Oyun Hakkýnda Birkaç Öneri

Users who are viewing this thread

potpoi

Recruit
Öncelikle oyun çok güzel olmuþ türk olduðumdan gurur duydum saolun.
Oyuna gelince bence oyundaki en büyük eksik; oyun çok yalýn,oyunun belli bir atmosferi yok ve oynayanlarý havaya sokamýyor bunu gidermek için
1-Oyuna güzel bir intro
2-Tabiki oyuna kimlik kazandýrýcak intronun da zaten anlattýðý bir ana görev
3-Çeþitli detaylar bunlar:
Þehirler haritasýnda þehirler arasýnda yollar yok.Mutlaka belli yollar olmalý ve karavanlar bu yollarý takip etmeli.Geriye kalan alan genellikle orman olmalý(oyunda tek tük ormanlar var ama bence bu çok az ve gerçekten uzak oyuna göl,bataklýk,delta,ada gibi deðiþik yerþekilleri lazým)ve ormandan seyahat etmek istediðimiz zaman hýz penaltýsý ve her an ayý,kurt,haydut vs..saldýrýsýna uðrama tehlikesi olmalý hem oyuna hunter karakteri koymuþsunuz oyunda avlayacak bir hayvan bile yok oyuna avlanacak hayvanlar koyup bunlarýn etini ve postunu satabilmemiz lazým.Ormanda görüþ azalmalý ve ormandaki saldýrlar süpriz saldýrý olmalý.Peþimizdeki bir gruptan kurtulmak için ormana girebilmeliyiz.Bir de forester skilli koyarsanýz bu ormanda hýz penaltýsýz yürümeye ve görüþ penaltýsýndan kurtulmaya yaramalý
Ada dedim oyunda birkaç liman olursa hoþ olur hatta oyuna korsanlar bile ekliyebilirsiniz hem deniz ticareti de olur bunu için 3-4 ada þehri bence yeterli olucaktýr.
Oyunda at sürmek çok zor bilmiyorum gerçekte de bu kadar zor mu ben hiç ata binmedim ama karakterimiz level atladýkçanýn yanýnda ata bindikçe de riding skilli artmalý ve at çok yavaþ dönüyor hareket halinkeyken hele hiç dönemiyor riding skilli artýkça bu dönmeler daha kolaylaþmalý yani daha hýzlý olmalý
Bir de ben anlýyamadým ama oyunda þu an var mý yok mu üzerimizdeki aðýrlýk artýkça(zýrh,kýlýç vs...)karakterimizin koþma hýzý(savaþ alanýndaki)da yavaþlýyor mu yavaþlamýyorsa bu yavaþlamalý tabi ki deri,kumaþ giyince de artmalý
Sonra bir ülkedeki iliþkilerimiz artýkça o ülkeden daha kaliteli adamlar kiralýyabilmeliyiz ve daha ucuza tabiki.Ayný olay eþyalar için de geçerli.
Bir de düþman ülkelerle iliþkilerimiz azaldýkça düþman ülkeler kellemize bir ödül koymalý ve bu ödül iliþkilere göre azalmalý veya artmalý tabiki ülkelerle olan iliþkimizi ve ülkelerin birbirleri ile iliþkilerini gösteren bir de ek menü olmalý
Aklýma þimdilik bu kadar geldi biraz sid maider's pirates'den(doðru yazdým sanýrým)çalma gibi oldu ama bu unsurlar gerekli ve zaten zevkli olan bu oyunun verdiði zevki kat ve kat artýrýcaktýr.

Ormanlar konusundaki fikirlerin güzel. Oyun tamamlandýðýnda oyuna bi senaryo eklenicekmiþ zaten. Bi de sanýrým karakter üstüne aðýr biþeyler giyince zaten yavaþlýo hareketleri (ya da bana ölee geldi :roll: )

Acemi adamin ata manevra yaptirmasi zordur. Hem hususen avrupa atlarinin kosma aninda manevra kabiliyetleri de duser. ileride oyuna asya atlari belirgin bir irk olarak ilave olursa ani donusler mumkun olabilir.

ben ridingi en fazla 3 yapabildim uðraþmadým zatende ama üçteyken bile beni at delirtiyor belli süre sonra bayýyor o yüzden uzun süredir hiçbir savaþta at kullanmýyorum eðer riding 10-15de de atýn dönüþleri bu kadar zor olucaksa fazla gerçekçilik bayar diyorum.Biraz daha oyundan zevk almamýzý saðlayacak kolaylýkta at sürüþü olsa daha iyi olur bence.Ýkinci olarak ingilizce forumlarý: hem ingilizce hem de bir sürü post olmuþ o yüden ingilizce forumlara bakmýyorum türkçe forum ne güzel 2 sayfa :smile:

Aslýnda atýn dönüþ hýzý Atýn hýzýyla ters orantýlý. NE kadar hýzlý olursan at o kadar yavaþ döner.(Araba yarýþlarýndaki gibi.) O yüzden dönerken biraz yavaþlasan iyi olur :smile:

potpoi said:
ben ridingi en fazla 3 yapabildim uðraþmadým zatende ama üçteyken bile beni at delirtiyor belli süre sonra bayýyor o yüzden uzun süredir hiçbir savaþta at kullanmýyorum eðer riding 10-15de de atýn dönüþleri bu kadar zor olucaksa fazla gerçekçilik bayar diyorum.Biraz daha oyundan zevk almamýzý saðlayacak kolaylýkta at sürüþü olsa daha iyi olur bence.Ýkinci olarak ingilizce forumlarý: hem ingilizce hem de bir sürü post olmuþ o yüden ingilizce forumlara bakmýyorum türkçe forum ne güzel 2 sayfa :smile:
aslýnda türkçe foruma da alt baþlýklar açmak lazým ama þuan zaten pek yazan yok.

bide at kullanmaný tavsiye ederim atýn hýzýyla birlikte silahýnýn verdiði hasarbaya artýyo. lance kullandýðýndaki 'couched lance damage' ayrý bi olay zaten. bide dönüþde hiçbir problem yok bence sadece ileri yerine geri gitme tuþuna basýcaksýn osaman biraz yavaþlýyosun ama at çok hýzlý bi þekilde dönüyo. ayrýca neden zevk alamýyosun anlamadým. atýn olayý zaten hücum edip (charge) uzaklaþýp tekrar hucum etmektir. tabi daha çok yay kullanýosan o baþka.

ben hemen her savaþta at kullanýyorum. Bence at sürmek o kadar da zor deil tabii ilk baþlarda biraz zorluo ama karakterin riding'inden çok oyuncunun at sürebilirliini arttýrmasý lazým :grin: bunun için baþlarda sabredip sýk sýk at sürülünce ister istemez çok kolaylaþýo.

adamýmýz bir de çok yükseðe zýplýyor karþýdan süvari gelirken(ben de piyadeyim elimde two handed ve üzerimde chain mail var)zýplayýp süvarinin kafasýna çakayým dedim her defasýnda kýlýç süvarinin kafasýnýn üzeinden geçti düþünün yani adam o kadar yükseðe sýçrýyor.

valla ben swadian patrola daldigimda 60 kisiden rahat 30 adam öldürüyorum 10 tane de borcha öldürüyo ve at üstünde :smile: yani at sürmek çoooooooooook basit(bi de archeryim 275 yani bu da az da olsa etkiliyo :smile: )ikincisi bence vaegir ya da swadian kiralamak saçma bence sadece townsman ya da watchman kiralayabilmeliyiz çünkü vaegirler ordu askeri onlarý bize countlar görevler için bi miktar parasýz verebilmeliler.üçüncüsü vaegir master knight'ým ve wage'im 400 ama artýk ilerlemiyo bu son rütbe mi?ve son olarak questler hep ayný :cry: at getir silah getir nobleman yakala raider öldür sýkýyo bi süre sonra özellikle master knightken mesaj götürmek çok saçma geliyo

Back
Top Bottom