Ortadoğu Platformu

Users who are viewing this thread

Bir gazetecenin devlet sırrını ortaya çıkardığı için yargılanması kadar komik birşey yok yalnız. Hani Snowden dersin, o adam devlet için çalışıyormuş falan filan. Bu resmen gördüğünü haber yapmakla geçim sağlayan bir kişi, devletin sırrını buluyorsa suçlu tamamiyle devlet ve sırlarını saklayamama konusunda beceriksizlikleri.

TSK Cerablus'a harekat başlatmış.
TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan harekatın adı "Fırat Kalkanı" olarak belirlendi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Suriye kuzeyine başlatılan harekatla hudut güvenliğinin sağlanması ve terör örgütü IŞİD ile mücadele kapsamında koalisyon güçlerine destek verilmesi amaçlanıyor
http://m.haberturk.com/dunya/haber/1286730-cerablusa-harekat-basladi

Beyler birisi şu Suriye iç savaşını kısaca özet geçebilir mi? Bir türlü anlayamadım olayları kim kimin dostu, kim kim ile düşman, ne ara bu kadar örgüt çıktı suriyede?

colombos said:
Beyler birisi şu Suriye iç savaşını kısaca özet geçebilir mi? Bir türlü anlayamadım olayları kim kimin dostu, kim kim ile düşman, ne ara bu kadar örgüt çıktı suriyede?
Her ırk pastadan payını alma çabasında. Büyük devletler bütün terör örgütlerine vaat veriyor ve birbirlerini savaştırıyor.

Herkes kafasına göre örgüt kuruyor. Ayrılıkçı Kürtler alfabedeki tüm harfleri kullandılar mesela.  :lol:

Bizim Türkiye'de her zaman olduğu gibi olayları sonradan anladı. Madem herkes devlet kuruyor, bende sınırlarımda müttefik isterim diyerek Türkmen aşiretlerini, rejim ve Ruslara karşı silahlandırmaya başladı.

Şimdi büyük ihtimalle Ruslarla bir dayanışma olacak, olması zorunlu. ABD ile çıkarlarımız uyuşmuyor, çıkarları için daha güvenli limanlar arıyor ülke o yüzden.

Edit: ABD hava desteği vereceğini açıklamış.

Olayı anladım. O vakit Cerablus operasyonu şimdilik doğru hem Işid bölgeden temizlenicek hem de Kürt koridoru engellenecek ama ileri de sıkıntı çıkarabilir.

Biden'i vali yardımcısı karşılamış, TBMM'de bombalanan yerleri gezdirmişler. Anlamadığım hala nasıl ABD ile operasyon yapılıyor?

Ülke ilişkileri, perde altından hançer çekmeler v.b v.b
IŞİD'e karşı mücadele adı altında en kanlı bıçaklılar bile aynı masaya oturup beraber çalışıyor ki pastadan pay alabilsinler.

Türkiye'yi Rusya bloklaşmasına kaptırmamak için bu tarz konularda yanında gözükülüyor sadece.

Orta doğu denen bataklıktan nasıl kurtuluruz onu açıklıyorum beyler.

Önce bütün ülkece güney doğuya gidiyoruz ama batıyı da boş bırakmamak gerek malum yunan hazırda bekliyor her an dalabilir. Şimdi fazladan kazma kürek ithalatı yapıp karadenizin en ucu bize sınır olduğu bölgeden yani gürcistan sınırını kazıyoruz ve bu kazı işlemini akdenize kadar sınır boyunca sürdürüyoruz. Şimdi projenin sonuna geldik akdeniz ve karadeniz birleşti deniz seviyesi çekilmiş olablilir ithal su alıp boşalltırız yeter ki uluslar arazı kriz çıkmasın. Şimdi sıra kazdığımız bölgeye timsah atmaya geldi timsah atıcaz ki sınırımızı geçmek isteyenleri ham yapsınlar.

RQBYDa.jpg

Gürcistan tarafına da bir tane asma köprü yaparız. Gidiş gelişi kolaylaştırsın Sıkıntı oldumu gidiş gelişleri kaparız. Ve herkes evine dönebilir.

Bizim mahkemeler 5 yılda falan karar alıyor, benim okul bitince yetişirim avukatlığına :lol:

Saygıdeğer Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili mizah paylaşımları yapmayınız, rahatsız oluyor milyonlarca müslüman !1!!1!!

Erozbey said:
Peki sana sorarım o doğu sınırında bir nur yüzlü surat ifadesi var. Yoksa?????!!!!!!!!!!

QQWWb3.jpg
Evet doğru bildin reisimiz. 2023 yılında  o surat belirginleşecek ve bir tayyip spawnerı olacak etrafa küçük rtecikler salacak. O rtecikler minyon görevi görecek gidip düşman kulelelerine saldıracaklar. Bu planlar programlar yıllar öncesinden yapılmıştı yeni açıkladım.

carrier said:
Tayyip Spawnerını elmas kılıçla kaç vuruşta kesiyoruz?
Bre melun, bre gafil, bre densiz, bre hadsiz, senin ne haddine Sultan recep tayyip erdoğan han hazretlerinin spawnerini yok etmek. Tez vakte kellesi vurula. Tayyip dede senin için haşhaşilere!

SuqLaT said:
Orta doğu denen bataklıktan nasıl kurtuluruz onu açıklıyorum beyler.

Önce bütün ülkece güney doğuya gidiyoruz ama batıyı da boş bırakmamak gerek malum yunan hazırda bekliyor her an dalabilir. Şimdi fazladan kazma kürek ithalatı yapıp karadenizin en ucu bize sınır olduğu bölgeden yani gürcistan sınırını kazıyoruz ve bu kazı işlemini akdenize kadar sınır boyunca sürdürüyoruz. Şimdi projenin sonuna geldik akdeniz ve karadeniz birleşti deniz seviyesi çekilmiş olablilir ithal su alıp boşalltırız yeter ki uluslar arazı kriz çıkmasın. Şimdi sıra kazdığımız bölgeye timsah atmaya geldi timsah atıcaz ki sınırımızı geçmek isteyenleri ham yapsınlar.

RQBYDa.jpg

Gürcistan tarafına da bir tane asma köprü yaparız. Gidiş gelişi kolaylaştırsın Sıkıntı oldumu gidiş gelişleri kaparız. Ve herkes evine dönebilir.
ZYJ7VG.jpg

Back
Top Bottom