kardes siz beyaz bile sayilmiyosunuz bu kadar triggered olusunuz niye
Senden beklemediğim derecede kötü bir bakış açısı. Bu meselenin beyaz ya da siyahi olmayla alakası yok. SJWler mutlu olsun diye her yapıma siyahi, asyalı, latin sokmanın anlamı yok. Hiç siyahi Ciri mi olur lan?Calradianın Bilgesi said:kardes siz beyaz bile sayilmiyosunuz bu kadar triggered olusunuz niye
Birisi Atatürk ile alay edici bir dizi yapsa. Buna sessiz mi kalalım? Herkes tepki gösterir. Yapımcısı da "izlemeyin o zaman, zorla mı izletiyoruz" desin. Bu nasıl mantık ya. Fanlarından birisi miyim? Evet. O zaman benim tepki göstermem en doğal hakkım. O zaman çıkalım "Metacritic" veya "Rotten Tomatoes" gibi siteleri kapatalım. Steam Review sistemi de kalksın. (BF V yapımcısı da "ya kabul edin ya da satın almayın" dedi. Millet satın almadı. Sonra kovdular adamı.)Calradianın Bilgesi said:Ne bogaziniza sokmasi ya zorla mi izliyorsunuz diziyi. Bu kadar da entitled olmayin kimsenin bogaziniza bir sey soktugu yok. Bir ureticinin urununu tuketim aliskanliklarina gore duzenlemesi var.
Okuman önemli değil. Oyununu oynasan da anlarsın. Ama kitapta da beyaz tenli olduğu söyleniyor.Ayrıca önemli olan kısım ise kitapta ırkçılığı elfler ve cüceler üzerinden anlatılması. Yani zenci yok diye bu seri beyaz üstünlüğünü savunmuyor. Klasik zenci veya asyalı diye yapılan, ırkçılığı anlatan filmler gibi anlatmıyor. Fantastik ırklar üzerinden anlatıyor. Gayet de güzel işliyor. Kitapta Zerrikanianlar hariç koyu tenli insan yok. Dünya bu şekilde. Yani çıkıp bi Zerrikanian savaşçısını alıp hikayede öne koysalar tamam kabul. Ama Ciri gibi önemli bir karakteri bu şekilde değiştiremezler. Geralt'ın Ciri'yi sevmesindeki en önemli etkenlerden biri ona benziyor olması. Beyaz saç, aynı soluk beyaz ten ve değişik gözlerinin olması. Kendi kızı gibi görüyor. O yüzden diğer çocuklar yerine Ciri'ye sahip çıkıyor. Ciri'nin başta kim olduğunu dahi bilmiyor. Ciri'de kendisini Geralt'a benzettiğinden dolayı ona daha yakın hissediyor. Aralarındaki baba-kız ilişkisi böyle başlıyor. O yüzden önemli. Zaten Reddit'e baksan insanlar açıklamış. Onu geçtim zenci olan insanlar bile kızıyor böyle bir olaya. Şimdi çıkıp eşcinsel Geralt neden olmasın da dersin? Böyle olmaz. Hikaye bazı temellere kurulu. Geralt eşcinsel olsa Yen ve Triss üçgeni yokolur. Ciri'nin olayıda aynı.Calradianın Bilgesi said:Ben Witcher'i okumadim, ama genellikle cogu kurguda karakterlerin beyaz olmasi hikaye akisina o kadar etki eden bir sey olmuyor. Ne biliyim plot'taki cok onemli noktalarda beyazlik kilit rol oynuyorsa(tam yakalanacaklar olmeye en yakin olduklari noktada beyaz tenden oturu kamufle olamiyor, dikkat cekiyor ve yakalanmalarina neden oluyor gibi) o zaman bir sey diyemem ama oyle bir durum yoksa kizil sacli, mavi gozlu vb. birini oynatmaktan cok farkli olmamasi lazim.
Kızıl saçlı birisi de oynasa aynı tepkiyi veririz. Niye vermeyelim. Çünkü kitapta olan şeyi gereksiz yere değiştiriyorlar. Beyaz olmalı saçı. Yukarıda saydığım sebeplerden ötürü. Ayrıca yapımcısı olan Lauren de kitaba bağlı kalacağını söyledi. Hatta özellikle bu konu hakkında yazmış. "...cultural heritage, ethnic makeup or gender..." Bunları söyleyip üstüne böyle BAME olayı çıkınca insanlar tabii triggerlanır.Calradianın Bilgesi said:Belki ilk tercihiniz degildir kizil sacli(veya siyah tenli) olmasi ama bu verilen tepki kizil sacli birini oynatmaya verilen tepki gibi bir tepki degil. Sanki haksizliga ugramissiniz gibi tepki veriyorsunuz muhtemelen cok da onemi olmayan bir sey icin. Salin biraz.
Ben beyaz değilim Ciri'de negro değil.İgrenç,swj,liboş netflixten beklenen karar daha başlamadan izlememeye karar verdim.Calradianın Bilgesi said:kardes siz beyaz bile sayilmiyosunuz bu kadar triggered olusunuz niye
Hiçbir eseri eleştirmeyelim ya, nasıl olsa zorla mı izletiyorlar/okutuyorlar/oynatıyorlar/dinletiyorlar vb.Calradianın Bilgesi said:Ne bogaziniza sokmasi ya zorla mi izliyorsunuz diziyi. Bu kadar da entitled olmayin kimsenin bogaziniza bir sey soktugu yok. Bir ureticinin urununu tuketim aliskanliklarina gore duzenlemesi var. Ben Witcher'i okumadim, ama genellikle cogu kurguda karakterlerin beyaz olmasi hikaye akisina o kadar etki eden bir sey olmuyor. Ne biliyim plot'taki cok onemli noktalarda beyazlik kilit rol oynuyorsa(tam yakalanacaklar olmeye en yakin olduklari noktada beyaz tenden oturu kamufle olamiyor, dikkat cekiyor ve yakalanmalarina neden oluyor gibi) o zaman bir sey diyemem ama oyle bir durum yoksa kizil sacli, mavi gozlu vb. birini oynatmaktan cok farkli olmamasi lazim. Belki ilk tercihiniz degildir kizil sacli(veya siyah tenli) olmasi ama bu verilen tepki kizil sacli birini oynatmaya verilen tepki gibi bir tepki degil. Sanki haksizliga ugramissiniz gibi tepki veriyorsunuz muhtemelen cok da onemi olmayan bir sey icin. Salin biraz.
Abi bu dizi biz kitabı baz alacağız demedi mi? Ciri'nin kitapta soyağacı falan belli değil mi? Belli.Calradianın Bilgesi said:Ne bogaziniza sokmasi ya zorla mi izliyorsunuz diziyi. Bu kadar da entitled olmayin kimsenin bogaziniza bir sey soktugu yok. Bir ureticinin urununu tuketim aliskanliklarina gore duzenlemesi var. Ben Witcher'i okumadim, ama genellikle cogu kurguda karakterlerin beyaz olmasi hikaye akisina o kadar etki eden bir sey olmuyor. Ne biliyim plot'taki cok onemli noktalarda beyazlik kilit rol oynuyorsa(tam yakalanacaklar olmeye en yakin olduklari noktada beyaz tenden oturu kamufle olamiyor, dikkat cekiyor ve yakalanmalarina neden oluyor gibi) o zaman bir sey diyemem ama oyle bir durum yoksa kizil sacli, mavi gozlu vb. birini oynatmaktan cok farkli olmamasi lazim. Belki ilk tercihiniz degildir kizil sacli(veya siyah tenli) olmasi ama bu verilen tepki kizil sacli birini oynatmaya verilen tepki gibi bir tepki degil. Sanki haksizliga ugramissiniz gibi tepki veriyorsunuz muhtemelen cok da onemi olmayan bir sey icin. Salin biraz.
Burada da yazdığı üzere Ciri'yi kitapta olduğu üzere Kraliçe Calanthe'nin torunu olarak alıyorlar. Ciri annesi ve büyükannesiyle aynı fiziksel özelliklere sahip. Hatta Ciri elf kanı taşıdığı için, bazı fiziksel özelliklerinin de elflerden geldiği yazıyor kitapta. Elfler de mi siyahi olacak? Bu kız açık sarı saçlı, yeşil gözlü abi nokta işte ne karıştırıyorsun ortalığı. Böyle savunma yapanları da anlamıyorum bir türlü. Zenci Gandalf görün de aklınız başınıza gelsin.Erozbey said:
Buna da kesinlikle katılıyorum. Ben önce oyunları, sonra kitapları okumuş biri olarak söylemeliyim ki Triss'i kitapta kumral olarak görünce biraz afalladım. Fiziksel özellikleri de hemen hemen hiç uymuyordu. Oyundaki Triss ile kitabı okudukça gözümün önüne gelen Triss aynı kişi değil çünkü. Bir yerden sonra oyunu sallayıp kitaptaki betimlemelere göre Triss'i kurguladım aklımda. Bir türlü odaklanamıyorum çünkü, benim gibi takıntıları veya her neyse olanlar var mı bilmiyorum ama kitap okurken o sahne gözümün önüne gelmeli benim için. Böyle bir durumda da okuduğum kitaptan bir şey anlamıyordum. Dizi de de böyle bir şey işte.Finde said:Bunların yanı sıra özellikle kadın karakterler için saç renkleri sembolist yaklaşımlara da sahip.
bu bir straw man. erkuterdem acikca bogazimizdan zorla sokulmasi yazmis. benim postum da acik bir sekilde bunun cevabi. zorla izletmiyorlar o halde bogaza zorla sokma gibi bir durum yok.Hiçbir eseri eleştirmeyelim ya, nasıl olsa zorla mı izletiyorlar/okutuyorlar/oynatıyorlar/dinletiyorlar vb.
Calradianın Bilgesi said:Hiçbir eseri eleştirmeyelim ya, nasıl olsa zorla mı izletiyorlar/okutuyorlar/oynatıyorlar/dinletiyorlar vb.