Ortadoğu Platformu

Users who are viewing this thread

İngiltere'de kraliçemiz var ondan. :grin:

Ubsilon Xeforian Cioss said:
O kadar gitmeye gerek yok ki? Musul IŞİD'in elinde değil mi?
Sakalları kestim diyorum olm anlamıyon mu???? Ayrıca az önce Halep'e saldırı başladı Fetih Ordusu'nun. İşid falan yok, Öso falan var.

Castiello said:
Türkleri koruma hakkı ne ya? Milliyete göre mi veriliyor bu cezalar?
Milliyete göre değil fakat garanti antlaşmasına göre bizim oradaki Türkleri koruma hakkımız vardı. Buna rağmen ceza dayattılarsa suriye de hayli hayli dayatırlar.

Sınırımızı korumak, ülkemizi korumak uasal hakkımızdır kimse bir şey diyemez istedikleri yaptırımı yapsınlar avrupa hariç dünyanın diğer taraflarında ülke yok sanki  :fruity:

Tek şey şu bizim ülkenin yöneticileri  tırsık direk kabullenirler.

Ne yapacak savaş mı açıcak?

Natoya bağlı bir ülkeye savaş açmak natoya savaş açmaktır, Rusyaya millet saldırmak için neden arıyor zaten ABD ye sığın.

Suriye'nin Batı eğilimli bir ülkenin eline düşmesi demek, Rusya'nın boru hatları konusunda monopolisini kaybetmesi demek. O yüzden hiç yanaşmaz Rusya ona. Zaten şuan dışarıdan müdahale bu kadar az ise, sebebi Rusya.

War is coming  :shifty:

Türkiye Suriyeye girerse Rusya ile çin bize karşıt olcak, ABD ise Rusyaya kaeşın bizi desteklicek nato vs rusya, çin ve kuzey kore

Türkiye'yi destekler ve Çin+Rusya Türkiye'nin karşısında olursa bu demek oluyor ki 3.Dünya Savaşı.

Nato üyesiyiz tabi ama desteklemeyebilirler yalnız ABD ortadoğudaki müttefiğini kaybetmek istemez diye düşünüyorum, hem Rusya okadar petrol sattığı ülkeye ve şuanki yaptırımlı durumdaylen bike sağdık müşterisini kaybetmek istemez

Çin %90 Rusya yı destekler.

Küresel siyaset ve ortadoğu birbirine çok benziyor. İkisinin de durumu çok gergin. Pamuk ipliği ile diplomatik bağlar kuruluyor. İkisinde de taraflaşmalar kaçınılmaz. Kutuplaşan taraflardan bir ya da birkaçının arasında çatışma çıkarsa genişleyerek büyüyor. :eek:

Ya arkadaş tamam gelsinlerde dağılmasınlar, adanada her ışık her işlek yer suriyeli dilenci kaynıyor, yerli dilencilerin ekmeğiyle oynuyorlar.

Geçen günlerde Putin açık açık Türkiye Suriye'ye girer ama çıkamaz demişti. Umarım Saraylı kendini Kanuni falan sanmaz, savaş çıkarmaz.

Back
Top Bottom