Need More Info Oyundaki savaş kazanma ve haraç hesaplamasındaki saçmalık/Spawn/Barıştan hemen sonra savaş ilan edilmesi/Tüm krallıkların aynı anda sana saldırması.

Users who are viewing this thread

Oyun Versiyonu {Örn: v1.0.0]
e.1.5.7
Oyun Sürümü
Beta Sürüm
Mod kullanımı
Hayır, mod kullanmadım.
Bunu İngilizce forum'a da konu açtım, orada kimsenin umurunda olmadı, buraya da açıyorum. Vlandiya'nın hükümdarıyım. Aserayı resmen paçavraya çevirdik. Bize üstünlük konusunda tek yakın oldukları nokta köy yağmalamak, o da yakın oldukları diyorum çünkü eşit miktarda köy yağması yapmışız. Onun dışında tüm istatistikler benden yana iken oyun bana "Eğer şimdi barış yaparsan krallığın 2690 haraç ödeyecek" diyor. Hayatımda gördüğüm en saçma sapan şey budur tartışmasız. Resmi de burada: Savaş durumu/ haraç/hafıza kullanımı


HAFIZA SORUNU:

Ayrıyetten sevgili TaleWorlds yetkilileri, resmin sol üst köşesinde gördüğünüz üzere ram kullanımım 10 gb'a ulaşmış durumda, 10 dk daha oynarsam 15.5 gb'a kadar çıkacak ve oyun crash yiyecek( günde bu sebepten yalan söylüyorsam 1 saate sağ kalmayayım en az 25 30 crash yiyorum). Şu ram kullanımına bir çözüm bulmanız gerekli. Bilgisayarım sistemim gayet iyi olmasına rağmen 1 saat boyunca bu oyunu kaldıramıyor ve manyakça hareketler yapıyor. Ayarları istisnasız en Düşük ayarlara çektim fakat hiçbir şey değişmedi. Oyun dosyalarını kontrol ettirdim, oyunu baştan yükledim, görev yöneticisinden Bannerlord'a düşük öncelik verdim fakat hiçbir şey bu inanılmaz hafıza kullanımının önüne geçemedi.

Ve bu resimde başka dikkat çekilecek nokta da 4 krallık ile savaşta olmam. Bazıları ile toprak yakınlığı olarak alakam bile olmamasına rağmen sürekli savaş açıyor. Güney imparatorluğu ile para verip barış yaptım aradan çıksınlar bana uzaklar diye fakat oyun süresi ile 2 gün sonra tekrar savaş açtılar. Vlandiyaya hükümdar olarak seçildim, aradan oyun süresiyle 2 3 yıl geçti ve bu 2 3 yıl boyunca hiç savaş yaşanmadı. Ardından 4 farklı krallık bana aynı anda savaş açtı. Sonradan sırasıyla savaş açmamış olanlar da savaş açmaya başladılar. Ve işin komik tarafı ise bu bana savaş açan krallıklar birbirleri ile asla savaşmıyorlar. Bunların ana odağı resmen benim yönettiğim krallığı yok etmek. Bazıları ile nüfuzumu yok ederek lordların desteği dahi olmadan zorla barış yapıyorum o kadar ki kafam bozuldu. Bu oyunda nasıl hala bir ateşkes sistemi olmaz aklım bunu da almıyor.

Bu oyunu eğlenmek için oynuyordum fakat bu işkence ve psikolojik bir sorun haline dönüşmeye başladı, çılgınca açılan savaşlar, barıştan sonra hemen 1 2 gün bile beklemeden tekrar savaş açmalar, 45 dkde bir hafızanın hayvansı bir şekilde şişip oyuna crash verdirmesi, arayüzlerin aşırı yavaş olması ve düşmanın tüm ordularını daha yeni yok etmeme rağmen 2 dk sonra tekrar 1500 kişilik orduyla karşımda belirmesi vs. vs. daha anlatsam burada 10000 satır yazarım, ve abartmıyorum cidden yazarım. Cidden ruh hastası olacağım az kaldı. Bu oyunu komple kütüphanemden silmeyi düşünüyorum eğer böyle gidecekse. Oyun Versiyonum 1.5.7 Beta.

Edit: Oyun içi sorunların teknik sorun olmadığını düşünüyorum. Fakat aklımda öncelikle tüm sinirimi bozan şeyleri hafıza sorunu ile beraber teknik sorunlar forumuna açtım, ayrı ayrı 3 5 konu açmamak için.. Konu yanlış yerde derseniz değiştirebilirsiniz.
 
Last edited:
Hocam ram dışındaki sorunları ana başlık altında paylasirsaniz orada daha görülebilir olur.
Valla konuyu açtım o kadar yazdım aşağı not da düştüm. Yanlış yerdeyse taşınabilir. Tekrardan konu açamayacağım. Hatta isterlerse silebilirlerde amacım geliştiricilere bu sorunların iletilmesi
 
Valla konuyu açtım o kadar yazdım aşağı not da düştüm. Yanlış yerdeyse taşınabilir. Tekrardan konu açamayacağım. Hatta isterlerse silebilirlerde amacım geliştiricilere bu sorunların iletilmesi
Emin ol ki geliştiriciler görmüyordur senin bu yazdığını, görsünler diye dedim zaten ana konuya taşımanı. Taşıma işiyle uğraşırlar mı orası ayrı soru işareti.
 
Merhaba, geri dönüşte yaşanan gecikme için üzgünüm. Bu sorunla hala karşılaşıyor musunuz?
 
Back
Top Bottom