Oyundaki planlarýnýz neler...

Users who are viewing this thread

Paladin

Recruit
Oyunun henüz serial number ýný alamamamdan dolayý fazla oynama imkaným olamadý fakat görünen o ki oyunda yapýlabilecekler üç ana baþlýkta toplanabiliyor;

1) Haritada gezen çeteleri bul yaðmala, tutsak al ve öldür.
2) Tüccarlardan öðrenilen deðerli malzemeleri þehirler arasýnda taþýyarak para kazan.
3) Bir orduya katýlarak þehir savaþlarýna dahil ol.

Bu üç ana maddenin haricinde herhangi bir action var mý oyunda?

yok :sad: iste bi süre sonra insanýn sýkýlmasýnýn sebebi de bu

Peki oyunda görevleri yaptýkça herhangi bir lakap alýnma durumu var mý? Birde peþine adam takmak için yapabileceðin tek þey tavernalardaki iþsiz adamlara para vermek suretiyle kiralamak mý yoksa baþka yöntemlerde mevcut mu?

Sýrayla rutbeler soyle:

Once fresh-recruit'sin;

1 Regular
2 Veteran
3 Sergeant
4 Sergeant-at-arms
5 Squire
6 Knight
7 Knight-at-arms
8 Sergeant-knight
9 Sergeant-knight-at-arms
10 Master-knight
11 Grandmaster-knight

Bundan sonra yok...
gördügün gibi hepsi bu...ayrýca prisoner kurtararak da adam sahibi olabilirsin.
EDÝT:rütbe artmasý maastan baska hiç bir seyi etkilemiyor :sad:

Peki bu rütbeler nerede yazýyo? Yani oyunda hangi rütbede olduðumu nasýl öðrenebilirim!

count ya da king ile konustugunda "about my rank and wages" kýsmý var oraya basýnca adam söylüyor

Yardýmlarýndan dolayý gerçekten çok teþekkürler son bir sorum daha var iki farklý ordu var bu iki ordu arasýnda ne gibi farklar var herhangi birine katýldýðýnda neler oluyor?

pek fazla degismiyor ama ben sahsen vaegir oldum kaným ýsýndý onlara ve yanýlmýyorsam vaegirler daha fazla maas veriyor

Peki bu adamlar seni savaþa mý çaðýrýyolar yoksa sen gönüllü olarak kafana estikçe kendin mi gidiyorsun

countlar görev veriyor git sunu getir raider öldür,5 tutsak getir...böyle yani

Ya aslýnda bu biraz da oyuncuya bakýyor. Yani tabi oyunda olsa apayrý olur ama, biraz yaratýcýlýk yardým edebilir.
Karakteri oynarken karaktermiþsiniz gibi oynayýn.

Mesela ben bir karakter açtým. Haydutumsu bi tip yaptým suratý her iþi yapar diye. Adam kendine bir grup ordu yaptý baþlarda ve kervan yaðmalamaya baþladý. O sýrada bir Swadian Patrol saldýrdý. Karakter bu arada adamlarýna oldukça baðlýydý. Savaþta bir swadian "þovalyesi" karakterin yetiþtirmek üzere kiraladýðý bir köylüyü öldürdü. Þeref, güç ve benzeri meziyetleriyle övünen bir þövalyenin böylesine bir cinayete tenezzül ettiðini görünce, Swadian'larýn her birini öldürmeye yemin etti karakter. Vaegir ordusuna katýlmayý düþünmüþtü ki, Reyvadin'e tam girecekken þehirden çýkan bir grubun saldýrsýna uðradý. Yol boyunca çok fazla saldýrýya uðramýþ ve ordusunun neredeyse tümü yaralýydý. Sonuç hüsran oldu. Karakterin teslim olmak zorunda kaldý ve tüm ordusu esir alýndý. Ancak tüm askerlerine, teker teker, kardeþ gibi baðlý olan ve son savaþlarda çevreye yabancýlaþtýkça daha da baðlanan karakter, küçümsenemeyecek bir öfke büyütmüþtü içine. Teker teker, askerlerini esir eden tüm vaegirleri öldürdü ve adamlarýný kurtardý. Þimdi iki ülkeye de nefret duyuyor ve onlarý olabildiðince mahvetmek için elinden geleni yapýyor. Özellikle þövalyelere karþý ayrý bir nefreti var.

Buna ek olarak kendisi tamamen saldýrý üzerine kurulu bir eðitime sahip. Çift elli silahlar ve tatar yayý kullanýyor. Bilgisayar yetmediði için savaþ boyutunu küçük tutuyorum. Orduda 21 swadian sharpshooter 21 swadian knight var (olacak bir iki eksik kapanýnca). Eðer sharpshooter aðýrlýklý bir grup gelirse, kendisi de attan inip crossbowa geçer. Yok þövalyeler geldiyse atýyla dalar. Yani adamlarýyla uygun. Karýþýk gelirse bazen iner bazen biner falan.

Þimdi bu kadar þeyi niye yazdým? Þundan. Böyle þeyler oyuna tat katýyor,karaktere kendiniz bir hikaye ekleyin, kendiniz bilgisayar yönlendirmeden bazý þeyler yapýn. Güzel oluyor yani. Yeni versiyonlar gelene kadar oyalar:smile:

ben de sýrf kurtarmak zorunda kalmak için bilerek yeniliyor ve tutsak veriyorum sonra da bütün haritada onlarý arýyorum.adamlarýmý tanýyabilmek için hired blade veya mercenary ile olusan bir ordu yaptým :smile:

Aslýnda oyundaki karakterim zaten D&D den bana miras kalmýþ bir paladin : Cregon Molgar. Geçmiþi var ve burada da aynen geçmiþine uygun bir oyun oynuyorum. Ayný seninde dediðin gibi bir amacý ve bir düþünce tarzý var ama benim bilmek istediðim þey konu baþlýðýný açarken aslýnda yapabileceklerimin sýnýrý. Mesela yeteri kadar ün ve þöhret kazanýldýðýnda küçük bir keep sahibi olabilir miyim. Benimle birlikte gezmeyen fakat bana baðlý küçük birliklerim olabilir mi...
Ve bunun gibi onlarca fikir...
Olsa güzel olurdu ama böylesiylede uzun zamanlar idare ederim...

evet evet mesela zendar için görev yapýyorsun en üst rütbeye geliyorsun ama count amansýz bir hastalýktan ölüyor yerine de seni count yapýyorlar...

keske...ben olsam böyle yapardým.bi de söylenenlere göre four ways inn'de sehir kurabilecegiz ama emin degilim

haritada öyle bir yer var reyvadin ve halmarýn arasýnda marnid ile borcha'yý oraya yollayabiliyorsun

Ya þehir kurma falan olsa ben herhalde aklýmý kaçýrýrým okulu falan býrakýp kendimi oyuna adarým :grin:

Back
Top Bottom