Oyun içerisinde takıldığınız kısımlar

Users who are viewing this thread

Dostlar bir şey sorucam ben şimdi ana görevi tamamladım kurdum fakat görevde 100 askere sahip ol tamamlanmadığı için bir görev vardı onu bitiremedim bir sorun yaşar mıyım?

2. olarak da krallığıma derebeylerini nasıl çekicem geçen birisiyle konuştum ikna ettim takas yoluyla bana yardım etmen lazım dedi elimdeki her şeyi versem bile kabul ettiremiyordum nasıl halledicem yanıma derebeyi çekmeyi tımar verme seçeneği çalışmıyor.
 
Arkadaşlar merhaba,

Bu karakter geliştirirken oyun başında puan verdiğim skiller rahat bir şekilde gelişirken diğer skiller gelişmiyor. Örneğin Ben ilk save dosyamda tüm haritayı feth ettim. Ama mühendislikte daha ilk puanı bile veremedim. Sürekli kale, şehir kuşattım mancınık, koç başı kurdum ama ne hikmetse bunun puanı hiç ilerlemedi. Skiller için spesifik yapabileceğimiz bir şey var mı?
 
Arkadaşlar merhaba,

Bu karakter geliştirirken oyun başında puan verdiğim skiller rahat bir şekilde gelişirken diğer skiller gelişmiyor. Örneğin Ben ilk save dosyamda tüm haritayı feth ettim. Ama mühendislikte daha ilk puanı bile veremedim. Sürekli kale, şehir kuşattım mancınık, koç başı kurdum ama ne hikmetse bunun puanı hiç ilerlemedi. Skiller için spesifik yapabileceğimiz bir şey var mı?
Odak puanı olmadığı takdirde skillerde ilerleme olmuyor.Altında çarpanlar ne kadar etki ettiği sonraki seviyeye kaç xp olduğu filan yazar.Odak puanı ve ilgili Att. karakter özelliği gelişimi etkiliyor.Max nereye kadar ilerleyeceğide yeşil sınır.O sınırı çok az geçebiliyosun
 
Uzun olacak ama oyun çıktığından beri gerek multi gerek single oynuyorum ve takıldığım kısımlar şunlar.Oyunda seçenek olarak ansiklopedinin ve kısayolların kaldırılması(şehir,kale,köy)Ortaçağda akıllı tabletim varmış hissi veriyor ve büyük oranda soğutuyor beni.Ortaçağda yaşıyor hissiyatını vermiyor bu seçeneğin isteyen oyuncularda kaldırılmasını isterdim oyun içinde takıldığım bir kısım gibi durmuyor lakin atmosferi takılmış oluyor.İleri sarmadan oynuyorum ortaçağ hissini tamamen yaşamak için hiç bir şekilde kısayol kullanmıyorum ama karşılaştığım lordlara başka lordların yerini soramadığım için bir lordu bulmak oyun için 1 ay süremi alabiliyor.Kentlilere aradığımız kişiyi sormak çok güzel olmuş bu arada.2 save oynadım takıldığım diğer nokta evliliklerin ekipman dışında neredeyse hiç bir avantaj sağlamaması.Warband'da kadın karakter oynarken evlendiğim zaman inanılmaz avantajlar sağlıyordu ve orada kadınların hor görülmesi baskılanması müthiş bir atmosfer katıyordu oyuna kocamın kalesinden asker alabiliyordum,kocamla işbirliği yapıp isyan edebiliyordum.Namım ile saygı kazanıyordum gittikçe.Bu oyunda bir savede 4 tane kocam diğer savede 2 tane karım oldu ve hiç bir şekilde bir avantaj sağladıklarını görmedim sadece çocuk yapıp ekipmanlarını kullanabiliyoruz.Evlilik Warband'da hem kadın hem erkek karakter için oldukça zorluydu ve getirileri çok büyüktü siyasi ve politik olarak burada ise cariye veya damızlık seçer gibi çocuk yapma makinesi ve kaliteli bir kaç eşya almış oluyoruz.Takıldığım bir diğer nokta ise nihayet düzeltilmiş Kuzeyli kavimleri,vikingleri ve rusları çok seviyorum tarihi olarak ve sturgiya prensliği 6-7 yılda yıkılan bir krallık olduğu için kendi krallığımı kurmak zorunda kalıyordum kuzeye halbuki sturgiya'nın sancakla olan hikayesi ve Raganvad,Olek ve Godun arasında ki ilişkinin içinde olmak en büyük hayalimdi ve bunun için çok teşekkür ediyorum artık güvenle sancağı teslim edebilirim.Takıldığım son nokta ise silahların(kılıç,çift elli,gönderli)hiç bir şekilde geliştirmesek bile güzel bir kılıç giydiğimizde terminatöre dönüşmemiz.Sırf zorluğu hissetmek ortaçağda olmak adına piyade ve kalkan duvarında duran,yağmacı bir viking yerine okçu oynuyorum çünkü okçuluğu geliştirmek gerçekçi şekilde çok zor olmuş yılların ustalığını gerektiren bir şey çünkü okçu olmak.Ama tek elli,çift elli ve gönderli silahlarlara hiç puan vermediğim halde en elit askerleri bile yenmenin kolay olması, bu silah perklerinın sadece birliğimize etkisi varmış gibi hissettiriyor.İyi kılıçları zırhları ve ekipmanları kullanmak için de silah becerilerimizin ve perklerimizin gelişmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Eskiden oluşturulan birliklerle takas ekranı açıp demircilikte ürettiğimiz eşyaları birliğimize veriyorduk ve o birlikte eşyaları satıp bize günlük bir gelir getiriyordu. Böylece elden çıkarmak mümkün olmayan eşyalar paraya çevrilmiş oluyordu. O özellik kalktı mı? Oluşturduğum birlikle konuşuyorum takas ekranını açacak bir seçenek yok. Daha çok özellik isterken, hali hazırdaki özelliklerden de oluyoruz heralde :smile:
 
Oyunda 1-2 Aseray derebeyini idam ettim, Aseray düşmanları dahil tüm dünya bana düşman oldu. Normalde böyle mi olması gerekiyor?
 
Yerleşim yerlerinde bekledikçe karakter kilo alır. Haritada dolaşarak, savaşlara girerek zayıflatabilirsiniz. Haritada atsız dolaşmak işe yarar mı bilmiyorum ama o da olabilir.
Sürekli hareket halindeyim zaten at da kullanmıyom hile falan yok mu
 
oyunda ilerleyemiyorum para kasmak ilişki kasmak zor geldi taktik verebilir misiniz
Para kasmanin en kolay yolu demircilik.
İlişki kasmanin en kolay iki yolu
1. Demircilikte ürettiğin güzel silahları hediye etmek 2. (Bu çok daha iyi ama başlarda zor) bir krallığa bağlanmadan önce tarafına çekmek istediğin lordların düşman devletine paralı asker olarak katılıp, savaşta yenerek esir almayıp serbest birakmak. Biraz uzun iş ama güzel ilişki kasılıyor..
(Tabi bunlar benim bildigim, belki daha da kolay yolları vardır)
 
Beyler bannerlordda saldırma yönü olarak düşmanın pozisyonuna göre saldır seçeneği bulunmuyor, bununla ilgili modda bulamadım warbbandda hep böyle oynadım, bannerlordda zorlanıyorum, yok mu bu seçeneği eklemenin bir yolu?
 
800.gündeyim krallık kurarak ilerledim ama bazı lordları tarafıma çekmek çok pahalı 500k dinar servertim var ama takasta çok daha fazla istiyolar nedir bunun mantığı nasıl düşürürüm bu parayı daha iyi bir yolu var mıdır?
 
Back
Top Bottom