In Progress Orman Temalı Haritalarda FPS Sorunu

Users who are viewing this thread

Oyun Versiyonu {Örn: v1.0.0]
1.5.8
Oyun Sürümü
Ana Sürüm
Mod kullanımı
Hayır, mod kullanmadım.
Belirttiğim üzere arka planında orman teması olan haritalarda fps 100+ bandından 15-20 aralığına düşüyor.
-Mod yüklü değil. Önceki sürümlerde de benzer düşüş vardı ancak şuan oynanamaz bir fps olduğundan konuyu tekrar açmak istedim.
-Elimde 2 farklı sistem var amd ve intel olmak üzere. İki sistemde önerilen gereksimleri karşılıyor. 2 sistem içinde aynı sorunu yaşıyorum.
-Oyun dosyaları doğrulandı. Farklı sürümlerde test edildi. Driverlar güncel.

Sorunun çözümü için yardımcı olmak adına bitki örtüsü detayları ve diğer ayarlar dahil olmak üzere very low med high tüm ayarlarda fps'i kontrol ettim. Anladığım kadarıyla fps'i düşüren haritada aktif alan içindeki bitkiler değil arka plan olarak eklenmiş bitki örtüsünden kaynaklı.
 
Merhaba. Öncelikle vakit ayırarak kapsamlı bir geri bildirimde bulunduğunuz için teşekkür ederiz. 1.5.8 sürümü için performans testi güncellendi. Steam üzerinden oynuyorsanız, Telemetry sürümüne geçerek performansınızı test edip çıkan veriyi bize gönderebilir misiniz? Bu dosya üzerinden sorunu detaylı olarak inceleyebiliriz.

Performans testi için aşağıdaki yönergeleri izleyebilirsiniz.
1- Steam 'de Bannerlord 'un beta sekmesinde "perf_test" adlı betayı seçiniz.
2- Oyunu normal açtığınız gibi açıp performans sorunu yaşadığınız yerlere ilerleyiniz.
3- Performans sorunları başlamadan önce, performans izleme aracını etkinleştirmek için "sağ shift" tuşuna basılı tutarken "t" tuşuna basınız.
4- 20-30 saniye boyunca kayıt yaptıktan sonra aynı tuş kombinasyonu ile kaydı kapatın. Ne kadar çok kayıt alırsanız, yükleme süresi o kadar uzun olacaktır.
5- Oyunun yüklendiği klasör içerisinde ‘\Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_Client’ klasörü altında "test.tmcap" dosyasını bulunuz.
6- Bu dosyayı upload.taleworlds.com adresine yükleyiniz. Yükleyeceğiniz dosyayı bulabilmemiz için lütfen açıklama bölümüne bu konunun linkine yer vermeyi unutmayınız.
 
Back
Top Bottom