Northern Winds - Ultima Online

Jhessail

Panzervixen
Master Knight
Best answers
0
Ja sitten se laillinen puoli kun kerran Taleworldsin palstalla ollaan. UO:han ei ole mikään Freeware tuote ja viimeksi kun tarkastin niin palvelinohjelmat eivät myöskään olleet Freewarea. Käsittääkseni kaikki epävirallisest shardit ovat siis piraatteja. Jos pystyt todistamaan että näin ei ole, niin ketju saa jäädä, muutoin lähtee. Sinällään olisi harmi koska UO oli hurjan hauskaa ihan Originin virallisillakin servereillä.

Ja juuri tarkastin että EA omistaa oikeudet eikä ole myöntänyt lupaa epävirallisille palvelimille tai palvelin-emulaatiolle itselleen. Se ettei EA ole haastanut ketään vielä oikeuteen, ei todista että mitään lakia/asetusta ei olisi rikottu.
 

Alene

The Queen of Diamonds
Archduke
M&BWBWF&SNWVC
Best answers
0
UOX3-palvelinohjelma löytyy Sourceforgesta GPL:n alaisena julkaisuna. Olen siinä uskossa että tuo ohjelma on laillinen.
 

ryozu

Baron
Best answers
0
Näin ei lakimiehenä, kolmannen osapuolen tekemät ohjelmat jotka tulkitsevat toisien ohjelmien tiedostoja ei käsittääkseni ole ainakaan Suomen tekijänoikeuslain mukaan laittomia (olettaen että ne eivät ole muunneltuja laittomia kopioita palvelinohjelmistoista), mutta ne voivat rikkoa ohjelmiston lisenssisopimusta (joka joissain maissa voi lainmukaisena sopimuksena rajoittaa käyttäjän oikeuksia tehdä näitä ohjelmia, näin tosin ei käsittääkseni Suomessa). Näin tehtyä ohjelmistoa ei tosin Suomen tekijänoikeuslain mukaan saa levittää tai julkaista jos se on huomattavassa määrin samanlainen olemassaolevan ohjelmiston kanssa. Mutta taas kerran, en ole lakimies.
 

Agustus

Recruit
Best answers
0
Yleisesti palvelinemulaattorien katsotaan rikkovan pelien tekijänoikeuksia ja käyttölakeja, mutta Ultima Onlinen kohdalla asia ei ole niin yksiselitteinen. Tänä päivänäkin käytössä olevat lait kirjoitettiin vasta vuosia pelin julkaisemisen jälkeen. Ultima Online -emulaattorien katsotaankin olevan ”harmaalla alueella”, eli on hyvin epäselvää, ovatko ilmaispalvelimet laittomia vai laillisia. Edes pelin nykyinen omistaja Electronic Arts ei ole lähtenyt selvittämään asiaa sen enempää. Lakia rikotaan suorasti vain silloin, jos pelaajilta veloitetaan rahaa emulaattoripalvelimilla pelaamisesta.
Ultima Onlinen clientin voi ladata ilmaiseksi ja täysin laillisesti pelin omilta sivuilta.  EA:n palvelimien emulointi ja ilmais-shardilla pelailu EI riko lisenssisopimuksia, joten mitään laitonta kyseisessä touhussa ei ole. Huomatkaa, että käyttöehtojen rikkominen ei ole laitonta. Käyttöehtoja kohdellaan säännöslistana, joita ehtojen laatija toivoo palvelun käyttäjän noudattavan.
 

Jhessail

Panzervixen
Master Knight
Best answers
0
OK, homma seleva. Palataan asiaan jos EA:n lakimiehet ottaa yhteytta.  :cool:

En ole tata shardia testannut mutta voin sanoa etta UO on todella hauskaa, jopa yksinaan mutta erityisesti kaveriporukan kanssa. Se on ihan erilainen kuin WoW tai muut kloonit, toimii kaytannossa hiekkalaatikko-periaatteella hyvin pitkalti.
 

Weren

Baron
Best answers
0
Tulipa kokeiltua, meno kuitenkin loppui varsin lyhyeen kun en keksinyt mitään tapaa mikä olisi herättänyt satamassa oleskelevan kapteenin huomion, ja en näin ollen päässyt aloitussaarta pitemmälle. Yritin hakea apua netistä NW:n kotisivuilta, mutta tuloksetta.
 

SkyTime

Grandmaster Knight
M&BWB
Best answers
0
Aikoinaan kun pelailin niin kauppiaille ja vartioille piti hoilata chatissa, tyyliin "Vartija, apua!", sama varmaan muillekkin.
 

Agustus

Recruit
Best answers
0
Weren said:
Tulipa kokeiltua, meno kuitenkin loppui varsin lyhyeen kun en keksinyt mitään tapaa mikä olisi herättänyt satamassa oleskelevan kapteenin huomion, ja en näin ollen päässyt aloitussaarta pitemmälle. Yritin hakea apua netistä NW:n kotisivuilta, mutta tuloksetta.
Ocllon satamasta pääsee Coveen ja vice versa. Tokaiseppa laivassa ollessasi vain "Cove" niin sinun pitäisi päästä matkustelemaan, olettaen tietenkin että sinulla on tarvittava rahamäärä laivamatkaan.
 

vaisu

UO on kyllä pelinä tavattoman tyly ja brutaali aloittelijalle, jos on tottunut näihin morppeihin joissa kädestä pidetään kiinni koko matkan ajan. UOssa kun ei kädestä pidetä oikeastaan ollenkaan. Hiekkalaatikkoisuus saattaa tosiaan lävähtää naamalle aika kirpeästikin: kaikki on avointa ja mahdollista jo heti alusta. Ongelma vain on se, että jos eksyy vähän väärään paikkaan, tulee tattiin aika nopeasti. Hävyttömän tylystä alkukynnyksestä kuitenkin pääsee yli varovaisuudella, ja muutamat peruskikat opittua peli muuttuu niin nautinnolliseksi ettei irti tahdo päästää. Ja alkukynnystä helpontamaan kantsii mennä irkistä kyselemään neuvoja ja apuja. Varmasti autetaan. #NorthernWinds @ Quakenet , vaikka sitten WebChatin kautta. Rope on pop!
 

Jarp

Sama esittelyteksti kuin muillekkin foorumeille on laiteltu. Melko ylilyövää esittelytekstiä kuten linkin kommenteista voi päätellä, mutta parhaan kokemuksen saat kokeilemalla. Ja mitä tulee aloitussaarelta poistumiseen, kuten Agustus selitti niin sanomalla kapteenille Cove pääsee. Se ei tosin ole kannattavaa sillä "manner on vaarallinen paikka" ja staffilla on tapana spawnailla erilaisia hirviöitä kuten ryöväreitä ja sellaisia yksinäisten tutkiskelijoiden niskaan.

murobbs.plaza.fi/pelit-ja-konsolit/945518-northern-winds-ultima-online.html