Oyun içerisinde takıldığınız kısımlar

Users who are viewing this thread

"Kompluyo durdur" göreviyle alakalı bilgi bekliyoruz arkadaşlar. Yok mu hiç geçen ?
Görevi veren Arzagosun yanına gittim, belki görevle ilgili bir şeyler söyler diye ama "Bana verdiğin görev hakkında" ya tıkladım oyun bu şekilde tıkandı kamera hareket ediyo sesler geliyo ama ilerlemiyo :
rxzFcR.png
 
Last edited:
4 gb radeon r7 m340 ekran kartım var fakat hem bilgisayar hem oyun ısrarla 512 mb dahili ekran kartını okuyor. Seçeneklerde kendi grafik kartımı göremiyorum.
Denediğim yollar:
Driver güncel
amd yazılımı güncel
oyunu yüksek performansta çalıştırmayı seçtim
BIOS da grafik kartı ile ilgili her hangi bir ayar bulunmuyor.
 
"Kompluyo durdur" göreviyle alakalı bilgi bekliyoruz arkadaşlar. Yok mu hiç geçen ?
Görevi veren Arzagosun yanına gittim, belki görevle ilgili bir şeyler söyler diye ama "Bana verdiğin görev hakkında" ya tıkladım oyun bu şekilde tıkandı kamera hareket ediyo sesler geliyo ama ilerlemiyo :
rxzFcR.png
Yabancı bir sitede okudum komplo göreviyle ilgili oyunda bir problem olduğunu varsaymışlar, zamanla komplo seviyesi yükseliyor ve 1400 olduğunda bir savaş oluyomuş, o savaştan sonra yeni görevler geliyormuş, yani görevi yapmaya çalışmak yerine akışına bırakmak şu an en iyisi heralde, kendi kendimize takılmaya devam...
 
⚡Sığınakları basarken karşıda 4 de olsa 40 ta olsa yanımıza aynı kişi sayısı adamla giriyoruz. Bu sayıyı arttırmamızın bir yolu var mı?
⚡Şehirdeki bazı tüccarlarla ilişkim -15 oldu. Görev var, güvenmediği için vermiyorlar. Görev alamadığım için ilişki ilerlemiyor. Bu ilişkiyi arttırmanın da bir yolu var mı?
⚡+1 Komployu durdur sorunu ben de de mevcut. Kaç kere telef olduk puan artışı çok az sağlanıyor.
 
Arkadaşlar oyunda seviye atlamam aşırı zor bunun bir kolay yolu var mı acaba karakter gelişimi beni yoruyo inanın her savaş en az 30 adam kesiyorum yine de çok az ilerliyor beceriler sizler bu konuda ne yapıyorsunuz ?
 
Mahkum bir lordla konuşurken sadece "sakın kaçmaya çalışma." yerine onu serbest bırakma o krallıkla barış imkanı gibi seçenekler de getirilmeli
 
Şehirdeki bazı tüccarlarla ilişkim -15 oldu. Görev var, güvenmediği için vermiyorlar. Görev alamadığım için ilişki ilerlemiyor. Bu ilişkiyi arttırmanın da bir yolu var mı?
Şehirin etrafında sığınak falan varsa (haydutta olabilir belki onu hatırlamıyorum) onu yok ettiğinde, oranın eşrafı ile ilişkin ilerliyor. Bunu deneyebilirsin. Belki işe yarar.
 
Merhabalar. sanırım bugün 1.03 patchleri gelmiş ancak benim savelerim 1.02 ve savelerimle oyuna giriş yapamıyorum. Farklı modlarla başlatmak istiyor musunuz diyor evet diyorum oyundan atıyor çalışmayı durduruyor. 1.01 den 1.02 ye geçerken de aynı hatayı 1-2 defa vermişti ancak 3. deneyeşimde girmişti. şimdi hiç oyuna giremiyorum. Çözümünü bilen yada aynı hatayı alan var mı
 
arkadaşlar çok basit bir sorum olacak, oyunda son gelişmeleri gördüğümüz takvim gibi bir kısım var mı?
Oyunda sol alt köşede bütün gelişmeler anlık olarak yazıyor biliyorum ama bazen gözden kaçabiliyor, o yüzden bir nevi bu kayıtların bir arada oldugu log arıyorum.
 
arkadaşlar çok basit bir sorum olacak, oyunda son gelişmeleri gördüğümüz takvim gibi bir kısım var mı?
Oyunda sol alt köşede bütün gelişmeler anlık olarak yazıyor biliyorum ama bazen gözden kaçabiliyor, o yüzden bir nevi bu kayıtların bir arada oldugu log arıyorum.
Kesinlikle o çok iş görür ben severim onu okumayı
 
Beyler oyunu bitireli üç gün oldu alıntılayıp durmayın teşekkürler. Evet yukarıdan da konuşuluyormuş da ilk baktığımda bulamamıştım ben belki buglanmıştır. 2-3 gün geçince olabilir. Şehre girip alt ile bakarken de görememiştim.
 
Sığınaklara saldırma mantığında sıkıntı olduğunu düşünüyorum 20 kişilik bir orduyla veya 100 kişilik bir orduyla sığınağa saldırmam arasında bir fark yok çünkü bana 6 veya 8 asker veriyor bunun karşılığında bazen sığınakta 40 civarında haydut oluyor. Daha fazla asker ile saldırmanın veya en azından hangi askerle saldıracağımın yolu varsa da ben bulamadım.
 
1-Öncelikle sorunun nasıl yaşandığını anlatayım. Bayrağın tüm parçalarını bulduktan sora Gairos'un hizmetini girip Batı İmparatorluğunun çöküşüne şahit oldum. Çökmeden önce krallıktan çıktım ve 2 adet toprak fethettim fakat kendi kraliyetimi oluşturamıyorum sizce bunun sebebi kraliyet oluşturma görevinin bitmesi midir?
2-Oyun kapanmıyor. Görev yöneticisinden kapatmadığım sürece oyun kapanmıyor.
3-1. maddede belirtiğim olaydan sonra tekrardan Istiana'nın yanını gittim ve bana verdiğin görev hakkında dedikten sonra oyun öyle kaldı diyalog kapanmıyordu.
Forum hesabım yeni olduğu için medya paylaşamıyorum o yüzden ekran görüntülerinin linkleri bırakıyorum aşağıya:
Screenshot
Captured with Lightshot
prnt.sc
Screenshot
Captured with Lightshot
prnt.sc
İyi Oyunlar
 
arkadaşlar şehirdeki çeteleri temizliyoruz malum ama oraya normalde adam yerleştirme var göstermişlerdi video larda biz nasıl koyucaz kendi adamlarımızı yapa bilen var mı ?

birde kervanı falan takip edebiliyorduk üstüne sağ tıklayıp kalktımı bu özellik ?
 
CASUS PARTİSİ görevinde casusu buluyorum düelloya davet ediyorum öldürünce görevi verenle aram bozuluyor ama başka türlüde görevi yapmadım sayıyor
 
Bu konu altında oyun oynarken yaşadığınız oyun içi zorluklar ile alakalı tüm sorularınızı iletebilirsiniz. Bu konu hakkında yeni başlık açılmasına izin verilmeyecektir.

Örnek:

Uyarı ! Bir sonraki krallık denge fixlemesi için acil öneri !

Krallıkların yok olmasına yol açan snowball effectleri fixlemeye çalışıyor ekip başarılarının devamını dilerim.

Bir diğer büyük etken ise yapay zekaların karşılıklı kuşatma savaşları, kuşatma savaşlarında normalde savunan taraf daha az zaiyat almalı, yerleşim garnizonu dışında savunma yapan yok ve normalde 300 vs 300 kuşatma savaşında her zaman kuşatan kaleyi alıyor. Bu çökmekte olan krallıklar için büyük bir snowball effect.

Örneğin benim oyunumda sadece vladya ve kuzuit kaldı. Bende kuzuitlerin aklını çelerek yanıma çekip zayıflatmaya uğraşıyorum ki vladyanın kıçını kurtarabileyim ki sonra ben kuzuitlerle savaşırken yandan yardım edecek bir krallık daha olsun. Ama kuzuitlerin güç puanı yaklaşık 16.000, vladyanın 2000civarı. Benim de 2000...

Ben ne kadar kurtarmaya çalışsamda vladya 1-2 kere meydan muharebesinde yenildiğinde lordları kendilerini toplayamıyor, yada şehirleri savunmak için geri çekilmiyorlar 20 şer kişilik partiler halinde keklik gibi avlanıp bellerini doğrultamıyorlar.

Normalde 300 kişilik bir şehri en az 500-1000 kişi kuşatıp kuşatma savaşında zar zor almalı değil mi ?

Ama öyle olmuyor. Şuan 400 kişilik KUZUIT ORDUSU KALE KALE ŞEHİR ŞEHİR GEZİP HERYERİ ALIYOR VE 30-40 ASKER KAYBEDE KAYBEDE YAPIYOR BUNU !

KARŞI KOYACAK KUŞATMAYI YIKACAK GÜÇ OLMADIĞI İÇİN 400 KİŞİLİK ORDUYA 300+300+300+300 1200 KİŞİLİK ŞEHİRLER TEK TEK SIRAYLA ÇABUCAK DÜŞÜYOR.

Umarım sorunu anlatabilmişimdir. Yapımcı ekip umarım bunu görür. Kaybederken kalan lordların acilen şehirlere çekilmesi ve 300-400 kişilik şehirlerin kuşatan ordudan en az 500 kişiyi kalıcı olarak öldürmesi gerekli. Yoksa bunun önünü ardını alamıyoruz. Öyle mali durumunu idare edemeyen haydutlara yem olan lordlarla alakalı falan değil yani bu durum.

Biz şehri alırken 500 adamla kuşatıp 300 savunmacıya karşı kafa kafaya zar zor 400 zaiat vererek kazanabiliyorsak, yapay zeka da böyle olmalı.

Ama öyle değil işte adamın toplam 3.000 kişilik ordusu var 4 koldan haritaya toplam 300-400-500 olarak 5-6 fraksyona bölünmüş, 4 koldan sıra sıra şehirleri gezip hepsini alıyorlar, meydan muharebesinde yenilmezlerse malesef bir krallığı 10 oyun günü içinde direk OWNED yapıyorlar :sad:


İnanın oyunumu kurtarmak için geriden yükleyip, kuzuitin elinde olmayan tek imparatorluk şehrini kuzuit kuşatıp aldıktan sonra zor bela 2 saat uğraşarak kaçarak 110 askerimle alıp direk kuzuitle 60k para karşılığı barış yaptım da oyunun bitmesini engelledim. Ben oyunu kurtarmaya çalıştıkça oyun kendini bitirmeye çalışıyor.

İmparatorluk yerleşkelerinin 3/2 sini almamı söylüyor sıradaki görev. benim toplam lordlarımla partilerimle birlikte gücüm krallık sekmesinde 2000. Kuzuitin 16bin. Adamlar benim 8 katım güçlü haritanın %90ı ellerinde. Bana yardımcı olacak başka bir cephe açacak bir krallık olmadan ben bunlara karşı nasıl kazanacam ? Oynama şansım kalmıyor oyun bitiyor. Hile de kullanmıyoruz ya.


Bir diğer önerim son patchten sonra silinmiş krallıkların toplanmaya çalıştığını görüyorum ufak ufak sol alttan yazı geçiyor şu şunu esir aldı diye.

Toprağı kalmayan krallıklar haydut inleri gibi inlerde yada toplu olarak spawn olup en azından 1 küçük kale ele geçirmeye çalışabilir.


VE EN ÖNEMLİ TAVSİYEM : krallık gücü en fazla olan factiona herkes savaş açsın. Güç dengesi çok bozulmasın.

Örneğin krallık sekmesinde kuzuitin gücü 20.000 diğerleri kalmış cücük gibi 1000-2000, kendi aralarında savaşıp, birbirlerini bitirip, daha fazla yayılmış olan büyük ütücü krallığın ekmeğine yağ sürmesinler... Barış yapsınlar ve herkes en güçlü olana saldırsın. Bu şekilde denge kurmanız kolaylaşır !

Bir diğer öneri de ; bir krallığın genişleme sınırı olsun. Belli yerleşim yeri sayısından sonra agresif olup sağa sola saldırmaya çok devam etmesin, daha çok defansif olup elindekileri korumaya çalışsın veya ne kadar çok büyürse o kadar zorlansın topraklarını korumakta, tam tersi olarakta bir krallık ne kadar küçülürse elinde kalan şehirleri koruması savunması kuşatma savaşında o kadar kolay olsun onun için.

bknz: Warbandda böyleydi, ben bütün nordları kergitleri bitirip tek bir kaleleri kaldığında bütün lordların oraya kaçtığını 1000 kişilik savunma yaptıklarını bilirim. Burada da öyle bir şey eklenebilir. Lütfen dikkate alın...

Umarım en kısa sürede bununla ilgili bir patch gelir.


UMARIM BU YAZIM BİR YAPIMCIYA ULAŞIR LÜTFEN ULAŞSIN !
 
Last edited:
6 arbalet getir görevini yapabilen var mı ? (Gang Leader Need Weapon sanırım görevin adı)
Sizden 6 tane arbalet istiyor ancak bunların tanesi her yerde 20k.(size 5k felan veriyor görev başında, görevi bitirirsen de 10k sanırım) Düşman orduları yenerek ele geçirilir belki ama oyunda o kadar ilerlemedim ve her hangi bir krallığa da bağlı değilim. Bu görevi bitirmenin farklı bir yolu var mı ?
 
Back
Top Bottom