-Nihat Hatipoğlu-

Users who are viewing this thread

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu (d. 11 Mayıs 1955, Diyarbakır), Türk akademisyen, ilâhiyatçı.

Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'te Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu. Şu anda Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Nihat Hatipoğlu, ulusal televizyon kanallarında dinî programları hazırlayıp sunmaya 5 yıl Kanal A'da program yaparak başladı. Ayrıca Ankara'da yayın yapan iki yerel radyoda (Arifan radyo, Hedef Radyo) 10 yıldan bu yana aralıksız olarak haftalık yayınlarına halen devam etmektedir. 2004 yılında Ramazan ayında Flash TV'de, 2005 Ramazan ayında Star TV'de Sahur programını hazırlayıp sundu. 2005 yılında Star TV'de Dosta Doğru programı sundu. 2005-2010 yılları arasında Ramazan ayı süresince Star TV'de İftar ve Sahur Programlarını sundu. Radyo ve televizyon izleyicileri iftar ve sahur programlarını birinci olarak seçti.Programları Türkiye'de birçok radyoda yayınlanmaktadır. Halen atv'de haftalık programları devam etmektedir. Kırk civarında yayınlanmış kaset, CD, VCD'si bulunmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında seri konferansları devam etmektedir. Yazı makaleleri, panel, Diyanet Dergisi, İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayınlandı.

Nihat Hatipoğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.

Nihat Hatipoğlu Resmi Site

[url=http://nihathatipoglu.ch.vu/]Dost'a Doğru

[url=http://www.nihathatipoglusohbetleri.com/]Sohbetler

Bir çok kişiyi İslam dinine çeken tüm Türkiyenin tanıdığı sevdiği ilahiyatçi Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu Anlatımları İle İslam dinini dünyaya tanıtmada güzel bir örnek.Yaptığı Programlar olsun.radyo yayınları olsun Peygamber Efendimiz Hz.Muhhamed{S.A.V} Döneminden örnek hikayeler  anlatan ramazanda yaptığı programlar olsun insanlarda maneviyatı artıran bir hoca.

İzleyeniniz varmı Ben buraya Bütün Videoların linklerini atacağım.
-
http://www.youtube.com/watch?v=IM3_yGYnETg

Akademik bilgileri çok iyidir severim kendisini ama Cübbeli'den üstünü tanımam.

BanırlordcuJohn said:
Akademik bilgileri çok iyidir severim kendisini ama Cübbeli'den üstünü tanımam.

Şu kendine Harem kuran mı ? Bunu ciddi anlamda mı dedin, yoksa espiri anlamında mı ?

Cüppeli Ahmet Hoca'mıydı o kendine harem kuran la ? Baya davalık falan olmuştu.

Ben Cübbeli'nin özel hayatını açıkcası yalan söylemim pek bilmiyorum ama İslam ilimleri açısından muhteşem bir bilgisi var.(Hadis,Fıkıh,İslam Tarihi vb. İslam İlimleri.)

Atv'de veriyordu galiba, Ramazan ayı izlerdim kendisini. Şurada bir buçuk ay kadar birşey kaldı ramazan için bu arada.

Nihat Hatipoğlu'nun oğlu hitabeti bakımından,ses tonu bakımından babasıyla tıpatıp aynıdır izleyin çok şaşırtıcı.O da babası gibi hoca herhalde yanlışım varsa düzeltin.(Aklıma heldi nedense.:razz:)

Kendisini severdim ama bu haberi gördükten sonra kendisinden nefret etmeye başladım.Ha sevenlere saygım sonsuz ancak din kisvesi altında bu kadar fazla para alması hoş bir şey değil kanımca.

Sultan Alparslan said:
Kendisini severdim ama bu haberi gördükten sonra kendisinden nefret etmeye başladım.Ha sevenlere saygım sonsuz ancak din kisvesi altında bu kadar fazla para alması hoş bir şey değil kanımca.
Aynen bende şaşırmıştım ama yapcak bişi yok elimizden bişey gelemez.:roll: (Adamı öldürelim mi?.:razz:)

Ömer Bin Hattab said:
vallahi ben bu hocayı izlediğim gördüğüm  yaptığı kadarı ile bilirim gerisi onun ağızından çıkmadıkça inanmam .
Bu arada imzan çok hoş.:wink:

Stoney ® said:
cübbeli izleyin o daha iyi mesela insanlardan önce cinler dünyada cirit atıyormuş
Aynen Allah onları dumansız ateşten yaratmış insanoğlunu dünyaya göndermeden 2 bin yıl önce. görünüyorlarmış birde Allah tarafından lanetlenmişler çünkü Allah'a itaat etmemişler. Allah da onları bom boş adalara ve ıssız dağların eteklerine sürmüş ve insanı yaratmış. İnsanoğlu dünyaya gelince Allah onları görünmez yapmış insanlar zarar vermesin diye. O günden beri onların insanlara yanaşmasını haram kılmış Allah ( C.C.). Zaten insanlardan aşırı korkuyorlarmış.

BanırlordcuJohn said:
Ben Cübbeli'nin özel hayatını açıkcası yalan söylemim pek bilmiyorum ama İslam ilimleri açısından muhteşem bir bilgisi var.(Hadis,Fıkıh,İslam Tarihi vb. İslam İlimleri.)
Açıkçası çok saçmalıyor. :/ Hikayeye dayanarak eyyy koca ibn-i sina noldu sana diyor ve dediğine de kendisi inanıyor maalesef.

http://www.youtube.com/watch?v=_KaFnxQNYbU

Back
Top Bottom