Users who are viewing this thread

Merhabalar, Ben hem Warband hem Bannerlord oyunlarının sıkı fanı olan birisiyim. Uzun süredir Bannerlord oynuyorum ve fark ettiğim eksikleri de sizinle paylaşmak istedim. Belki düzeltilir de tespitlerim bir işe yaramış olur. Oynadığım versiyon 1.7.2.

-Kendi krallığımız bir başka krallıkla savaş halindeyken, krallığımızın lordları barış yapma oylaması başlattığında, hangi şartlarda barış yapıldığı, yani kimin kime kaç dinar haraç vereceği, gözükmemekte. Dolayısıyla barışın şartları bilinmediği için de genelde oylamayı reddetmek durumunda kalıyoruz. Basit bir şekilde düzeltilebileceğini düşündüğüm bir durum.
-Savaşlarda Birlik Limiti kullandığımız durumlarda, destek birliklerinin doğma şekli aslında mantıken yanlış. Örnek olarak savaş limitimizin 500 kişi olduğunu düşünelim, rakibin 200 bizim de 800 askerimiz olsun, normal şartlarda sadece asker sayısı oranları hesaplanarak düşünüldüğünde, savaşa ilk katılan askerlerin, rakipte 100, bizde 400 kişi olarak olması gerekiyor. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Savaşın başladığını ve rakibin hiç kayıp vermeyerek bizim askerlerimizin 100 ünü etkisiz hale getirdiğini varsayalım, bu durumda 500 kişilik olan savaşta 100 kişilik bir boşluk oluştu, bu durumun devamında oyunun şuanki versiyonunda olan şey, benim tarafıma desteklerin savaşa katılması, ancak kayıp vermeyen tarafa hiçbir destek katılmaması yönünde. Bu aslında, savaşta öne geçen tarafın avantajlı konuma geçmesi gerekirken, avantajının nötrlenmesine sebep oluyor. Yani sen savaşın başında kazanıyorsun, oyun seni cezalandırıp karşı tarafa destek doğuruyor :grin: Çok önemli bir soru soracağım. NİYE ??? Bunun yerine savaşta 100 kişilik boşluk oluştuğu anda, savaşın dışında bekleyen birlik sayılarının oranına göre (bu durumda 400 e 100) iki tarafa da destek birliklerin verilmesi gerekir(80 e 20).Warband'de bile bu böyleyken, bunun Bannerlord'da olmaması büyük bir eksik. Tamamen savaşın momentumunun önüne geçen bir durum ve acilen düzeltilmesi gerekiyor. Gönül ister ki birlik limiti olmasın lök diye oturalım mape herkes elinde ne varsa koysun ortaya, ancak fps imiz buna yetmiyor. O yüzden acilen lütfen düzeltin.
-Savaşta desteklerin doğma yerleri çok sıkıntılı. Her savaşta ayrı bir şekilde taklaya geliyorum. Bazen benim birlikler taaa spawn noktasında doğuyor, rakipler savaşın olduğu yerin hemen dibinde doğuyor, dezavantajlı konuma düşüyorum. Bir keresinde rakibin birlikleri benim birliklerimin arkasında bile doğdu, kapana kısıldım, o kadar sinir bozucu oluyor ki size anlatamam. Eskiden herkes spawn olduğu yerde doğuyordu. Bunu bildiğimiz için ona göre hareket ediyorduk, valla şuan ortalık çok karıştı, kim nerde doğacak kestiremiyorum. Mesela bir keresinde piyadeler ve okçularımı geride tutmuştum, süvarileri rakibe saldırtmıştım, benim destek piyadelerim süvarilerimin olduğu yerde doğdu, düşmanların içine :grin:, yazık bir de ordan geriye doğru yürümeye çalışıyorlar falan, rezil olduk yani. Bu yeni destek konumlandırma sistemi bence çok kötü olmuş bunu daha dikkatli bir şekilde düzenlemeniz lazım, bir kere çatışmanın olduğu yere lök diye yeni birlikler girememeli belirli bir uzaklığı olmalı çok rahat bir şekilde askerlerimiz boğulabiliyor. Bu destek konumlandırma problemi aslında bir önceki Savaş Birlik Limiti problemiyle de yakından bağlantılı, öne geçtiğimiz savaşta rakip birlikleri çatışmaya yakın bir şekilde doğduğu için fazla fazla gereksiz asker kaybediyoruz. Oyun bizi kazandığımız için cezalandırıyor. Çok kötü bir durum, acilen düzeltilmeli.

Şuan için öncelikli olarak acilen düzeltilmesi gerektiğini düşündüğüm problemler bunlar, onun dışında oynarken aklıma geldikçe yazacağım şuan aklıma gelmiyor ama mutlaka daha fark ettiğimiz şeyler var. Bu oyunu daha güzel oynanılabilecek bir hale getirmek için üzerime düşenin, problemlerini en açık dille size aktarmam gerektiği olduğunu düşünerek vaktimi harcayıp buraya yazdım. Umarım okuma zahmetinde bulunur ve haklı bulduğunuz noktalarda gerekeni yaparsınız. İyi çalışmalar.

Ayrıca YouTube'da Bannerlord serisi çekiyorum, iddia ediyorum tekli oyunculuda benden iyi oynayan yoktur :grin:,(en azından ben görmedim), çok iyi oynayan birinden Bannerlord izlemek isteyen varsa kanalıma göz atabilir. https://www.youtube.com/channel/UCOEHKEa9uBf2ONK27Wn_Rgg . İyi seyirler.

-Zeynel Abidin Balkancı
 
Last edited:
Hangi açıdan mesela beyim? :grin:
Genel olarak savaş stratejisi, savaş kontrolü, süvari kombatı, yay kullanımı, el çabukluğu, oyun hakimiyeti, campaignde nerede nasıl ilerleyeceğini bilmek, oyun hakimiyeti yani. Mutlaka benden iyi oynayanlar da olabilir ama oyunu oynanabilcek en iyi şekle yakın oynadığımı düşünüyorum. :grin: Büyük savaşlarda en az 50 kill falan alıyorum her ayar en zor zorlukta. Kanalımda 92 kill aldığım bir savaş var mesela orda izleyip biraz anlayabilirsin.
 
Warband'de multiplayer oynamıştım. Bannerlord'da denemedim, açıkçası multiplayer bana single kadar eğlenceli gelmiyor, ikisi çok farklı oynanış şekillerine hitap ediyor. Singleplayer'daki büyük savaşlar, insan yığınları, kaotik savaşlar ve o savaşları yönetmek, aynı zamanda ölmemeye çalışırken savaşmak ve bu savaşların gerçek haritada belirli anlamlara geliyor olması(campaign) daha güzel geliyor. Multiplayer'da daha küçük boyutlu savaşlar olması ve deathmatch gibi olması ayrıca savaşları senin kontrol etmemen herkesin oyuncu olması beni çok sarmıyor.
 
BANNERLORD 1.8.0 BANA GÖRE EKSİK VEYA YANLIŞLAR

+ Krallık kurmadan bir lordu teslim ol deyip savaş açtıktan (kale fethetmek için) sonra diyarlarımız barış yapmalı demek için o krallıktan rastgele yönetici klanda olmayan bir lordla antlaşma yaptığımda ödediğim para sadece o klana gidiyor. Bence yönetici klana veya o krallıktaki bütün klanlara dağıtılmalı.

+Krallık kurduk bir krallıkla savaştayız baya üstünüz haraç alarakta antlaşma yapmalıyız illa bütün lordlarını tutsak almamıza gerek kalmamalı.

+Krallığım Vlandiya-Batanya taraflarında büyüyor ama Khuzait bana savaş açıyor bence mantıksız. Sınır komşuları veya kendini tehlikede hisseden krallıklar savaş açmalı. Birde bir krallık 2-3ten fazla krallığa savaş açması mantıksız geliyor.

+Birlik kurduğumuzda ona sadece devriye seçeneği ve hangi kentlere devriye yapma seçeneği gelmeli. Ordu kurulduğunda başını alan gidiyor.

+Birlik sekmesini açtığımızda sıralama olmalı. Seviye/adet/tür/maaş gibi

+Birliklerimiz ve garnizonlar arasında asker aktarımı yaparsak işlerimiz çok daha güzel ve hızlı olur.

+Birliklerimizin alacağı askerlerin türlerini yüzde dilim olarak seçebilmeliyiz

+Klan sekmesinden tımarlarımızı yönetme şeklimiz gelişmeli inşaat sıralaması ve para aktarımı o tımara gitmeden yapılmalı.

+Tımarlara aktardığımız para 10bin ile sınırlı olmamalı. Param var 200bin aktaracağım 20kere sürükle ve işaretle sadece amelelik takastaki gibi miktar girebilmeliyiz.

+Tımarlarımız açlıktan kırılırken bende binlerce yiyecek olması çok saçma ve mantıksız bir miktar tımara aktarabilmeliyiz.

+Başka tımarlarda çete üyelerine para verip yada kendimiz uğraşarak iç karışıklık çıkarabilmeliyiz

+Sahip olduğumuz bi tımarda lordları turnuvaya davet edebilmeliyiz

+Ansiklopedi üzerinden NPClere uzaktan süreli şekilde erişebilmeliyiz; hediye, evlilik teklifleri(kardeşimiz ve kendimiz için), barış teklifi, başka lordu krallığımıza çekmek ve özellikle paralı klanlara teklif etmek için

+İlişkimizin yüksek olduğu insanlara üvey evlat olabilsek güzel olur

+Eş ve yoldaşlarımızla olan muhabbetimiz çok kısıtlı daha çok vakit geçirmeli ve ilişki kazanmamız daha güzel olur. Yoldaşımla ilk antlaştığımızda ilişkimiz -2 onu bi yerde kurtarmadıkça veya tımar vermedikçe ilişkimiz pek düzelmiyor bunlara gerek kalmamalı.

+Çocuklarımız ve kardeşlerimiz 18 yaşına gelene kadar hiçbir eğitim almamış gibi özellikleri 5-10 artıyor oysaki o yaşa kadar insan çok güzel eğitilir. Bence 3 tane felan alan seçip büyüyene kadar o özelliklerini geliştirebilmeli

+Düşman birliği yakaladığımızda ona saldırmamak için bize para teklif etmeli

+Dükkan ve yoldaş miktarı bence daha da arttırmalıyız sonuçta paran olduğu sürece hepsini yapabilirsin

+Diğer lordlara veya yoldaşlarımıza görev verebilmemiz çok güzel olur. Asker, at, yiyecek toplama gibi

+Bence demircilik kadar olmasada farklı para getiren meslekler olmalı. Gümüş, ahşap işçiliği gibi

+Oyunda sadece düşmanlık değil ittifakta kurulmalı özellikle üç imparatorluğun birleşmesi efsane olur

+ KESİNLİKLE EMİNİM Kİ EN GÜZEL VE EN ÇOK BEKLENEN HARİTA YANI SEFER MODUNDA MULTİPLAYER OYNAMA
4 kişi felan sönüktü olabilir bu gerçekten büyük yenilik ve cazibe katar lütfen olsun lüüütfen

Teşekkür ediyorum iyi günler iyi çalışmalar. :smile:
 
Last edited:
Bannerlord düzeltilmesini istediğim

Savaşta düşman öldürdüğümüzde ekran ortasında çıkan isimler seri ve çok sayıda ölüm yaptığımızda ekranı kaplıyor ve at sürmeme engel oluyor. Bu ortadaki ölüm listesindekilerin sayısı 4-5 i geçmezse bütün sorun çözülür


Örnek foto
https://www.hizliresim.com/bkmy1se
 
1.8.0 HATA

Kale savunması yaparken düşman birliği kale duvarının üstünde doğdu 3-4 posta istenirse video atarım
 
Back
Top Bottom