Burada yazdıklarım çocukluğumdan beri oynadığım oyunun daha iyi hale gelmesini içtenlikle istememdendir. Oyunu gömmek gibi bir amacım kesinlikle olmamakla birlikte oyun geliştiricilerine nasıl ulaşabileceğimi bilmediğimden buraya yazıyorum.
Oyundaki bir çok eksiklikten çok rahatsızım. Warbandda, with fire and swordda ve malesefki bannerlordda da eksik olan "DİPLOMASİ" konusu. Bannerlordda özetle diplomasi savaş açıp barış yapmaktan ve ülke yönetim politikalarının belirlenmesinden (bu güzel bir yenilik olmuş ama yetersiz) ibaret. Peki ne olabilirdi? Ülkelerarası çeşitli süreli saldırmazlık anlaşmaları imzalanabilirdi, ülkelerin birbirlerine çeşitli imtiyazlar tanıdığı ülkelerin ihtiyaçlarına göre şekillenen ekonomik anlaşmalar imzalanabilirdi, ittifak anlaşmaları olabilirdi, (bir ülke ittifakı olduğu ülkeye yapılan saldırıyı kendi ülkesine yapılmış sayarak o ülkeye savaş açtığınız anda size savaş açabilirdi) ittifak olan bu ülkeler ittifak orduları kurabilir düşmanı oldukları ülkeyle bu şekilde daha büyük ordu kapasiteleriyle saldırabilirlerdi. 8 yıl geliştirilen bir oyun için yüzeysel bi diplomasi sistemi olduğu düşünen yalnızca ben miyim? Oyunun savaş sistemi yine muazzam olmuş. Hadi bam güm savaş yapalım diyen arkadaşlar muhtemelen oldukça keyif alıyorlardır ama 1 2 günün sonunda oyunun tekrar etmeye başladığını düşünüp keyif alamadım malesef. Savaş konusunda da eksiği söyleyeyim. Bir ordunun geçeceği güzergahı önceden tespit edip o orduya pusu atmak diye bir şey yok. Diyorum ya taktik yok hadi bam güm savaş yapalım diye hakikaten böyle. Bir diğer rahatsız olduğum konu şu. Yüzeysel ve kendini tekrar etmekten öteye gidemeyen diyaloglar. Adamın babasını kardeşlerini idam ediyorum. Tek kalan kardeşe gidiyorum bana diyor ki "evet invinsie ne var?". Böyle bi diyalog sizce olabilir mi? Bir ülkenin kralı oluyorum diğer ülkenin kralına veya lordlarına gidiyorum bana verebileceğiniz bir görev varmış diyorum görev veriyorlar. Evet lordlar krala veya kral krala görev veriyor. Görevde şu; yok benim için şuranın vergisini topla şu adamı öldür. O anlarda bruh oluyorsunuz ve tüm ciddiyet gidiyor. Lordlar arasında da gizli ittifaklar ve anlaşmalar malesef oyunda yine bulunmamakta. Oyunun bir diğer eksisi oyunda yan görev bulunmamakta. With fire and sworddaki gibi farklı ülkelerin farklı birbirinden efsane görevleri ve görev senaryoları yok. İmparatorluğu ya kurtarıyorsunuz ya yok ediyorsunuz. Bunun için 2 ihtimalde de haritada baya bi yeri fethetmeniz gerek. Aaa ama bu zaten oyunu bitirmek için yapmam gereken şey. Burada ekstra olan ne görev var ki diyorsanız. Cevap: "YOK". 1 2 sinematik görselle süsleme var ve bunun sizi doyurması bekleniyor. Taht varisleri olaylarıda çıkarılmış oyundan ve geriye pek görev barındıran bir şey kalmamış ne yazık ki. Arena turnuvalarında 1. olmanın gözle görülür elle tutulur bir faydası yok. Faydası olmadığı gibi diğer lordlar sizin bu unvanınızdan bahsetmiyorlar bile.
Oyunun güzel hiç mi özelliği yok? Tabiki var. Hatta çok var. Demircilik sistemi mükemmel olmuş. Hatta gereksiz ücretlerle silah satılması da engellenince daha da gerçekçi ve güzel bir sistem olmuş. Ürettiğimiz silahlara isim verebilmemizse harika. Kuşatma silahları harika olmuş. daha taktiksel kale ve şehir kuşatmaları mümkün. Kuşattığınız yerleşkeye merdiveni önceki oyunlardan farklı olarak merdiveni kendiniz dikiyorsunuz ve diktiğiniz merdiven kale garnizonu tarafından düşürülebiliyor ki bu çok mantıklı dümdüz beklemelerindense. Klan ve aile sistemi mükemmel olmuş. Çocuk sahibi olabilmek ve onları istediğiniz yönde eğitebilmek ve büyütebilmek harika. Lordları ikna ederken ki panel çok güzel olmuş ihtimaller ve seçenekler güzel. Bir orduyu istediğiniz araziye çekip orada savaşabiliyorsunuz(örneğin bir dağ kenarı deniz kenarı yüksek yer alçak yer) siz nasıl tercih ederseniz veya nerede yakalanırsanız artık

Asker çeşitliliği arttırılmış bu da çok güzel. Kaleler ve şehirlerdeki görseller ve yapılar inanılmaz geliştirilmiş. Her bir kale ve şehirle tek tek uğraşılmış. Emeğinize sağlık. Karakterimizi istediğimiz yönde geliştirebiliyoruz. İstediğimiz özellikleri arttırıp diğerlerinden taviz veriyoruz bu da güzel. Çünkü her şeyi kendin yapamamalısın zaten

Şehir ve kale geliştirmelerinde çeşitlilik arttırılmış ve refah, sadakat, gıda gibi değişken özellikler getirilmiş. Arena savaşları eğlenceli ve farklı ülkelere göre farklı silahlar görmek güzel.