Nazi Almanya'sı Önde Gelen Liderleri Ve Ölümleri [Araştırma]

Users who are viewing this thread

Nautilus said:
Hitlerin komünizme biraz da garezi vardı diyebiliriz, nazizm sonuçta sosyalizmin tam tersi.
Nazizim demek Nasyonal Sosyalizm demek normalde :grin: Hitler Enternasyonalizm karşıtı. 1944 e kadar Sovyetlerin marşı (gerçek sovyet marşı) adı bile Enternasyonal

@UXC Nasyonal sosyalizm (Ulusal sosyalizm, Almanca: Nationalsozialismus), etnik milliyetçilik ile sosyalizmi birleştiren, ırkçı, anti-kapitalist, antisemitik ve anti-Marksist bir dünya görüşüdür.
 
Tamam işte. Önünde zaten savaşta olduğu kızıl ayı, ilerisolun lideri SSCB varken zaten bir o tarafa bir bu tarafa ılıklık yapan Türkiyeye mi girecekti? Dahası ne kadar güçsüz olsa da başka bir devlete daha savaş açma düşüncesi de var. Karadeniz üzerinden hazar denizi civarındaki petrol bölgelerine ulaşmayı, oradan da ıraktaki ingiliz kaynaklarına saldırmayı düşünüyordu.
 
colombos said:
Nautilus said:
Hitlerin komünizme biraz da garezi vardı diyebiliriz, nazizm sonuçta sosyalizmin tam tersi.
Nazizim demek Nasyonal Sosyalizm demek normalde :grin: Hitler Enternasyonalizm karşıtı. 1944 e kadar Sovyetlerin marşı (gerçek sovyet marşı) adı bile Enternasyonal
Hayır aslında sadece enternasyonalizm değil, nasyonel sosyalizmi bile doğru düzgün uygulamamıştır kendisi. Nasyonel sosyalizmde bile sınıf ayrımları ırk çerçevesine göre kaldırılmalı, ama kaldırılmadı.

Kayra said:
Nazizm aslında Sosyalizmin ta kendisi. :roll: Tabi teoride.
Ahahahahah, ciddi olamazsın.  :lol: Sosyalizmi üreten kişi Karl Marx ve Friedrich Engels değil miydi? Kendileri enternasyonalist değil miydiler? Öyleyse ta kendisi falan değil, nasyonal sosyalizm, sosyalizmin ırk tabanlaştırılmış melez bir hali sadece, bir çok ML sosyalizmden bile saymaz NS'yi.
 
Ekonomik açıdan bakacak olursak teoride aynı ama siyasi açıdan degerlendiriyorsun sen. Yoksa siyasi olarak nazilerin sosyalist olmadığını ben de biliyorum ben sadece ekonomik bakış açısından bahsediyorum.
 
Almanlar yenileceklerini anlayınca 12 adayı Türklere vermek istemişler ancak Türk hükümeti bunu kabul etmemiş.Tamam İngilizler ve Yunanlar yedirmezdi bize adaları ama deneseydik en azından şansımızı.

Bundan sonra savaş gittikçe Almanlar’ın aleyhine dönmüştü. Savaşın son safhasında Almanlar, Türkiye’ye müracaat ederek işgalleri altındaki Ege Adaları’nı Türkiye’ye devretmek istediklerini bildirdiler. Savaşa katılmadığımız için ganimetten pay almaklığımıza sebep var olmadığını, aksine bunun yaşamakta bulunduğumuz şartlar içinde tehlike doğurabileceğini düşünen Hükümet, önce teklif hakkında İngilizler’e bilgi vermeyi uygun gördü. İngilizler cevaplarında, Adalar’a ihtiyaçlarının olduğunu, kendilerinin işgal edeceğini bildirince konu kapandı.
 
Feed Me said:
Propaganda farkli bir sey diyorlar.oyle her mitingde eylemde konusmak propaganda yapmak olmuyor.

Ben nazilerin neden turkiyeye girmedigini cok merak ederim acikcasi.ulke zaten kurtulus savasinda gotu zor kurtarmis,ordu yok,silah yok.kullerinden dogmaya calisan bir ekonomi var yani.avrupanin dogusunda bizim gibi cebellesen diger ulkelerden farkimiz neydi?

Hitlerin inonu ile mektuplasdigini biliyorum bir tek bu konuyla alakali olaraktan.bununla ilgili bir arastirman varsa cocukluktan kalma bir meraki gidermis olursun.
Türkiye'yi rahatça mağlup edebilirdi Almanlar, evet ama bunun getireceği zararlar yararlardan kat be kat fazla olurdu. Sovyetlerin asker sayısı Almanlardan kat be kat fazla olduğu için Türkiye üzerinden Kafkasya'da yeni bir cephe açmak zaten az olan Alman askerlerini iyice dağıtacağından yeni bir cephe açmak Almanların işlerine gelmemiştir.
 
Şimdi okumaya üşendim ve cahilliğimi maruz görün ama sormazsam olmaz sanırım forumda seviliyor bu adamlar nazi dediğimiz olay önene gelen yahudiyi öldürmek değilmi biz normal insanlar olarak bu faşizme niye atarlı değiliz ha böyle olmayabilirde nazi hakkında tek yarım yamalak bilgim bu.
 
Realist Kupa said:
Şimdi okumaya üşendim ve cahilliğimi maruz görün ama sormazsam olmaz sanırım forumda seviliyor bu adamlar nazi dediğimiz olay önene gelen yahudiyi öldürmek değilmi biz normal insanlar olarak bu faşizme niye atarlı değiliz ha böyle olmayabilirde nazi hakkında tek yarım yamalak bilgim bu.
Dediğin gibi yarım yamalak bir bilgi olarak biliyorsun.Hep Call of Duty yüzünden bunlar,Nazi zombisi,Naziler mi? Iyyy,Naziler Yahudi kesmiş,gaz odasına tıkamış vs.

Nazizm'i sadece Yahudi öldüren bir sistem olarak gören var,haklılar,sen o kadar propaganda yap,filmini çek,oyunlar yap,milletin aklında anca bu kalır.Bazılarımız Nazizm'e neden sempati duyuyor bilmezler ki Wiemar Cumhuriyeti zamanında bir ekmeğin bir milyon marka eşdeğerken hükümetin Nazi partisine geçerek yeniden bir marka düştüğünü.Sanayinin sadece on yılda diğer sanayi devletlerini solladığını,silah imalatının zamane en kaliteli durumuna ulaştığı Nazi Cumhuriyeti'nden bahsediyoruz.Dediklerim basit gelebilir,araştırmakta,okumakta fayda var.

Öteden beriden alınan,okunan kör bilgiler,kafatasçı damgası,ırkçı davaları...Uğrunda emek verilmiş,bir halkın inanarak ardından yürüdüğü bir ülküyü karalamak çok kolay oluyor bileceğiniz.
Nazi propagandası yaptığımı düşünenlere işin ''Objektif'' yanına bakmalarını öneririm.
 
@Sewerus Tarihi kazananlar yazar diye boşuna dememişler.Ben Nazilere hayranlıkla bakarım çünkü halk yiyecek ekmek bulamazken 5 yılda aşırı derece de gelişip Dünyaya kafa tutmak zeka ister.
 
Tamam adamlar yapmış abi kabul ama zeki olmakla iyi insan olmak arasında fark var sanki şu yahudi olayı mesela biraz bundan konuşurmusunuz
 
Realist Kupa said:
Tamam adamlar yapmış abi kabul ama zeki olmakla iyi insan olmak arasında fark var sanki şu yahudi olayı mesela biraz bundan konuşurmusunuz
Aslında Antisemitizm Nazilerle beraber gelmiyor.Almanya da Antisemitizm'in kökleri 19.Yüzyıla kadar gidiyor.1870 civarlarında Modern Almanya yahudi inancına sahip vatandaşlarına,Avrupada ki birçok ülkeye göre daha fazla özgürlük tanıyor.Bu fırsattan yararlanan Yahudiler ekonomi,bürokrasi vb yerlerde önemli yere gelmeye başlıyorlar.Ardından 3-4 yıl sonra Almanya da büyük bir kriz meydana geliyor ve bu kriz Yahudilere olan nefreti arttırıyor.Tabi bundan sonra Yahudilerin tanrısının para,tapınağının ise borsa olduğunu söyleyen kişi sayısı da önemli ölçüde artıyor.Bundan dolayı Yahudiler artık önemli görevlere gelemiyorlar.Aslında Almanya da çıkan ilk antisemitizm din kökenli oluyor ancak daha sonra ırk kökenli olmaya başlıyor.Arthur de Gobineau'nun ırkçı fikirleriyle yeniden inşa edilen antisemitizm,O dönemlerde kabul edilen olgulardan birisi olan sosyal darwinizm'den etkileniyor ve Yahudilerin dünya üzerinde var olan en aşağı ırk olduğunu ve bir yahudi dinini değiştirse bile aynı şekilde aşağılık kalmaya devam edeceğini iddia ediyor.Bu yeni düşünce artık aşırı derecede taraftar bulmaya başlıyor ve Almanlar 1.Dünya Savaşındaki yenilgilerini bile Yahudilere bağlıyorlar.O dönemde her mitinginde yahudileri Almanyadan kovacağını söyleyen Naziler büyük bir taraftar topluyor ve antisemitizm'i iktidara çıkmak için araç olarak kullanıyor.Daha sonra Nazilerin 1933'te başa gelmesiyle antisemitizm,Nürnberg Yasaları ile beraber yasalaşıyor ve bilindiği üzere toplama kampları ortaya çıkıyor.

Edit:Bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsan Burayı oku derim
 
1453FSM said:
heil hitler  :grin: :grin: çöküş diye bir film vardı çok iyidi o izlemeyen izlesin bence
Öyle heil Hitler! Naraları atmak yasak maalesef.Nazilerle alakalı tek sağlam bilgiyle donatılmış bir film belgeseli var;Naziler:Tarihten Bir Uyarı
Belgesel BBC'nin dört-beş saat gibi uzun bir metrajı var.
 
Back
Top Bottom