Oyun Dünyası Genel Sohbet

Users who are viewing this thread

Fornite yaptı tuttu diye atılmış bir adım da olabilir. Ama onlar Fornite 2 yerine Fortnite Chapter 2 diyerek en azından aynı oyuna farklı boyut katıyoruz diyebildiler ki zaten öyle yaptılar. Oyunu ilk baştaki sade silahlı haline getirip yeni bir harita vermişler falan. OW2'nin ne eklediğini ne farkı olduğunu bilmiyorum.
 
Red Dead Redemption 2 sonunda çıktı PC'ye; benchmarklar ve ps4-pc karşılaştırmaları da gelmeye başlamış. Grafikler çok güzel görünüyor ama FPS düşüşleri oluyor galiba bazı yüksek ekran kartlarında. İleride yama vs. ile hallederlerse başka bi sorunu yok gibi görünüyor. RTX 2070'li bir bilgisayar toplayabilirsem günün birinde kesin oynacağım...
 
Witcher 3'le alakalı

Yahu şu Keirayı öldürdüm ben, save dosyası da yok. Kadının tek derdi daha rahat bi ortamda yaşamaktı, harcadık. Yok mu bi save dosyası ordan başlasam, yeniden başlamak çok zor geldi :grin:

Bir de oyuna etki eden kararlar neler? Spoiler için demiyorum da, daha dikkatli olmak için ön bilgi mahiyetinde.
 
Metehannica said:
Witcher 3'le alakalı

Yahu şu Keirayı öldürdüm ben, save dosyası da yok. Kadının tek derdi daha rahat bi ortamda yaşamaktı, harcadık. Yok mu bi save dosyası ordan başlasam, yeniden başlamak çok zor geldi :grin:
Oradaki diyalog saçma bir şekilde boka sarabiliyor, bende öldürmüştüm yanlışlıkla sanırım. Oyunun kendi aldığı save'ler olması lazım, dönemiyor musun onlara?
 
afa said:
Metehannica said:
Witcher 3'le alakalı

Yahu şu Keirayı öldürdüm ben, save dosyası da yok. Kadının tek derdi daha rahat bi ortamda yaşamaktı, harcadık. Yok mu bi save dosyası ordan başlasam, yeniden başlamak çok zor geldi :grin:
Oradaki diyalog saçma bir şekilde boka sarabiliyor, bende öldürmüştüm yanlışlıkla sanırım. Oyunun kendi aldığı save'ler olması lazım, dönemiyor musun onlara?

Yok ya baya ilerledim, neyse artık belki daha zor bi seviyede tekrar başlamak istersem aynı hatayı yapmam :smile:
 
Benim laptop minimum gereksinimleri karşılıyor, fakat optimizasyon problemlerinden dolayı iyi bir masaüstü toplayana kadar bende almayı düşünmüyorum.
 
Şu saatten sonra optimizasyonu GTA V seviyesine çekebileceklerini sanmıyorum, anca ani fps düşüşü vs. hataları giderirler artık. Kaldı ki Rockstar oyunu satabildiği sürece oyuncuların geri dönüşlerini, problemlerini, isteklerini vs. çok da dinleyen bir firma değil. GTA V'de ki ani çökme problemini aylarca oyuncuların tamamı etkilenmiyor diye çözmeyi reddeden bir firmadan bahsediyoruz. Bu arada RDR 2'nin online kısmının bir GTA V olamayacağı da ortada, ne kadar süre geliştirmeye devam edecekler göreceğiz.
 
2033 ile başlıyor. 2033ün bad endinginin olduğunu varsayarak Last Light oyunu başlıyor. Last Light'ın good endingini de alarak Exodus'a bağlıyor. Yani baya bağlantılı. Karakterler bakımından en kötü Last Light'ı oynaman lazım. Çünkü Exodus'un çoğu karakterinin temeli Last Light'tan. 2033'de bağlantılı ama eğer çok sıkışığım zaman konusunda diyorsan Last Light'ı bari oyna.
 
Ben önüme geleni vurup geçeceğim, hikaye önemli değil diyorsan direk Exodus'dan başlayabilirsin. Fakat hikayenin önemi varsa ve oyunu anlayarak oynamak istiyorsan sıradan 2033 ve Last Light'ı da oynaman lazım. 2033'de hikayenin temelleri atılıyor ve kitap serisiyle de paralel ilerliyor, özellikle son kısımlar hikayenin gidişatı açısından çok önemli, eğer oynamazsan bazı şeyler hep eksik kalacak. Last Light hakkında spoiler vermek istemiyorum, bundan dolayı ayrıntıya girmeyeceğim, fakat yine oynanması çok önemli. Bu arada Last Light'ın oyun içerisindeki kararların çerçevesinde gelişen 2 farklı sonu var, yani iyi son ya da kötü son diyemeyiz. Metro serisinin kitaplarını da okuyan birisi olarak rahatça söyleyebilirim, vakit kaybı olarak görme 2033'e ve Last Light'a ayıracağın süreyi. Ayrıca Redux sürümleri mevcutsa elinde grafikleri de çok güzel, etrafı keşfetmeye vs. fazla vakit ayırmazsan ve oyun zorluğunu da orta düzeyde tutarsan hızlı bir şekilde bitirebilirsin bu oyunları da.
 
cevaplar için teşekkürler. hikaye tabi ki önemli, o yüzden ben bu seriye zamanım olduğunda başlayayım en iyisi. belki son oyun diğerlerinden bağımsız ilerliyordur da sadece onu oynar, diğerlerine başka zaman bakarım diyordum.

xbox game pass aldım, 2033'ün redux sürümü mevcut gözüküyor, Last Night Redux da yakında eklenecekmiş. 3 ay var üyeliğin bitmesine, bitmeden oynarım artık.
 
Bu arada kontrol ettim, Metro 2033'ün hikayesi ortalama 9 saat, Metro Last Light'ın hikayesi ise ortalama 10 saat sürüyormuş. Ufak ufak oynayarak bir hafta içerisinde 2033'ü aradan çıkartabilirsin aslında. Madem muhabbeti açıldı, Metro serisini oynayan kimse pişman olmaz, hatta kitaplarına da sarar kitap okumayı seven arkadaşlar. :grin:
 
Gerekenler söylenmiş zaten. Kesinlikle önceki oyunları oynaman lazım. Half Life oyunlarına Half Life 3'ten başlamış gibi olursun. :razz:

Xbox Game Pass'ın varmış zaten ama bunlar parasını hak eden oyunlar diyerek şunu bırakıyorum. https://store.steampowered.com/bundle/4907/Metro_Redux_Bundle/

İndirimde 7.75 lira oluyormuş teki. 15 liraya çok güzel fiyat ikisine. Önümüz winter sale malum.
 
Ben Nisan 2018'de 9.30 TL'ye almışım Metro Redux Bundle'ı, muhtemelen Winter Sale'de yine bu fiyata iner. Şimdiden tavsiye etmiş olalım, sahip olmayanlar istek listelerine eklesinler.
 
şöyle bi sorun çıktı, xbox game pass oyun dosyalarının yerini kullanıcıya göstermiyor. oyunu kurduğu klasör gizli kalıyor. bi kaç ayarla klasöre erişebiliyorsun fakat dosyaları değiştirirsen oyun açılmıyormuş. e tüm serinin türkçe yaması mevcutken olacak iş mi şimdi bu? türkçe yamayı kurarsam oyunu açamayacağım, şaka gibi. microsoft ne boş adamsın birader ya.
 
pc topladığımda oynayacağım ilk oyunlar arasına yazdığım kingdom come deliverance'i oynadım, hiç de güzel gelmedi. :sad: ortaçağda rpg deyince büyük heyecanlanmıştım ama oynayışını hiç sevmedim. oyunun başındaki demirciyle olan kavgada "nasıl oynanıyor lan bu" deyip rage quit attım. sonra geri girip dövdüm adamı ama harbi çok garip geldi oynayış sistemi ya. devam etsem sarar mı?

not: para vermedim bu arada paran boşa gider diyen düşünmeyin, xbox game pass ile oynuyorum.
 
Evet, oyunun zorunlu FPS olması ve dövüş mekanikleri başlangıçta garipseniyor, fakat zamanla alışıyor ve keyif alıyorsun. İlk zamanlarda dayak yemeyi fazla takma, çünkü yavaş yavaş güçlenecek karakterin, güçlendikçe de hoşuna gidecek bu durum. Devam etmeni tavsiye ederim, oyundan aldığın zevk zamanla artacak.
 
Back
Top Bottom