Overclock

Users who are viewing this thread

Lonely313

Banned
Windows xp Proffesional kullanıyorumda win xp de 3 gb ram den sonrasını desteklemiyor diye birşey duymustum.İslemcininde bir ghz veya çarpan sınırı varmı?

32bit işletim sistemlerinde 3.4 gb ram sınırdır. Hiçbir şekilde bu sınır kaldırılamaz, kalan ram kullanılamaz. Bazı sitelerde, bu sınırın kaldırıldığına dair yollar falan anlatılır ama onlar doğru değildir. 32bit işletim sistemi üzerinde isterseniz 4gb ram de yazılmasını sağlayabilirsiniz. Ama bu sadece görüntüde kalır. Teoride ise sınır yine aynı olduğundan, 4 gb yazan rami siz yine 3.4gb sınırında kullanmış olacaksınız.

İşlemcilerde ise herhangi bir hız sınırı yok. 7-8 ghz'e ulaşabilmek mümkün ama bunu yapabilmek için, çok çok iyi soğutma sistemine ve iyi bir overclock kabiliyetine ihtiyaç vardır. Eh, en çok da şansa ihtiyaç var tabii.

courage said:
32bit işletim sistemlerinde 3.4 gb ram sınırdır. Hiçbir şekilde bu sınır kaldırılamaz, kalan ram kullanılamaz. Bazı sitelerde, bu sınırın kaldırıldığına dair yollar falan anlatılır ama onlar doğru değildir. 32bit işletim sistemi üzerinde isterseniz 4gb ram de yazılmasını sağlayabilirsiniz. Ama bu sadece görüntüde kalır. Teoride ise sınır yine aynı olduğundan, 4 gb yazan rami siz yine 3.4gb sınırında kullanmış olacaksınız.

aslında sadece o microsoft tarafından sömürülenler için geçerli. ben 32 Bit Linux altında gayet de kullanıyorum 4gb rami çatır çaıtr, hatta arkadaş şuan o şekilde 24Gb kullanıyor banamısın demeden. Ama windows için öyle salak bir durum var...

Back
Top Bottom