Oyuna 4 ay aradan sonra giren birisi neler hisseder?

Users who are viewing this thread

Ne haddime diyerek tribe girmenin anlamı yok. Cevap verme gereği duymadı diye ajitasyon yapmışsın, sebebini açıkladım.
Ajitasyon falan yaptığım yok cevap verme gereği duymamış dedim. Senin dediklerin de aynı yola çıkıyor. Ayrıca senden bir açıklama bekleyen de olmadı. Bilir kişi gibi konu altında her yazılanı üstüne alınmana gerek yok o yüzden. Sanki sıkıntımıza göre developerlar arasında doğru olanı seçip direkt olarak onunla iletişime geçme şansımız var da biz inatla yapmıyoruz. Emek harcanıp paylaşılan görüşleri çevirip -eğer bölüm sorumluları yabancıysa- gerekli yerlere iletmekle uğraşmayacaklarsa biz burada ne arıyoruz? EA niye var?

Diğer etiketlediğim dev.ler diye bir şey yok(ki 21. yy'da yaşıyoruz 1 tık ile translateden çevirip %70-80 oranında anlayabiliyorum) bu etiketlediklerim dev.ler arasından forumda mesajlara cevap verenler ve evet sadece bu kadar var.
 
Ajitasyon falan yaptığım yok cevap verme gereği duymamış dedim.
"Gerek Duymamak" ile "Ee napayım kardeşim sahneler canlı değilse ne yazayım ki buna ben" arasında fark var. Sen gerek duymamış dediğin zaman sanki adamlar ile alakalı bir şeyi yazmışsın da adam seni takmamış anlamı çıkar, gerek duymamış önemsiz görmüş anlamı çıkar. Eski Facebook paylaşımları gibi "Çekme oğlum fakiri kimse beğenmez" tadında "Yazdık da gerek duymadı. Neyse muhabbet oluyor" ajitasyonu yaptın gayet.

Ayrıca senden bir açıklama bekleyen de olmadı. Bilir kişi gibi konu altında her yazılanı üstüne alınmana gerek yok o yüzden.
:smile:
Burası bir forum ve senin anlamsız gelen serzenişine cevap verdim. Yok ben illa ki rastgele developer etiketlemeye devam edeceğim diyorsan yolun açık olsun, hayırlı işler.

Kaldı ki Developerların işi seninle hasbihal etmek değil. Hatta kendisi ile alakalı bir oyun mekaniği hakkında bile eleştiri yapsan "Napalım kardeşim bana ne, önüme bug diye eklenirse yönetici tarafından yaparım o zaman" diyebilir hepsi. Kimse de niye böyle dedin diyemez çünkü iş tanımında senin açtığın her konuyu okumak yok. Bazıları insiyatif kullanarak okuyor cevap veriyor hatta yeri geliyor bunu dile getiriyorlar kendi toplantılarında.

Eğer çok derdin varsa ve ilgili kişiye gitmesini istiyorsan Community Manager'ları dene. Developerlar senin şirket içi temas noktan olmamalı. Bu şekilde garip bir serzenişle ise hiç olmamalı. Sana neden cevap vermediğini söylediğim zaman bile kendi kendine tetiklenip "Ne haddimize" falan dedin.



"Böyle EA olmaz olsun bilgi/suggestion aktarma yolumuz yok" diyorsan da @Kiron ve/veya @Homerøs belki bir sub konu açabilir. Çünkü İngilizce forumda olduğu gibi bir Suggestions yapısı Türkçe forum içinde yok. Olmadığı için de -ilgilisi her kimse TW için - bu tarz bulk konular havada kalıyor.
 
@Bloc Ya kardeşim sen laf anlamaz mısın? 2-3 kişi inşallah gören olur dikkate alırlar vs. yazmış. Bende mexxico'nun girdiğini gördüm ve bunun bilgisini verdim. Eğer "ulaan konuma geldiler görüldü attılar" gibi bir derdim olsa olayı ilk gördüğümde veya ilk "inşallah geri dönüş yaparlar" tarzı mesaj geldiğinde yazardım. Konumu yeterince baltaladığın yetmedi şimdi de kişisel tartışmaya çeviriyorsun olayı. Bu konu ne senin uzun uzun mod kit ile ilgili alakasız tartışmanı yapmak için açıldı ne de dev.lerin avukatlığını yapman için. Senin, oyunda gözüme çarpan detaylar ile ilgili açtığım konuda mod kit tartışması çıkartıp onun bunun dediğine salça olman yeterince anlamsız ama sesimi çıkartmadım. Eğer burası bir forumsa git kendi konunu aç orada kimin avukatlığını yapıyorsan yap, kiminle tartışıyorsan tartış.

edit: tetiklenmemin sebebi dev.lerin geri dönüş yapmaması değil senin konuya müdahil olman.
 
Konumu yeterince baltaladığın yetmedi
Bu konu ne senin uzun uzun mod kit ile ilgili alakasız tartışmanı yapmak için açıldı ne de dev.lerin avukatlığını yapman için.
:smile: Güzel yem. Senin aksine ben bunlara tetiklenmem ama, forumun kurallarına hakimim çünkü.

Senin, oyunda gözüme çarpan detaylar ile ilgili açtığım konuda mod kit tartışması çıkartıp onun bunun dediğine salça olman yeterince anlamsız ama sesimi çıkartmadım.
Mod kiti ile alakalı bir tartışma yok. Forum olduğu için senin dışında insanlar da fikir belirtiyor onlarla fikir alışverişi oluyor. İlgisi varsa dijiTurke dökümantasyon da atabilirim konuyla alakalı, işine yarar. Bunlarla derdin varsa raporla, bırak orasını Moderatörler karar versin ( her ne kadar "konu" ile alakalı da olsa)
İstersen sesini çıkar, beni mi banlayacaksın anlamadım bu tavır nereden geliyor? Konu senin diye sadece senin istediğin kişiler yazmayacak buraya, sadece seninle ajitasyon yapacaklar da yazmayacak. Git kendi konunu aç mantığı baya anlamsız. Konu benim konum sadece ben yazacağım tavrın foruma uygun değil zaten. Salça olmak, baltalamak gibi laflar kullanarak flaming yapıyorsun.

Senin Developerlara anlamsızca tetiklenmen ve ajitasyon yapman da konuyla alakalı ayrıca. Konudan saptığımız yok. Konunun içinde bizi takmıyorlar tavrı alıyorsun çünkü - konudan sapmak ise bu, sen sapıyorsun. Uzatmanın anlamı yok, elime bunlar geldi bunları etiketledim demişsin resmen zaten.

Oyun hakkındaki eksik olduğunu düşündüğün şeyleri söylemişsin ve bunlar ile alakalı fikir beyan da edildi birçok kişi tarafından. Moderatörler uygun bölümü açarsa Öneriler kısmına da taşınır zaten konun.

Şunları da raporlamadığın sürece kendiliğinden "Kim görüyorsa söylesin önemli kişilere bi el atın düzeltin" mantığıyla düzelmesini beklemek anlamsız.
https://forums.taleworlds.com/index.php?forums/teknik-destek.649/ şuradan açabilirsin konusunu
 
@Bloc ya allah aşkına gece gece günaha sokma insanı. 4 ay sonra oyuna girdim neler yeni neler gözüme çarptı diye paylaşmak istedim. Konu benim istediğim yazar demiyorum konumun dışında tartışmalara giriyorsun ve konuyu baltalıyorsun. Elime bunlar geldi bunları etiketledim demedim dev.lerin profillerine baktım kim daha önce foruma mesaj yazmışsa onları etiketledim. 2 yıldır hesabı olup 0 mesajı olan dev.i etiketlemenin anlamı yok. Ayrıca bu olayı yaparken senin kadar düşünmedim sadece etiketledim. Anana babana küfür etmişim gibi gelip bana laf yetiştiriyorsun. Daha önce de bu tarz muhabbetlere girdin insanlarla. Sal artık konuyu ortada bir emek varsa saygı göster.

Amacım ne hata raporlamak ne de yöneticilere bunları düzeltin demek. 4 ay sonra girdim oyuna. Forumdan muhabbetim olan belli başlı kişilerle muhabbet olsun diye konu açtım ve güzel bir muhabbet oldu. Burada ne mod kit ile alakalı bir şey görebiliyorum ne de dev.leri ölümüne savunacağın bir şey. 1 sayfa dolusu gözüme çarpan detayları yazdım altta muhabbeti geçti diye devleri etiketledim yaptığın muhabbete bak. Hayır, tek kişilik TW gibi geziyorsun ortada varsa bir sorunun toplanıp sana Moderatör gibi davranalım kendini tatmin et.

Rica ediyorum artık uzun uzun şeyler yazma çünkü cidden umursamıyorum, yarısını bile okumadım. Benden uzak dur yeter.
Edit: çok fazla işe yaramasa da yok say butonunu kullanıyorum. Bir derdin varsa özelden yaz yoksa daha fazla kirletme burayı.
 
Flaming
Konuyla ilgili ön-görüşümü belirtmiş sonrasında da konuşulan eksikler-güncellemeyle ilgili bazı çözümleri barındırabilecek e.1.5.6'nın beklediğimizden büyük olacabileceğini söylemiştim. Bundan sonra Bloc'un bir düzeltme girişimiyle(ki direk/doğrudan bir şeyleri yapabilme konusunda yaklaşımım farklı olduğundan pek etkili olmadı) 2-3 mesaj daha atma gereği duydum, bu mesajlar mod üzerine biraz yoğun döndü ve fakat esasen orada da eksikliğini gördüğüm birkaç bir şeyden bahsetmedim değil, son olarak ekipman slotu+silah/kalkan konum kombinasyonları ile ilgili fikirlerimi söyledim @Makaveli23

"Boş konuşmayın, mesaj sayısını yükseltmek için mesaj atılır mı, sen zaten bilmiyorsun kesin bilgi budur[kesin bilgi ortada resmen yokken], bu oyun farklı o oyun farklı, neden sürekli foruma mesaj atıyorsunuz, bu bannerlord git warband oyna" vb söylemlerle başkalarının katılımlarını-fikirlerini kötü görüp tartışmaya girenler(kötü giriş) hep oluyor, Bloc 'u da bu tarz söylem ve tavırlara görmedim değil zaman zaman. Hatta, "yok öyle değil direk ekleniyor" da bence bilgiç bir cevaptı, konu birazcık da olsa saçıldı.. Ama sonuçta dediği gibi fikir alışverişi ağırlıklı gitti oradaki yazışmalar. Burada senle "kuralına göre" yazışıp seni ceza almaya itecek cevaplar atabilir, buna dikkat et. Bloc 'ta var o potansiyel. Bence arada konudan saparsak bizi uyar yeter @Makaveli23 , marda bile sight podcastten anladıgım kadarıyla, sürekli gelen kötü/yersiz cevap ve tepkilere aşırı duyarlı hale gelmiş ister istemez napsın sürekli maruz kalıyor, ama kötü tartışmalara girmemek açılmamasına uğraşmalıyız, ya kuralına göre güzelce konuşmak ya da duyarsız kalmak lazım. Bloc eğer böyle davranıyorsa sürekli, seni muteye vs sevk ediyorsa, duyarsız kal. Konudan saparsak da konuyu hatırlat yeter. Ortada çok güzel bir geribesleme var, konu da iyi, aklında fikri olan unutmadan yazabilir taze yaze sıcacık bir konu... Güzel iş yapıyorsun, ceza almana hiç ama hiç gerek yok.

(Bu arada @Bloc yarışmaya katılmayacam ama sahne olarak ufak birkaç bir şey yapmaya niyetim var, gönder gelsin benim anlayacağım kaynakların, malum ben ingilizce tonla kaynak görüyorum ama mesele direk, kolay bir şekilde model eklemek, hızlıca custom battle modülü oluşturmak vs benim için, türkçe dokömantasyonda bunlardan biri. Beni ve oyunu iyi anladığın için, işime yarayacak şeyleri de çok iyi biliyorsundur, dm den paylaşımını bekliyorum. )
 
Flaming
Bloc 'u da bu tarz söylem ve tavırlara görmedim değil zaman zaman.
Burada bana kişisel olarak bir şey söylüyorsun. Devamında da söylüyorsun. Bunlar flaming. Bana cevap hakkı doğar. Yapmayın bunları boşuna işte. Polemiğe girmeyeceğim ama burada. Diğer arkadaşa bu bağlamda zaten anlatacağım bir şey kalmadı, kafama göre konu açtım elime geleni etiketletledim, öv yazdıklarımı ya da git başka konuya tavrı içinde olan birisine laf anlatmak anlamsız. Sana atıyorum kaynağı DM'den. Zaten takip ettiysen Discord falan görmüş olabilirsin ama normal aratınca ben denk gelmedim, önceden kaydetmiş olduğum iyi olmuş. ( Konuya atmıyorum Konu Sahibi tetiklenmesin diye :smile: )
Bu dediğin "zamanlara" örneğin varsa da DMden beklerim ama. Konuyla alakasız mesaj atanları uyarmak forumu kullanan birisi olarak benim hakkımdır: mesela Bannerlord genel konusunda iki sayfa başka mod konuşulması bunlardan birisidir. Doğrudan şikayet de edilebilir ama doğrudan şikayet edip zaten forumu kullanan birkaç kişiyi mute'lamanın anlamı yok.

Konuya tekrardan dönüş yapacak olursak, oyuna 4 ay sonra girecek birisinin optimizasyon konusunda bariz bir iyileşme göreceği kesin. Onun dışında bazı noktalarda iyileşmeler görse de "oyun baya değişmiş" diyeceği bir değişim şu son 4 ay içinde olmadı. Burada 1.5.6 ile ilgili heyecanı yükseltmeye de gerek yok bence çünkü görülen o ki çok bir şey eklemiyor oyuna. MP fixleri, snowballing fixleri falan. Fixler önemsiz çünkü eklenen bir şey değil, mevcut bozukluğu düzeltebiliyorlar şu an sadece. Yabancı forumda bu takım eklese eklese Devrim/İsyan özelliğini ekler ve oyun EAdan çıkar deniliyordu. Bu hız düşünüldüğü zaman olacak şey zaten aşağı yukarı bu gibi. Hatta genel bir TW mentalitesi olarak "Yeni bir şey ekle, diğer kısımları boz, otur diğer kısımları düzelt, eklediğin o küçük özellik aylar alsın" olayı şu an bahsi geçen İsyan özelliğinde de olmaya başlamış. Snowballing sistemini tekrar geri getiriyormuş falan. Bir yandan hala birçok sahne birbirinin aynı olmasının yanı sıra bir avuç savaş sahnesi var oyunda hala. DejaVu yaşayarak sürekli aynı yerlerde savaşıyorsun. Bannerlord konusunda en nefret ettiğim özellik Warband içinde olan otomatik savaş alanı yaratma özelliğinin eklenmemiş olması. Bu tarz çok temel sorunlar varken OPnin beklediği gibi RD3:Bannerlord olmayacak hiçbir zaman bunu emin bir şekilde söyleyebilirim.
 
Burada bana kişisel olarak bir şey söylüyorsun. Devamında da söylüyorsun. Bunlar flaming. Bana cevap hakkı doğar. Yapmayın bunları boşuna işte. Polemiğe girmeyeceğim ama burada. Diğer arkadaşa bu bağlamda zaten anlatacağım bir şey kalmadı, kafama göre konu açtım elime geleni etiketletledim, öv yazdıklarımı ya da git başka konuya tavrı içinde olan birisine laf anlatmak anlamsız. Sana atıyorum kaynağı DM'den. Zaten takip ettiysen Discord falan görmüş olabilirsin ama normal aratınca ben denk gelmedim, önceden kaydetmiş olduğum iyi olmuş. ( Konuya atmıyorum Konu Sahibi tetiklenmesin diye :smile: )
Bu dediğin "zamanlara" örneğin varsa da DMden beklerim ama. Konuyla alakasız mesaj atanları uyarmak forumu kullanan birisi olarak benim hakkımdır: mesela Bannerlord genel konusunda iki sayfa başka mod konuşulması bunlardan birisidir. Doğrudan şikayet de edilebilir ama doğrudan şikayet edip zaten forumu kullanan birkaç kişiyi mute'lamanın anlamı yok.

Konuya tekrardan dönüş yapacak olursak, oyuna 4 ay sonra girecek birisinin optimizasyon konusunda bariz bir iyileşme göreceği kesin. Onun dışında bazı noktalarda iyileşmeler görse de "oyun baya değişmiş" diyeceği bir değişim şu son 4 ay içinde olmadı. Burada 1.5.6 ile ilgili heyecanı yükseltmeye de gerek yok bence çünkü görülen o ki çok bir şey eklemiyor oyuna. MP fixleri, snowballing fixleri falan. Fixler önemsiz çünkü eklenen bir şey değil, mevcut bozukluğu düzeltebiliyorlar şu an sadece. Yabancı forumda bu takım eklese eklese Devrim/İsyan özelliğini ekler ve oyun EAdan çıkar deniliyordu. Bu hız düşünüldüğü zaman olacak şey zaten aşağı yukarı bu gibi. Hatta genel bir TW mentalitesi olarak "Yeni bir şey ekle, diğer kısımları boz, otur diğer kısımları düzelt, eklediğin o küçük özellik aylar alsın" olayı şu an bahsi geçen İsyan özelliğinde de olmaya başlamış. Snowballing sistemini tekrar geri getiriyormuş falan. Bir yandan hala birçok sahne birbirinin aynı olmasının yanı sıra bir avuç savaş sahnesi var oyunda hala. DejaVu yaşayarak sürekli aynı yerlerde savaşıyorsun. Bannerlord konusunda en nefret ettiğim özellik Warband içinde olan otomatik savaş alanı yaratma özelliğinin eklenmemiş olması. Bu tarz çok temel sorunlar varken OPnin beklediği gibi RD3:Bannerlord olmayacak hiçbir zaman bunu emin bir şekilde söyleyebilirim.
İşte aradığım yorum.
 
"Yeni bir şey ekle, diğer kısımları boz, otur diğer kısımları düzelt, eklediğin o küçük özellik aylar alsın" olayı şu an bahsi geçen İsyan özelliğinde de olmaya başlamış. Snowballing sistemini tekrar geri getiriyormuş falan
Bu isyanın snowball olayını tekrar doğurmasını yazmıştım mexxico eskisi kadar kötü olmuyor snowballing ama demişti, tamamen içine etmiyorda etkiliyor gibi. Ama üstte yazdığın şey doğru

Yap -> öncekileri boz -> öncekileri tekrar düzelt
 
Bu isyanın snowball olayını tekrar doğurmasını yazmıştım mexxico eskisi kadar kötü olmuyor snowballing ama demişti, tamamen içine etmiyorda etkiliyor gibi. Ama üstte yazdığın şey doğru

Yap -> öncekileri boz -> öncekileri tekrar düzelt
Warbandda olan özellikler Bannerlord'da niye yok kardeşim bi sorarmısın yöneticilere ?
 
Yöneticilere erişimim olsa sorardım, ama cevap kısaca TWnin Bannerlord için olan hedefi Warbandden daha farklı.
Bu soru Tw yetkilileriyle olan her röportajda soruluyor ve her zaman aynı cevap alınıyor. Üzerine kafa yorulup pek tartışılacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Warband'da olup Bannerlord'da olmayan bazı özellikler eklenecek, sadece gelişim sürecinde ön planda tutulmuyor. Bazılarıysa iki oyunun farklılığından kaynaklı olarak elbette eklenmeyecek. Keşke o eklenecek ve eklenmeyecek özellikleri aydınlatsalar, fazla politik konuşuyorlar :grin:
 
Last edited:
@Makaveli23 bu LOD seviyeleriyle ilgili bir beklentin var mı?
4 ay sonra halen agaçları yeterince iyi görememişsindir diye düşünüyorum.

Sanıyorum detay seviyelerini en yüksek oranda alamıyoruz istesek bile şu an. Sistem otomatik ölçüm yapıp bize ortalama veya daha altı bir LOD saglıyor?

Etrafı daha iyi görmek, agaçları/uzakları daha güzel ekranda yükleyebilmek adına, etkisi oldugunu düşündüğüm LOD seviyesini sürekli en yüksek detayda olan haliyle kullanabilmek isterdim ben. Peki ya sen? Böyle bir beklentin var m? Dikkatini çektimi bu durum, ağaçların yüklenme mesafesi vs.
 
@Makaveli23 bu LOD seviyeleriyle ilgili bir beklentin var mı?
4 ay sonra halen agaçları yeterince iyi görememişsindir diye düşünüyorum.

Sanıyorum detay seviyelerini en yüksek oranda alamıyoruz istesek bile şu an. Sistem otomatik ölçüm yapıp bize ortalama veya daha altı bir LOD saglıyor?

Etrafı daha iyi görmek, agaçları/uzakları daha güzel ekranda yükleyebilmek adına, etkisi oldugunu düşündüğüm LOD seviyesini sürekli en yüksek detayda olan haliyle kullanabilmek isterdim ben. Peki ya sen? Böyle bir beklentin var m? Dikkatini çektimi bu durum, ağaçların yüklenme mesafesi vs.
Yükleme mesafesini ikimiz dışında takan yok maalesef.
 
Back
Top Bottom