Need More Info No 'Start Game' buttons in Main Menu

Users who are viewing this thread

Version number
1.1.12.14
Branch
Main
Modded/unmodded
No, I didn't use any mods.
Dump identifier (optional)
2023-03-29_17.52.56_30b06cfda38d47da63bb5eea418964a9

Dragon44

Recruit
Summary: There is no 'Start game' button in main menu. I am using the latest version (1.1.12.14580) but I also tried previous ones. Nothing helps, uninstalling, reinstalling, deleting all data, deleting document files (including launcher config), using clean version of the game - nothing helps. Game worked fine couple of months ago. I would like to mention that when I try to start multiplayer game, there is a crash when loading the game
How to Reproduce: Starting game
Have you used cheats and if so which: no
 
That crash is probably resulted by mods installed. We can't trace the code as in where it shows has nothing to crash.
Regarding the missing menu buttons is that it is 100% related to the configs folder. If the workaround below did not work you can try deleting the Bannerlord's documents folder and try launching the game again. Don't forget to back it up.

Missing Menu Buttons​

If some of the buttons on the main menu are missing, you can try the workaround below to fix it:
  • Delete the “LauncherData.xml” file located at “C:\Users\YOUR USER NAME\Documents\Mount and Blade II Bannerlord\Configs". The game will create a new one when launching.
  • Please make sure that the the official modules are selected in the Launcher / Modules page.
 
I tried deleting config files and whole Bannerlord's documents folder but it doesn't work. There are no modules installed, just clean version of the game

Config files below:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<UserData xmlns:mad:sd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:mad:si="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<GameType>Singleplayer</GameType>
<SingleplayerData>
<ModDatas>
<UserModData>
<Id>Native</Id>
<LastKnownVersion>v1.1.2.14580</LastKnownVersion>
<IsSelected>true</IsSelected>
</UserModData>
<UserModData>
<Id>SandBoxCore</Id>
<LastKnownVersion>v1.1.2.14580</LastKnownVersion>
<IsSelected>true</IsSelected>
</UserModData>
<UserModData>
<Id>BirthAndDeath</Id>
<LastKnownVersion>v1.1.2.14580</LastKnownVersion>
<IsSelected>false</IsSelected>
</UserModData>
<UserModData>
<Id>CustomBattle</Id>
<LastKnownVersion>v1.1.2.14580</LastKnownVersion>
<IsSelected>true</IsSelected>
</UserModData>
<UserModData>
<Id>Sandbox</Id>
<LastKnownVersion>v1.1.2.14580</LastKnownVersion>
<IsSelected>true</IsSelected>
</UserModData>
<UserModData>
<Id>StoryMode</Id>
<LastKnownVersion>v1.1.2.14580</LastKnownVersion>
<IsSelected>true</IsSelected>
</UserModData>
</ModDatas>
</SingleplayerData>
<MultiplayerData>
<ModDatas />
</MultiplayerData>
<DLLCheckData>
<DLLData />
</DLLCheckData>
</UserData>

Language=English
VoiceLanguage=English
AttackDirectionControl=1
DefendDirectionControl=0
NumberOfCorpses=3
ShowBlood=True
DisplayAttackDirection=True
DisplayTargetingReticule=True
ForceVSyncInMenus=True
BattleSize=2
ReinforcementWaveCount=3
FirstPersonFov=65
UIScale=1
CombatCameraDistance=1
TurnCameraWithHorseInFirstPerson=2
ReportDamage=True
ReportBark=True
LockTarget=False
EnableTutorialHints=True
AutoSaveInterval=30
FriendlyTroopsBannerOpacity=1
ReportCasualtiesType=0
AutoTrackAttackedSettlements=0
ReportPersonalDamage=True
SlowDownOnOrder=True
StopGameOnFocusLost=True
ReportExperience=True
EnableDamageTakenVisuals=True
EnableVerticalAimCorrection=True
CrosshairType=0
EnableGenericAvatars=False
EnableGenericNames=False
HideFullServers=False
HideEmptyServers=False
HidePasswordProtectedServers=False
HideUnofficialServers=False
HideModuleIncompatibleServers=False
OrderType=0
OrderLayoutType=0
EnableVoiceChat=True
EnableDeathIcon=True
EnableNetworkAlertIcons=True
EnableSingleplayerChatBox=True
EnableMultiplayerChatBox=True
ChatBoxSizeX=495
ChatBoxSizeY=340
LatestSaveGameName=
HideBattleUI=False
UnitSpawnPrioritization=0
 
After reproducing the issue, could you send me the rgl_log_1234.txt file you can find under C:\ProgramData\Mount and Blade II Bannerlord\logs pathway?
Please make sure there are no mods installed and its all vanilla.
 
Back
Top Bottom