arsa satın alarak büyük bir malikhane gibi veya köyvari bir yer yapabilmemiz yine buralara koruma ve hizmetçi koyabilmemiz ve hatta buraların şehirden bağımsız ticaret veya tarım gibi üreticilikle uğraşarak bize gelir getirmesi 8- kendi şehrimizi kurarak bu şehir üzerinden bağımsız bir krallık kurulabilmesi tabi çok çok zor olacak 9- diğerlerine ek olarak bu yerlerin şehir içinde veya dışında saldırıya açık olması 10- serserilik yeteneğinin daha etkili olması açısından haydut olabilmemiz ve mağaralara sığınaklar kurabilmemiz 11- Gta daki çete liderleri gibi çetelerin olması ve çetecilik kavramının gelişmesi yine kurarsak eğer çeteleri geliştirebilmemiz yani krallıklar gibi bir çete haydut sistemi öyle dağ haydutları orman haydutları gibi değil daha detaylı bir sistem. 11- yaverlerinde (companion) evlenebilmeleri vb detaylandırılması Daha eklemek istediğim çok şey var ama başınızı ağrıttığım için çok özür dilerim. Değerlendirirseniz sevnirim çünkü oyun bir süre sonra aynı şeyler olması nedeni ile sıkmaya başlıyor. Gta 5 gibi online düşünürseniz çok güzel olur büyük bir kitleniz hazırdır çünkü oyun gerçekten güzel fakat zaman ilerledikçe bu olaylarda geç kalınırsa gerçekten yazık olur.
 
Şehir eşrafıyla aramız iyi olursa sahibinin medeniyeti -3 debuffu kaldırılmalı bence. Veya bonus bir buff eklenmeli. Şehrin ileri gelenleriyle aramız iyiyse onlara da halk itibar ediyorsa halk ile de aramızın iyi olması lazım. Ama sadakat azalıyor. Atıyorum 60 ilişki kastım eşrafla, İyi ilişki diye +1 buff falan verilebilir. Yoksa sadakat işi biraz can sıkıcı.

Ama şimdilik tamamen savaş haritalarına yoğunlaştılar sanırım 1.7.1'de yüksek ihtimalle yeni haritalar ve sancak tutan askerler eklenir.
 
Back
Top Bottom