Osmanlı modu(Ottoman Mod)

Users who are viewing this thread

UrbanBoy

Sergeant
Arkadaslar ben bi iki gunden beri osmanli modu yapmaya calisiyorum biraz basardim.Vaegirlileri osmanlilar ,swadianlilarida bizanslilar yaptim.Valla fenada olmamis.Zendari Istanbul yaptim ama artik natural degil.yani osmanlilarin yaptim.Silahlari ve menuleri turkce yaptim.Muziklere mehter marsini koysam tam olcak( :grin: :smile: :grin: :smile: ) Yardimlarinizi bekliyorum fikri olanlar soylesin.Yakinda forumda yayinlicem.Valla elin gavurlari surusuyle mod yapiyo bendemi geride kalmicam.Ben modu gonderdikten sonra baskalarida m&bedit le bana yardim edebilir.Bazilari M&Bedit programini bozuk sanabilirler ama ordaki baska bi programida indirirlerse olur . :wink: BYE BYE!!! :!:

VVVVVVVVVVVVVVVVVVAAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYYY

AAAAAAASSSSSSSLAAAAANIMMM
HADİ BE ! ÇOK BEKLETME BİZİ .TATİLE GİRMEDEN OYNAMAYA BAŞLAYALIM.BEN DE hep vaegir leri türk yağmak istemişimdir.

UrbanBoy said:
Arkadaslar ben bi iki gunden beri osmanli modu yapmaya calisiyorum biraz basardim.Vaegirlileri osmanlilar ,swadianlilarida bizanslilar yaptim.Valla fenada olmamis.Zendari Istanbul yaptim ama artik natural degil.yani osmanlilarin yaptim.Silahlari ve menuleri turkce yaptim.Muziklere mehter marsini koysam tam olcak( :grin: :smile: :grin: :smile: ) Yardimlarinizi bekliyorum fikri olanlar soylesin.Yakinda forumda yayinlicem.Valla elin gavurlari surusuyle mod yapiyo bendemi geride kalmicam.Ben modu gonderdikten sonra baskalarida m&bedit le bana yardim edebilir.Bazilari M&Bedit programini bozuk sanabilirler ama ordaki baska bi programida indirirlerse olur . :wink: BYE BYE!!! :!:

Kolay gelsin Urban Boy. Herhalde bu ise en cok Batur Kaan sevinecek!

Gordugum kadariyla ne yapman gerektigini biliyorsun :grin: , nereye gitmek istiyorsun? Yani kafandaki son nokta ne olacak? Eklenecekler/cikarilacaklar, ayrintilar. Senin acindan sakincasi yoksa bahsedebilir misin?

Kendi yazdigimi okudum da, bana bile yeterince acik gelmedi :sad:

Mesela Osmanli askerleri ekleyeceksen terfi semasi nasil olacak? Osmanli ordusunda birden fazla duzen oldugu icin Peasant seviyesinde de birden fazla karakter olmasi gerekir diye dusunuyorum. Dolayisi ile birbirinden farkli sekillendirilmis birden fazla terfi agaci bulunmali.

Ornek vermek gerekirse, kurulus donemi, F.S.M. donemi, odenekler gibi google'la arama yapinca bulunan bilgiler var...

Benzer sekilde Bizans ordularini da tanimlamak gerekir ki, umarim vaktin vardir :grin:

Bana modellemelerde yardim edecek birisi gerekiyor yabanci forumlarda bunla ilgili program yapmislar.Onu indirip bana yardim edebilirsiniz.Valla sevindiginiz iyi oldu ama daha oyunu cok ilerletmem gerek.Asker turleri ile oynuyabilirim .Valla daha su an modun yapim asamasinda oldugu icin size hemende modu sunamam yardim edecekler icin e-mailim: [email protected] .bu arada armagan bey swadianlilarin kralinin oldugu odayi guzellestirmis. Ama vaegirlilerinkini guzellestirmemis .Oyle degilmis armagan bey vaegirlilerin kralının yerinide guzellestiriyormus.Sadece devre disi birakmis.Daha yapim asamasinda galiba.
Bide f.s.m donemi kurulus donemi gibi seyleri yapabilirmiyim bilmem.

Canavar moduda cikarcam haberiniz olsun.Orc,Hayalet ve Undead olcak ama asil fark yuzleri olcak vucutlari degismicek bide bikac degisiklik olcak!
Osmanli moduyla ilgili bikac sey daha soyleyeyim man_hunters yeniceriler diye degistirildi .Silahlarin ve diger esyalarin isimleri turkcelestirildi .Soru gorus ve onerilerinizi soyleyin.Ornegin river_pirates lerin adi ............. olsun diye veya baska seyler.

BYEEEEEEEEEE :!: :!: :!: :!:

Hocam forumda siyasete karsiyim ama Istanbul (Constantinapolis) yazmak sence de biraz garip degil mi? Mesela Turkiye (Bizans) yazmakla esdeger gibi geldi bana... Benimki sadece bi oneri tabi...

ya karıştırmayın ortamı ,gerek yok askerlerin bi kaç kola ayrılmasına.eski sistemden gidin sadece isimleri deiştirseniz yeter.

Osmanlı modu yapıcaksanız askerleri mesela yüksek kademe atlı okçu, hafif zırhlı , kılıçlı tipi askerleri akıncı yapabilirsiniz ( veagir scout) , sipahileri vaegir war patrol gibi yapabilirsiniz atlı ve zırhlı , marksman yerine osmanlı kemankeşlerini yaparsınız , devşirme yeniçerilerin aslında işi olmaz ama eğer yapmak istiyorsanız onlarıda yaya hafif zırhlı yapın gitsin :razz: . Bu arada bence osmanlı pek Türklerin modunu yerini tutmaz ben şahsen yapabilseydim böyle bir mod Göktürk , Hun , Iskit dönemi Türklerini tercih ederdim.

Bende yapabilseydim mod falan sizi biraz daha eskilere götürürdüm ya :smile: bakalım gerçi ben hala oyunun demosunu oynuyorum.

ne yazık ki ya ben de hala demosuyla vakit geçiriom.alamıom gerçeüini .zorunlu kutuda çıkmasını beklicem .o da 1 - 1,5
yıl alır.

valla bende öyleyim ama yinede mod yapıyorum.Bu arada modda grafiklerde değişiklik baya zor olduğundan şimdilik sadece isimlerde ve bi kaç şeyde değişiklik var.Oyunun artık %75i türkçe valla oyunun ingilizcesinden pek anlamıyanlar için iyi olabilir.Önceden dediğim gibi bana yardım edecek birisine ihtiyacım var.Oyunun kur dosyasını hazırladım bile ama daha 0.650 versionu olcak modun.Bide hayal kurmayın çok ,çünkü oyunda pek köklü bir değişiklik olmamış.Bana grafik editörü veya grafiklerle ilgili bişey bilen birisi gerek.Ama grafik bilgisi olmayan birisi bile bana yardım etmek isterse söylesin lütfen.PLSSSSS :!:

Bu arada UrbanBoy bu Man_Hunter aşkı nerden geliyo ben pek sevmiyorum kendilerini adamlar kaç saat dolaşıyolar ne level atlıyorlar ne de çapulculuktan vazgeçen tipler :razz: Ha river pirate ha man hunter :shock:

UrbanBoy said:
Bilmem ama ilk oynadığımda tek dost olarak onları görüyodum

Hmm. İlginç. Bende benim ganimetlerime ortak olan parazitler olarak görüyordum :razz: Şaka tabi her ne kadar çapulcu olsalarda iyi elemanlardır. :smile:

UrbanBoy said:
Ilteris bu arada bana yardım etmek istermisin?

Yardım edeyim de nasıl? Geçende Thorgrim mi ne harita programını indirmiştim texture dosyasında bası dosyalar eksikti (8-9 tane) ondan açamadım. Programı bile açamayan biriyim ben :cry: :razz:

Back
Top Bottom